Áraink

Érsebészet

A visszeresség ma Magyarországon népbetegség. A vénás betegségek a magyar lakosság csaknem 20%-át érintik. A nőket jobban sújtják a panaszok, különösen a már szült 30-40 évesnél idősebb korosztályt. Kórfolyamat a véna billentyűk elégtelen működésével kezdődik, aminek következtében a vénafal károsodik, kitágul.

A hosszú távon fennálló visszeresség a panaszok ill. kozmetikai problémán kívül krónikus vénás elégtelenséget tud okozni. Bőrelváltozás, ekzema, vénagyulladás, felületes véna thrombosis, végső esetben lábszárfekély lehet a következmény.

Napjainkban a hagyományos visszérműtét mellett elterjedtek a korszerű visszér-sebészeti beavatkozások. Nyugat Európában több mint 90%-ban lézeres, rádiófrekvenciás vagy ragasztásos módszerrel operálják már a visszerességet.

MIT KEZELÜNK:

 • Érsebészeten 1 napos ellátásban látjuk el a betegeinket a legmodernebb módszerekkel, melyek a ragasztásos visszér műtét, illetve a lézeres visszér műtét.
 • Vénasebészet mellett érszűkülettel, illetve értágulattal is foglalkozunk.
 • Lábszárfekély kivizsgálása és korszerű kezelése.
 • Diabeteszes láb ambulancia.

MIÉRT VÁLASSZUK A MODERN VISSZÉRMŰTÉTEKET?

A hagyományos visszérműtétek során néhány műtéti metszésből felkeressük a fő vénatörzseket (vena saphena magna, parva), majd a lekötések között átvágjuk. A lágyékhajlatban vagy a térdhajlatban, ahol az ér a mélyvénába ömlik, lekötjük az oldalágakat is (crossectomia), majd az érbe vezetett szondával a vénát eltávolítjuk, kihúzzuk a helyéről. Ilyenkor viszonylag komoly szöveti sérülést okozunk és az oldalágak is elszakadnak, ez a magyarázata a jelentős műtét utáni fájdalomnak és bevérzéseknek. Nem előnyös a lágyékhajlatban ejtett seb sem az elfertőződés veszélye és a tisztálkodás akadályozottsága miatt.

Több mint másfél évtizede alkalmazzák már a metszések nélküli, éren belüli (endovénás), minimálisan invazív műtéti eljárásokat. A nemzetközi utánvizsgálatok alapján a műtéti eredményesség, a kiújulási arány megegyezik a hagyományos visszérműtétek késői eredményeivel, a műtéti megterhelés azonban lényegesen kisebb, a szövődmények előfordulása minimálisra csökkenthető és az életminőség javulása egyértelműen gyorsabb, mint a hagyományos műtét esetén. Azokban az országokban, ahol megfelelő támogatást kapnak az új módszerek a biztosítótól, már csaknem kizárólag a modern vénasebészeti módszereket alkalmazzák!

Minden visszérkezelést részletes érsebészeti vizsgálat előz meg, így nem okozhat későbbi szövődményt egy fel nem ismert érszűkületből adódó sebgyógyulási zavar, a visszérbetegség, krónikus vénás elégtelenség okát kiderítve pedig nemcsak a felületes, látható bőrelváltozást kezeljük, hanem az alapbetegséget is

LÉZERES MŰTÉT

NAGY VÉNATÖRZSEK LÉZERES MŰTÉTTEL TÖRTÉNŐ KEZELÉSE:

ABiolitec Leonardo 1470 nm-es diódalézer a lézerek legfejlettebb típusának képviselője. A magas hullámhosszon a lézersugár energiája a szöveteket alkotó vízmolekulákban nyelődik el, azokat felmelegítve hat a célterületen. A műtétekhez 360 fokban sugárzó kettős radiális szálat használunk, mely hatékonyan sugározza a lézerfényt az érfal teljes belfelületén.

A műtét előtt

A betegek részletes vizsgálaton vesznek részt Klinikánkon, fizikális vizsgálat, vénás ultrahang, szükség esetén artériás doppler. Szükséges még vérvétel is. A betegnek a műtét előtt combtőig érő II-es kompressziojú gumiharisnyát írunk fel.

A műtét

A műtét kezdete előtt fél órával történik a megjelenés ahol elvégezzük a szükséges adminisztrációt és a beteg felteheti még kérdéseit. A műtét előtt műtői ruhába öltözik. A műtétet helyi érzéstelenítésben végezzük. Közvetlenül a műtét megkezdése előtt ultrahang segítségével pontosan megjelöljük az kezelendő vénákat.

A műtéti terület fertőtlenítő oldattal történő lemosása és steril izolálása után a térdtájon vagy a lábszáron ultrahang segítségével vezetődrótot helyezünk a fő vénatörzs lumenébe és ezt a lágyék- vagy térdhajlatban történő beömlésig vezetjük fel, majd eddig a pontig vezetjük a lézerszálat. Ezt követően szintén ultrahang ellenőrzése mellett érzéstelenítő oldattal fecskendezzük körbe az operálandó vénatörzset. A lézeres koaguláció fentről lefelé történik, a lézer katéter folyamatos lassú visszahúzása mellett, ultrahang ellenőrzésével. . A műtét végén a végtagra combtőig kompressziós harisnyát helyezünk fel. Közvetlenül a műtét után a beteg felkel, panaszmentesség esetén 15 perc múlva otthonába távozhat kisérővel. Autót nem vezethet.

Teendők a kezelés után

Másnap a beteget visszarendeljük kontrollra, kötözésre. 4 hét múlva végezzük el az ultrahangos kontroll vizsgálatot. Rizikó esetén a műtét után 5 napig a beteg naponta egy alkalommal véralvadásgátló injekciót ad be magának trombózis megelőzés céljából. 2 nap múlva kompressziós harisnya viselése mellett teljesen munkaképes, bár nehéz fizikai munka végzése, sportolás csak 3 hét elteltével javasolt. 48 óra után zuhanyozhat. A gumiharisnyát 2 hétig kell viselni. A sebfájdalom a legtöbb esetben minimális, szövet közötti bevérzések csak ritkán jelentkeznek. A műtét utáni panaszok mértéke nagyban függ az operált visszerek mennyiségétől és nagyságától. Leggyakrabban a műtét utáni 2-3. napon jelentkezik égő fájdalom a comb belső felszínén, mely szokványos fájdalomcsillapítóval egyszerűen megszüntethető, a terület jegelhető.

RAGASZTÁSOS VISSZÉR MŰTÉT

Az utóbbi 2-3 évben elterjedt érzéstelenítést nem igénylő műtéti (pl. ragasztásos) módszerek új, költséges technikát alkalmaznak a betegek kényelme érdekében. E módszerek előnyei a hagyományos és lézeres visszér műtéttel szemben:

 • nincs műtéti metszés a lágyékhajlatban
 • minimális a műtét utáni bevérzés a szövetek között, nincs sebfájdalom
 • a műtét után közvetlenül felkelhet, lábra állhat a beteg, nincs szükség kórházi megfigyelésre, a műtétek ambulánsan elvégezhetők
 • a műtét érzéstelenítés nélkül végezhető, nem szükséges helyi érzéstelenítés.
 • a szúrások, metszések hiánya miatt kitűnők az esztétikai eredmények
 • a műtét után azonnal ismét munkába állhat, nincs hosszú táppénzes időszak
 • a hosszú távú eredmények nem különböznek a hagyományos műtét eredményeitől

Szakembereink

Dr. Kapus Zoltán érsebész szakorvos magyar, angol Orvosunk magyar, angol nyelven beszél. 18+ Pácienseket 18+ éves kortól fogad.


Áraink

Érsebészeti szakorvosi vizsgálat
34 000 Ft
Érsebészeti kontrollvizsgálat (2 hónapon belül) Kontrollvizsgálat a Wáberer Medical Centerben történő szakorvosi vizsgálatot követő két hónapon belül vehető igénybe.
28 000 Ft


KAPCSOLAT
1123 Budapest,
Alkotás utca 55-61.
+36 1 323 7000
NYITVATARTÁS
 • Hétfő 07:00-20:00
 • Kedd 07:00-20:00
 • Szerda 07:00-20:00
 • Csütörtök 07:00-20:00
 • Péntek 07:00-20:00
HÍRLEVÉL
PARKOLÁS / TÉRKÉP
Parkolási lehetőségek