Diabetológia

Diabetológia

A diabetológia a szervezet szénhidrát anyagcseréjével, a cukoranyagcsere betegségeivel foglalkozó orvosi szakág. A diabetológus szakorvos méri fel a cukorbetegség rizikófaktorait, végzi el az általános belgyógyászati és állapotfelmérő vizsgálatokat. Cukorbetegség gyanúja, vagy az I-es és II-es típusú cukorbetegség diagnosztizálása esetén meghatározza a terápiát, és a rendszeres diabetológiai kontroll során nyomon követi a páciensek egészségi állapotát. A cukorbetegség ma már szinte népbetegségnek számít. Sajnos a cukorbetegség diagnosztizálása sokszor csak akkor történik meg, amikor a betegség már valamilyen problémát okoz a páciens számára.

A cukorbetegség szövődményei

A cukorbetegség még nem gyógyítható, azonban megfelelő diétával, fizikai aktivitással, gyógyszeres kezeléssel tartható. Az orvosi útmutatás be nem tartása, helytelen életmód követése esetén azonban sajnos számolni kell a cukorbetegség rendkívül sokféle szövődményének megjelenésével. A cukorbetegség kis ereket érintő szövődményei a szemészeti, a vese- és az idegrendszeri betegségek. Ilyen a látásromlás, az idegi fájdalmak, a zsibbadások, és az olyan veseműködési zavar, mint a vizelettel való fehérjeürítés. A cukorbetegség nagy ereket érintő szövődményei a koszorúér betegségek (angina pectoris, szívinfarktus), stroke (agyvérzés vagy agyi infarktus), alsó végtagi érszűkület, férfiak esetében merevedési zavar. A cukorbetegeknél gyakrabban fordulnak elő, illetve súlyosabb lefolyásúak bizonyos fertőzések (gombás fertőzések, egyes baktérium okozta fertőzések) a gyengült immunrendszerük miatt.

Klinikánkon végzett vizsgálatok és kezelések:

Klinikánkon végzett vizsgálatok és kezelések:

  • cukorbetegség (diabetes mellitus) szűrés
  • gyógyszeres kezelés beállítás, diétás gondozás
  • terhességi cukorbetegség gondozás
  • diabetes szövődménykivizsgálás és kezelés
  • diétás szaktanácsadás

Egészségközpontunk lehetővé teszi, hogy pácienseink az otthonra kiadott mérőeszközükkel a vércukor értéket interneten át továbbítsák. Megoldott a kezelőorvossal való távkonzultáció.

Szakembereink

Dr. Szabó Melinda belgyógyász, nefrológus, diabetológus, foglalkozás-egészségügyi szakorvos magyar, Orvosunk magyar, nyelven beszél. 18+ Pácienseket 18+ éves kortól fogad.
Dr. Soós Zsuzsanna diabetológus, endokrinológus szakorvos magyar, angol Orvosunk magyar, angol nyelven beszél. 12+ Pácienseket 12+ éves kortól fogad.
Dr. Ábel Tatjána, PhD diabetológus, lipidológus, belgyógyász szakorvos magyar, angol, orosz Orvosunk magyar, angol, orosz nyelven beszél. 18+ Pácienseket 18+ éves kortól fogad.

Áraink

Diabetológiai szakorvosi vizsgálat
29 000 Ft
Diabetológiai szakorvosi vizit angol nyelven
36 000 Ft
Diabetológiai szakorvosi kontroll vizsgálat
24 000 Ft
Diabetológiai szakorvosi kontroll angol nyelven két hónapon belül
31 000 Ft
Diabetológiai éves csomag
119 000 Ft
Terhes diabétesz
110 000 Ft
Kezdő diabétesz gyógyszerbeállítás
39 000 Ft
Videó konzultáció diabetológia
20 000 Ft
Receptírás (szakorvosi vizsgálat keretén kívül)
5 000 Ft
További árak betöltése Bezár

Rendelési idő

Hétfő
9:30 - 14:30
Kedd
15:00 - 17:30
Szerda
9:30 - 14:30
Csütörtök
15:00 - 19:30
Online időpontfoglalás Időpontfoglalás +36 1 323 7000