Holter 24 órás monitor

Holter 24 órás monitor

A Holter vizsgálat a szív elektromos tevékenységét 24 órán keresztül folyamatosan figyeli és rögzíti. Kardiológiai problémák, például szívritmus zavar diagnosztikájára szolgál, ugyanis vannak olyan EKG elváltozások, melyek nem mutathatók ki a pár perces, hagyományos vizsgálat során, ugyanis nem állnak fenn folyamatosan.

A készülék felhelyezését követően zavartalanul folytathatók a megszokott napi feladatok. A vizsgálathoz 5 tappancsból és egy kis rádió méretű készülékből álló eszközt használunk. A tappancsokat (elektródákat) a mellkasra ragasztjuk, míg a készüléket nyakba lehet akasztani. Ha a nap során kellemetlenség vagy szívpanasz lép fel, a készülék – erre a célra kialakított – gombját meg kell nyomni.

A vizsgálat alatt eseménynapló vezetése javasolt, melybe pontos időmegjelöléssel fel kell jegyezni a napi tevékenységeket (séta, stressz, étkezés, fokozott fizikai aktivitást igénylő tevékenységek).

A HOLTER vizsgálat nem igényel felkészülést, de a vizsgálat előtt a mellkas szőrzetét a tappancsok helyén leborotválják. A készüléket nem szabad a 24 óra alatt levenni, és víz sem érheti, így a felhelyezés előtt javasolt tisztálkodni.

Az eredmények kiértékelése kardiológus szakorvosi konzultáció keretében történik.

Kapcsolódó vizsgálatok

Orvosaink

Dr. Szirmák Eszter kardiológus szakorvos magyar, angol Orvosunk magyar, angol nyelven beszél. Kérésre angol nyelvű leletet is adunk. 12+ Pácienseket 12+ éves kortól fogad.
Dr. Csepregi András kardiológus szakorvos magyar, angol Orvosunk magyar, angol nyelven beszél. Kérésre angol nyelvű leletet is adunk. 12+ Pácienseket 12+ éves kortól fogad.
Dr. Piróth Zsolt kardiológus szakorvos magyar, angol, olasz Orvosunk magyar, angol, olasz nyelven beszél. Kérésre angol nyelvű leletet is adunk. 18+ Pácienseket 18+ éves kortól fogad.
Dr. Som Zoltán aritmológus, pacemaker specialista magyar Orvosunk magyar nyelven beszél. Kérésre angol nyelvű leletet is adunk. 18+ Pácienseket 18+ éves kortól fogad.
Dr. Szőke Sándor kardiológus szakorvos magyar Orvosunk magyar nyelven beszél. Kérésre angol nyelvű leletet is adunk. 18+ Pácienseket 18+ éves kortól fogad.
Dr. Vértesaljai Márton kardiológus szakorvos magyar, angol Orvosunk magyar, angol nyelven beszél. Kérésre angol nyelvű leletet is adunk. 12+ Pácienseket 12+ éves kortól fogad.

Áraink

Holter szakorvosi kiértékeléssel
25 000 Ft

Rendelési idő

Hétfő
13:30 - 14:00
Kedd
13:30 - 14:00
Szerda
13:30 - 14:00
Csütörtök
13:30 - 14:00
Péntek
13:30 - 14:00
Időpontfoglalás +36 1 323 7000