A Wáberer Kardiológiai Centrum Holter monitorával könnyebben szűrhetők a szívpanaszok

Az eddig használt EKG vagy 24 órás Holter monitor után hamarosan elérhető a hosszú távú Holter monitor, melynek segítségével a jövőben jóval könnyebben szűrhetők a betegek szívpanaszai. A hagyományos készülékkel ellentétben az újfajta monitor akár 7 napig észrevétlenül viselhető, még sportolni is lehet vele, a legnagyobb előnye mégis az, hogy a rejtett, ritkábban jelentkező panaszokat is hatékonyan kiszűri. Dr. Vértesaljai Márton, a Wáberer Kardiológiai Centrum belgyógyász és kardiológus szakorvosa szerint az új eszköznek fontos szerepe lehet a megelőzésben és a még pontosabb diagnózis felállításában.

Magyarországon – a becslések szerint – több százezer embert érinthet a különböző eredetű szívritmuszavar. Ennek kiszűrése, majd a diagnózis alapján felállított kezelése komoly problémákat előzhet meg, s nagyban befolyásolhatja a páciens életminőségét. A hagyományos vizsgálatok, az EKG vagy a 24 órás Holter monitor alkalmazásával sokszor azonban nem derül fény a beteg szívproblémájára, mert 24 óra alatt nem mindig jelentkeznek a tünetek – magyarázza a szakorvos az eddigi gyakorlatot a kardiológiai diagnosztikában. Ráadásul a régebbi eszköz kényelmetlenebb, viselőjét sokszor zavarja, hogy látható, s zuhanyzás közben le is kell venni.

A Wáberer Kardiológiai Centrumban a szakmai csapat egy olyan új megoldást keresett és talált, ami úttörő lehet a kardiológiai diagnózis még pontosabb felállításában. A hosszú távú Holter monitor egyetlen feltöltéssel akár 7 napig is képes működni, így folyamatos EKG felvételt tud rögzíteni.

„Kipróbáltuk és nagyon jó eredményeket kaptunk. Mivel az új eszköz akár 1 hét felvételét is képes rögzíteni és tárolni, jóval nagyobb az esélye annak, hogy valóban látjuk, mi a páciens baja. Úgy gondolom, ez egy nagy áttörés lehet a szívbetegségek alaposabb feltárásában.” – fogalmaz a szakember.

A különleges diagnosztikai szolgáltatást már alkalmazzák a Wáberer Kardiológiai Centrumban, az ott dolgozó team a legkorszerűbb eszközparkkal és egyedülálló prevenciós szemlélettel fogadja a pácienseket. Úgy gondolják, hogy a betegségek kezelése fontos, de még fontosabb megelőzni a bajt – személyre szabott gondoskodással.

KAPCSOLAT
1123 Budapest,
Alkotás utca 55-61.
+36 1 323 7000
NYITVATARTÁS
  • Hétfő 07:00-20:00
  • Kedd 07:00-20:00
  • Szerda 07:00-20:00
  • Csütörtök 07:00-20:00
  • Péntek 07:00-20:00
HÍRLEVÉL
PARKOLÁS / TÉRKÉP
Parkolási lehetőségek