Koronavírus fertőzésen átesett felnőtt páciensek számára

A Post-Covid szűrőcsomagról

Post-Covid szűrőcsomagban található vizsgálatokat 3-6 héttel a fertőzést követően javasoljuk elvégeztetni.

Miért fontos, hogy tisztában legyen egészségi állapotával?

 • A COVID–dal kórházba kerülő betegek 30-40 százalékánál szívbetegségek alakulnak ki, de a tünetmentesen gyógyulók esetében is fokozott a kardiológiai  kockázat*
 • 350 000 igazolt sportoló mellett legalább ennyien sportolnak hazánkban intenzíven, amatőr szinten
 • A sportszakmai szervezetek ajánlásai nem jutnak el a veszélyeztetett hobbisportolókhoz

Kinek ajánljuk?

Post-Covid szűrőcsomagunkat a Koronavírus fertőzésen átesett Pácienseknek javasoljuk, különös tekintettel:

 • a profi sportolók mellett az intenzíven sportoló amatőröknek is ajánlott körültekintően újrakezdeni a testedzést, a COVID–19-ből való felgyógyulást követően,
 •  fizikai terheléssel élő pácienseknek (nehéz vagy gyakori fizikai munka),
 • szív és tüdőbetegségben szenvedőknek,
 • tartósan fennálló fáradékonyság és nehézlégzés esetén.

*A Game Plan for the Resumption of Sport and Exercise After Coronavirus Disease 2019 (COVID–19) Infection, JAMA Cardiology Published online May 13, 2020 American Medical AssociationA Game Plan for the Resumption of Sport and Exercise After Coronavirus Disease 2019 (COVID–19) Infection, JAMA Cardiology Published online May 13, 2020 American Medical Association

Post-Covid szűrőcsomagjaink

A Wáberer Medical Center kardiológusai komplex vizsgálati csomagokat állítottak össze, melynek árát a listaárhoz képest kedvezményesebb áron határoztuk meg. A feltüntetett ár kizárólag a szűrőcsomag egészére vonatkozik, tartalmán változtatni nem lehet.

Amennyiben az ügyfél a szűrőcsomagba foglalt vizsgálatok valamelyikét nem kívánja igénybe venni, a csomag árából visszatérítést fentiek okán nem tudunk adni!

Felnőtt BÁZIS szűrőcsomag

Felnőtt BÁZIS szűrőcsomag tartalma:

 • Laborcsomag: nagyrutin + Troponin szint + vénás mennyiségi antitest vizsgálat
 • LDCT (low-dose CT /alacsony sugárterheléssel járó mellkas CT)
 • Nyugalmi EKG, vérnyomás, pulzus, vér oxigén telítettség mérése
 • 30 perces konzultáció belgyógyász szakorvossal

A felnőtt BÁZIS csomag kedvezményes ára: 108.000 Ft

 

Felnőtt EXTRA szűrőcsomag

Felnőtt EXTRA szűrőcsomag tartalma:

 • Laborcsomag: nagyrutin + Troponin szint + vénás mennyiségi antitest vizsgálat
 • Covid-19 antigén teszt
 • LDCT (low-dose CT /alacsony sugárterheléssel járó mellkas CT)
 • Kardiológiai szakvizsgálat szív ultrahanggal és megfelelő Troponin szint esetén terheléses EKG-val
 • Tüdőgyógyászati szakvizsgálat spirometriával (légzésfunkciós vizsgálattal)

A felnőtt EXTRA csomag kedvezményes ára: 160.000 Ft

Post-Covid neurológiai kiegészítő csomag (A BÁZIS és az EXTRA csomag mellett vehető igénybe.)

Amennyiben memóriazavar, csökkent koncentrációs képesség, gyakori fejfájás, vagy kar/lábzsibbadás tüneteit észleli magán, a BÁZIS vagy  EXTRA csomag mellé kiegészítő csomagként javasoljuk a Post-Covid neurológiai csomag igénybevételét.

Neurológiai csomag tartalma:

 •  Neurológiai szakorvosi vizsgálat
 •  Laborvizsgálatok:

          B12 vitamin

          Folsav

          Transzferrin

          Ferritin

A csomag ára: 47.000 Ft

Hogyan javasolt visszatérni a sportoláshoz?

A profi sportolók mellett az intenzíven sportoló amatőröknek is körültekintően kell újrakezdeniük a testedzést a COVID–19-ből való felgyógyulást követően. A főváros vezető privát kardiológiai központja, a Wáberer Kardiológiai Centrum (WKC) szakértői hangsúlyozzák: még a tünetmentes lefolyású betegség esetén sem ajánlott a sportolás a pozitív teszteredményt követő 3 hétben.

Mielőtt a koronavírus-fertőzésen átesett amatőrök visszatérnének az edzéshez, legalább 3 hétig pihenniük kell, és még panaszmentes esetekben is ajánlott kardiológiai kivizsgáláson részt venniük.

A szakemberek szerint ugyanis a COVID–19-betegséggel összefüggésben a szokásosnál nagyobb a különböző szívproblémák kialakulásának kockázata, ezért a részletes – akár szív-MRI-t is magában foglaló sportkardiológiai kivizsgálást követően fokozatos terhelés, pulzuskontroll mellett végzett alacsony intenzitású testedzés javasolt.

Mit javasolnak az amatőr sportolóknak?

Az utóbbi években divatos tömegsporttá vált például a kerékpározás és a futás, azonban az intenzíven sportoló amatőrök esetében is fontos, hogy még tünetmentesen átvészelt fertőzés után se térjenek vissza azonnal lefutni a szokásos köröket a Margitszigeti rekortánon.

A WKC szakértője szerint ugyanis az amatőr sportolók – különösen például a mostanában rendkívül népszerűvé vált félmaratonokra, maratonokra készülők – még inkább veszélyeztetettek, hiszen esetükben csak a jó infomációáramlásra és a saját belátásukra lehet számítani. A profiknak, ezzel szemben, mindenképp kötelező vizsgálatokon részt venniük a visszatérés előtt, aktív időszakban pedig folyamatos sportorvosi kontroll alatt állnak.

„A tapasztalatok szerint a COVID–19-betegséggel kórházba kerülő betegek 30-40 százalékánál szívproblémák lépnek fel. A sportegészségügyi előírások a profikra vonatkoznak, de az amatőröknél a kockázat ugyanúgy fennáll. Már a legenyhébb tünetek, panaszok jelentkezése esetén is szakorvoshoz kell fordulni, de különösen igaz ez fulladás, mellkasi fájdalom, eszméletvesztés esetén” – tette hozzá Dr. Sári Csaba.

Mikor érdemes megkezdeni a Post-Covid vizsgálatokat?

Az OSEI október 28-án kiadott, sportolóknak szánt állásfoglalása szerint a pihenőidő és a hatósági karantén lejártát követően 1-3 héttel komplex kardiológiai vizsgálatot (nyugalmi EKG, szívultrahang, laborvizsgálat) indokolt végezni. Kóros eltérés vagy elhúzódó panaszok esetén kiegészítő vizsgálatokra, például koronária-CT-re, vagy Holter-vizsgálatra is szükség lehet.

A Wáberer Kardiológiai Centrum (WKC) által kínált célzott csomagok átfogó képet nyújtanak az egészségi kockázatokról, hiszen az intézmény tapasztalt kardiológusai nem csupán a kötelező ajánlásokban előírt vizsgálatokat végzik el, hanem annál kiterjedtebb, komplex vizsgálati protokollokat állítottak össze.

Szakembereink

Dr. Csepregi András kardiológus szakorvos magyar, angol Orvosunk magyar, angol nyelven beszél. 18+ Pácienseket 18+ éves kortól fogad.
Dr. Szőke Sándor kardiológus szakorvos magyar Orvosunk magyar nyelven beszél. 18+ Pácienseket 18+ éves kortól fogad.
Dr. Fülöp Gábor belgyógyász, kardiológus szakorvos magyar, angol Orvosunk magyar, angol nyelven beszél. 18+ Pácienseket 18+ éves kortól fogad.
Dr. Piróth Zsolt kardiológus szakorvos magyar, angol, olasz Orvosunk magyar, angol, olasz nyelven beszél. 16+ Pácienseket 16+ éves kortól fogad.
Dr. Dulka Edit tüdőgyógyász szakorvos magyar, angol Orvosunk magyar, angol nyelven beszél. 18+ Pácienseket 18+ éves kortól fogad.
Dr. Csák Enikő neurológus, klinikai neurofiziológus szakorvos román, angol Orvosunk román, angol nyelven beszél. 18+ Pácienseket 18+ éves kortól fogad.
Dr. Szondy Klára tüdőgyógyász és klinikai onkológus szakorvos magyar, angol Orvosunk magyar, angol nyelven beszél. 18+ Pácienseket 18+ éves kortól fogad.
Dr. Pék Zita belgyógyász, angiológus szakorvos magyar Orvosunk magyar nyelven beszél. 18+ Pácienseket 18+ éves kortól fogad.
KAPCSOLAT
1123 Budapest,
Alkotás utca 55-61.
+36 1 323 7000
NYITVATARTÁS
 • Hétfő 07:00-20:00
 • Kedd 07:00-20:00
 • Szerda 07:00-20:00
 • Csütörtök 07:00-20:00
 • Péntek 07:00-20:00
HÍRLEVÉL
PARKOLÁS / TÉRKÉP
Parkolási lehetőségek