Az egészségnél nincs nagyobb ajándék!

A hihetetlen mértékű érdeklődésre való tekintettel 2024. június 18-át is megnyitottuk az ingyenes PSA szűrésre!

 

Apák napja alkalmából minden olyan férfi páciensünk számára, akik jártak már az intézményünkben, ingyenes PSA szűrést kínálunk, ha június 17-ére vagy június 18-ára foglalnak időpontot. Kattintson Ön is az alábbi foglalási gombra, és ne hagyja ki ezt az ingyenes lehetőséget! A vérvételes vizsgálatot nem szükséges éhgyomorra elvégezni, amennyiben nem kér másik típusú laborelemzést. Amennyiben olyan laborcsomagot választ, ami tartalmazza a PSA szűrést (kivéve menedzserszűrést), akkor az adott laborcsomag árából a PSA díját elengedjük.

Mi az a PSA szint?

Mi az a PSA szint?

A PSA (prosztata specifikus antigén) egy olyan enzimfehérje, amelyet a prosztata mirigyhámsejtek termelnek. Ez kis mennyiségben a véráramban is megtalálható. Egészséges prosztata esetén a PSA szintje alacsony, azonban különböző prosztatabetegségek, – például prosztatagyulladás, prosztata megnagyobbodás vagy prosztatarák – esetén megemelkedhet. Fontos tudni, hogy amennyiben az eredmény magas értéket mutat, érdemes és ajánlott továbbmenni nagyrutin laborvizsgálatra, és urológiai szakorvosi konzultációra is.

Magyarországon évente körülbelül 4500 férfit diagnosztizálnak prosztatarákkal, és bár korai stádiumban jól kezelhető, mégis évente mintegy 1500 férfi hal meg ebben a betegségben. A PSA szűrés segíthet a korai felismerésben, így növelve a gyógyulás esélyét.

Fontos kiemelni, hogy a megemelkedett PSA szint nem mindig a prosztatarák jelenlétét jelzi. Utalhat ehelyett prosztataproblémákra, húgyúti fertőzésekre, vagy akár intenzív fizikai aktivitásra is, de a megfelelő érték életkoról függően is változhat. Éppen emiatt az eredmény biztonságos kielemzését mindenképpen urológus szakorvosra javasolt bízni.

Kiknek ajánlott a vizsgálat?

Kiknek ajánlott a vizsgálat?

A PSA szűrés különösen ajánlott 50 éves kor feletti férfi pácienseknek, illetve azoknak is, akiknek a családjában már előfordult prosztatabetegség, illetve ha jelenleg is fennáll prosztataprobléma gyanúja. Az Amerikai Urológiai Társaság ajánlása szerint már 45 éves kortól érdemes elkezdeni évente egyszer a szűrést, ha a családban volt már ilyen megbetegedés.

A rendszeres mérések révén a prosztatarák miatti halálozás kockázata akár egyharmaddal csökkenthető, hiszen a prosztatadaganat sokáig tünetmentes maradhat, ezért fontos a rendszeres ellenőrzés. A PSA szűrés gyors és fájdalommentes módja annak, hogy időben felismerjük a problémákat egészségünk megőrzése érdekében.

Tegye meg Ön is az első lépést férfiegészsége érdekében, és vegyen részt ingyenes PSA szűrésünkön június 17-én! Jelentkezzen be a laborvizsgálatra a Wáberer Medical Centerben, és használja ki az apák napi különleges ajánlatunkat.

KAPCSOLAT
1123 Budapest,
Alkotás utca 55-61.
+36 1 323 7000
NYITVATARTÁS
  • Hétfő 07:00-20:00
  • Kedd 07:00-20:00
  • Szerda 07:00-20:00
  • Csütörtök 07:00-20:00
  • Péntek 07:00-20:00
  • Szombat 07:00-15:00
HÍRLEVÉL
PARKOLÁS / TÉRKÉP
Parkolási lehetőségek