Koronavírus fertőzésen átesett felnőtt páciensek számára

A post-covid szűrőcsomagról

Post covid-19 szűrőcsomagban található vizsgálatokat 3-6 héttel a fertőzést követően javasoljuk elvégeztetni.

Miért fontos, hogy tisztában legyen egészségi állapotával?

●        A COVID–dal kórházba kerülő betegek 30-40 százalékánál szívbetegségek alakulnak ki, de a tünetmentesen gyógyulók esetében is fokozott a kardiológiai  kockázat*
●       350 000 igazolt sportoló mellett legalább ennyien sportolnak hazánkban intenzíven, amatőr szinten
●       A sportszakmai szervezetek ajánlásai nem jutnak el a veszélyeztetett hobbisportolókhoz

Kinek ajánljuk?

Post-covid szűrőcsomagunkat a Koronavírus fertőzésen átesett Pácienseknek javasoljuk, különös tekintettel:

– a profi sportolók mellett az intenzíven sportoló amatőröknek is ajánlott körültekintően újrakezdeni a testedzést, a COVID–19-ből való felgyógyulást követően
– fizikai terheléssel élő pácienseknek (nehéz vagy gyakori fizikai munka)
– szív és tüdőbetegségben szenvedőknek
– tartósan fennálló fáradékonyság és nehézlégzés esetén

*A Game Plan for the Resumption of Sport and Exercise After Coronavirus Disease 2019 (COVID–19) Infection, JAMA Cardiology Published online May 13, 2020 American Medical AssociationA Game Plan for the Resumption of Sport and Exercise After Coronavirus Disease 2019 (COVID–19) Infection, JAMA Cardiology Published online May 13, 2020 American Medical Association

A post-covid szűrőcsomag tartalma lépésről-lépésre!

Post-Covid szűrőcsomagjaink

Felnőtt EXTRA szűrőcsomag:

A csomag tartalma:

· Laborcsomag: nagyrutin (s) + Troponin
· Kardiológiai szakvizsgálat szív ultrahang és terheléses EKG
· Pulmonológiai szakvizsgálat spirometria
· LDCT (low-dose CT /alacsony sugárterheléssel járó mellkas CT)
· Covid-19 antigén teszt
. Vénás mennyiségi antitest teszt

A csomag kedvezményes ára és időtartama:  114.000 Ft március 31-ig!

 

Orvos által javasolható vizsgálatok:

+ Holter szakorvosi kiértékeléssel: 38.000 Ft
Opcionális szív MR vizsgálat:  99 000 Ft
Opcionális koronária CT: 99 000 Ft
+ Post-covid összefoglaló leletmagyarázat: 10 000 Ft
+ Opcionális covid antitest csomag: 11.000 Ft. A covid antitest csomagban található tesztek a vírus ellen termelődött ellenanyagokat mutatják ki vérmintából. Míg a PCR és az antigén teszt a vírus jelenlétét igazolhatja, addig a szerológiai tesztek azt vizsgálják, hogy korábban találkoztunk-e a vírussal, elkezdődött-e már egy arra specifikus válaszreakció.

Felnőtt BÁZIS szűrőcsomag:

Felnőtt BÁZIS szűrőcsomag tartalma:

· Laborcsomag: nagyrutin és Troponin-szint
· LDCT (alacsony sugárdózisú mellkas-CT
· 15 perces konzultáció a leletekről a Walk-IN Center orvosával

A felnőtt BÁZIS csomag kedvezményes ára: 39.000 Ft

Hogyan javasolt visszatérni a sportoláshoz?

A profi sportolók mellett az intenzíven sportoló amatőröknek is körültekintően kell újrakezdeniük a testedzést a COVID–19-ből való felgyógyulást követően. A főváros vezető privát kardiológiai központja, a Wáberer Kardiológiai Centrum (WKC) szakértői hangsúlyozzák: még a tünetmentes lefolyású betegség esetén sem ajánlott a sportolás a pozitív teszteredményt követő 3 hétben.

Mielőtt a koronavírus-fertőzésen átesett amatőrök visszatérnének az edzéshez, legalább 3 hétig pihenniük kell, és még panaszmentes esetekben is ajánlott kardiológiai kivizsgáláson részt venniük.

A szakemberek szerint ugyanis a COVID–19-betegséggel összefüggésben a szokásosnál nagyobb a különböző szívproblémák kialakulásának kockázata, ezért a részletes – akár szív-MRI-t is magában foglaló sportkardiológiai kivizsgálást követően fokozatos terhelés, pulzuskontroll mellett végzett alacsony intenzitású testedzés javasolt.

Mit javasolnak az amatőr sportolóknak?

Az utóbbi években divatos tömegsporttá vált például a kerékpározás és a futás, azonban az intenzíven sportoló amatőrök esetében is fontos, hogy még tünetmentesen átvészelt fertőzés után se térjenek vissza azonnal lefutni a szokásos köröket a Margitszigeti rekortánon.

A WKC szakértője szerint ugyanis az amatőr sportolók – különösen például a mostanában rendkívül népszerűvé vált félmaratonokra, maratonokra készülők – még inkább veszélyeztetettek, hiszen esetükben csak a jó infomációáramlásra és a saját belátásukra lehet számítani. A profiknak, ezzel szemben, mindenképp kötelező vizsgálatokon részt venniük a visszatérés előtt, aktív időszakban pedig folyamatos sportorvosi kontroll alatt állnak.

„A tapasztalatok szerint a COVID–19-betegséggel kórházba kerülő betegek 30-40 százalékánál szívproblémák lépnek fel. A sportegészségügyi előírások a profikra vonatkoznak, de az amatőröknél a kockázat ugyanúgy fennáll. Már a legenyhébb tünetek, panaszok jelentkezése esetén is szakorvoshoz kell fordulni, de különösen igaz ez fulladás, mellkasi fájdalom, eszméletvesztés esetén” – tette hozzá Dr. Sári Csaba.

Mikor érdemes megkezdeni a post-covid vizsgálatokat?

Az OSEI október 28-án kiadott, sportolóknak szánt állásfoglalása szerint a pihenőidő és a hatósági karantén lejártát követően 1-3 héttel komplex kardiológiai vizsgálatot (nyugalmi EKG, szívultrahang, laborvizsgálat) indokolt végezni. Kóros eltérés vagy elhúzódó panaszok esetén kiegészítő vizsgálatokra, például koronária-CT-re, szív-MR-re vagy Holter-vizsgálatra is szükség lehet.

A Wáberer Kardiológiai Centrum (WKC) által kínált célzott csomagok átfogó képet nyújtanak az egészségi kockázatokról, hiszen az intézmény tapasztalt kardiológusai nem csupán a kötelező ajánlásokban előírt vizsgálatokat végzik el, hanem annál kiterjedtebb, komplex vizsgálati protokollokat állítottak össze.

Orvosaink

Dr. Som Zoltán belgyógyász, kardiológus szakorvos magyar Orvosunk magyar nyelven beszél. 18+ Pácienseket 18+ éves kortól fogad.
Dr. Csepregi András kardiológus szakorvos magyar, angol Orvosunk magyar, angol nyelven beszél. 12+ Pácienseket 12+ éves kortól fogad.
Dr. Szőke Sándor kardiológus szakorvos magyar Orvosunk magyar nyelven beszél. 18+ Pácienseket 18+ éves kortól fogad.
Dr. Fülöp Gábor belgyógyász, kardiológus szakorvos 18+ Pácienseket 18+ éves kortól fogad.
Dr. Antal Andrea kardiológus szakorvos magyar, angol Orvosunk magyar, angol nyelven beszél. 18+ Pácienseket 18+ éves kortól fogad.
Dr. Hegyi Erika kardiológus szakorvos 18+ Pácienseket 18+ éves kortól fogad.

Áraink

Post-Covid felnőtt EXTRA szűrőcsomag
114 000 Ft
Post-Covid felnőtt BÁZIS szűrőcsomag
39 000 Ft

Rendelési idő

Hétfő
08:00 -20:00
Kedd
08:00 -20:00
Szerda
08:00 -20:00
Csütörök
08:00 -20:00
Péntek
08:00 -20:00
Időpontfoglalás +36 1 323 7000