Mire jó a vérvétel?

Mire jó a vérvétel?

Vérvétellel a szervezet számos funkciójára és eltérésére fény derülhet. Rutin vizsgálatnak számít a vér alakos elemeinek vizsgálata: a vérkép, ezentúl a vesefunkció, májfunkció, vércukor, vérzsírok, gyulladásos fehérjék, vas anyagcsere és egyéb elektrolitok vizsgálata.

Ezentúl számos további speciális vizsgálat is elvégezhető a levett vérből: pl. szerológiai vizsgálatok, melyek egy-egy fertőzés zajlását, átvészeltségét mutathatják, illetve különféle hormonvizsgálatok.

Hogyan zajlik a vérvétel?

Előkészületek

A vérvétel történhet előjegyzett időpontban, amikor a foglalás a wmc.hu weboldalon, vagy a call-centeren keresztül történik. A legtöbb esetben érdemes éhgyomorral érkezni, ellenkező esetben a vércukor, vérzsírok, májfunkció eredménye összezavaró lehet. A recepciónál történő bejelentkezést követően kollégáink a laborhoz kísérik.

A vérvétel menete

Miután kényelmesen elhelyezkedett, vérvételt végző kollégánk egy szorító szalagot (torniquet-et helyez fel) a felkarra. Ez segít, hogy a vénák megteljenek vérrel. Ezt követően a véna feletti bőrfelszín fertőtlenítése következik. Majd tűvel, vagy szükség esetén (branüllel – pl. ha ezt követően CT vizsgálatra kerül sor), a bőrön keresztül a vénát kollegánk megszúrja. A szúrás után rövid ideig éles fájdalmat fog érezni, amíg a tű áthalad a bőrön. A tűhöz, vagy branülhöz csatlakoztatott eszközön keresztül a vizsgálat típusától függően különböző mennyiségű és típusú csövekbe történik a vér gyűjtése. Egy-egy cső maximum 15 ml vért gyűjt, és néhány másodperc alatt megtelik. A szorító szalag fellazításra kerül, majd miután elegendő minta került levételre, a tűt eltávolítjuk, a szúrás helyét leragasztjuk.  Javasoljuk, hogy a szúrás helyét legalább 2-3 percig nyomja a vérzés és így lila folt (véraláfutás, vérömleny) elkerülése céljából.

Véralvadásgátlók (pl. Aspirin), vérhígítók (pl. Syncumar, Lixiana) szedése, bizonyos betegségek (pl. vérzékenység) illetve előrehaladott kor fokozza a véraláfutás, vérzés kockázatát. Ezen gyógyszerek szedéséről, betegségek meglétéről kérjük mindenképpen tájékoztassa kollegánkat a vérvétel előtt. Amennyiben branült helyeztünk fel, a fenti javaslat érvényes annak eltávolítására is.

 

A kiértékelés menete

A mintákat laboratóriumi partnerünk felé továbbítjuk és az eredményt e-mailben átlagos esetben 24 óra múlva küldjük Önnek. Bizonyos vizsgálatok kiértékelése több időt vesz igénybe, erről a vérvételkor kollegánk tájékoztatja Önt.

Hogyan készüljek a vérvételre?

A vizsgálat előtt 9-12 órával ne egyen, és ne igyon cukros üdítőt, hiszen ezek a vizsgálat eredményét befolyásolhatják. Csapvíz, szénsavmentes ásványvíz fogyasztása viszont kifejezetten tanácsos, hiszen ez elősegíti a vénák teltségét, és ezáltal a könnyebb és szövődménymentes vérvételt. Javasoljuk, hogy legalább két pohár vizet fogyasszon el a vérvétel előtt.

Bizonyos vizsgálatok esetén rendszeresen szedett gyógyszereiből nem javasolt mindent bevenni. Amennyiben erre van szükség, kezelőorvosa erről tájékoztatni fogja.

Lehetnek a vérvételnek szövődményei?

A vérvételnek ritkán, de lehetnek szövődményei.

Véraláfutás, kialakulhat vérvételt követően a szúrás helyén. Ennek csökken a lehetősége, ha az érintett karját nyújtva tartja (és nem behajlítva), miközben vattával, kötszerrel a szúrás helyét legalább 2-3 percig nyomja. Amennyiben véraláfutás mégis kialakul (aminek nagyobb az esélye, ha a vénát nehezebb megtalálni, megszúrni), ez különösebb teendőt nem igényel, magától fel fog szívódni.

Amennyiben fájdalmas, lila csomót tapasztal, lehet nagyobb vérzés, vérömleny következménye. Amennyiben a csomó nagy, perifériás ideget is nyomhat, amely zsibbadáshoz, fájdalomhoz vezethet. Így amennyiben nagyméretű, fájdalmas vérömlenyt tapasztal, orvosi vizsgálat mindenképpen javasolt a súlyosság és a kezelés szükségességének megítélésére.

Bizonyos esetekben a vérvétel kapcsán ájulás léphet fel. Ez egy ártalmatlan eszméletvesztés, amely a láb megemelésre, illetve magától is gyorsan rendeződik. Kérjük, ha ilyen vagy más helyzetre adott reakcióként ájulás már előfordult korábban, jelezze kollégánknak, aki a vérvételhez lefekteti Önt a sérülések elkerülése végett!

Mivel a vérvétel kapcsán is keletkezik a szúrás mentén apró seb, ritkán emiatt gyulladás, fertőzés is felléphet. Ennek elkerülésére céljából fertőtlenítjük a bőrt a szúrás előtt, és alkalmazunk úgynevezett aszeptikus technikát. A gyulladásra, fertőzésre utal, hogy a szúrás helye duzzadt, vörös, fájdalmas. Ilyen esetben jegelés, gyulladáscsökkentő krémek alkalmazása, illetve bizonyos esetekben antibiotikumra is szükség lehet. Ennek eldöntésére orvosi vizsgálat javasolt. Egészen ritka esetben a vérrög képződhet a vénákban. Ennek jelei fájdalmas, köteges, zsinórszerű tapintatú véna. Amennyiben a nagyobb vénákra is terjed, a kar felduzzadhat. Ebben az esetben mindenképpen orvosi vizsgálat, bizonyos esetekben ultrahang és igazolt mélyvénás trombózis (vérrög) esetén vérhígító kezelés szükséges.

Mit tegyek, ha szövődmény lép fel?

Ismételten szeretnénk hangsúlyozni a megelőzést. Fontos, hogy elegendő mennyiségű vizet igyon a vérvétel előtt, majd utána is. Ezentúl fontos, hogy a szúrás helyét folyamatosan 2-3 percig nyomja, miközben az érintett kart nyújtva tartja. Aznap a karját, ne erőltesse, nehéz fizikai munkát ne végezzen.

Egyszerű, kis kiterjedésű véraláfutás, amely nem domborodik elő, nem okoz fájdalmat, teendőt nem igényel. Nagyobb kiterjedésű véraláfutás, vérömleny, különösen, ha csomót képez, jegelést igényel. Ruhán, textílián keresztül 2-3 óránként 15 percig jegelje (mirelit zöldség is megfelel a célnak). Fontos, hogy ne közvetlenül tegye a bőrre a jeget, hiszen úgy fagyási sérülések lépnek fel.

Gyulladás esetén jegelés, illetve naponta 2-3 alkalommal alkalmazott gyulladáscsökkentő kenőcs alkalmazása javasolt. Súlyosabb esetben antibiotikus kezelés is szóbajön.

Amennyiben vérrögösödésre utaló jeleket észlel, fentieken túl a kar fáslizása, és naponta 2-3 alkalommal Lioton gél használata javasolt. A javasolt krémek recept nélkül kaphatóak.

Amennyiben a vérömleny nagy kiterjedésű, fájdalmas, zsibbadással társul, karja feldagad, gyulladás, vagy vérrögösödés jeleit észleli, vagy vérvétellel és annak szövődményeivel kapcsolatban aggodalmai vannak, javasoljuk, hogy a fent javasolt kezelések elindítása mellett, keresse fel Walk-IN Centerünket, ahol a szükséges tanácsokat, vizsgálatokat és kezelést biztosítani tudjuk

Laborvizsgálati típusok

Laborvizsgálati típusok

Genetikai tesztek

• Trombózisvizsgálat
• Férfi infertilitás
• Farmakogenetika
• Egyéb genetikai vizsgálatok

Kémiai vizsgálatok

• Hematológia
• Véralvadási vizsgálatok
• Klinikai kémia
• Immunológiai paraméterek
• Flow cytometriás vizsgálatok
• Vizeletvizsgálatok
• Székletvizsgálatok
• Gyógyszerszint meghatározás
• Endokrinológia
• Tumor markerek
• Magzati kockázat biokémiai szűrése
• Allergia
• Vércsoport szerológia

Mikrobiológiai vizsgálatok
  • Vírusok
  • Baktériumok
  • Paraziták
  • Oltottsági vizsgálatok

 

Laborcsomagok

Laborcsomagok

Előre összeállított laborcsomagjaink segítségével képet kaphat egészségi állapotáról. Az általános szűrőcsomagoktól a speciális vizsgálatokig.

Élni jó csomag

Aszpartát-aminotranszferáz (ASAT, GOT), Alanin-aminotranszferáz (ALAT, GPT) , Gamma-glutamiltranszferáz (GGT), Alkalikus foszfatáz (ALP), Összes bilirubin, Karbamid, Kreatinin, Húgysav, Glükóz (vércukor), Nátrium (Na), Kálium (K), Vas (Fe), Transzferrin, Összfehérje, Albumin, C reaktív protein (CRP), Koleszterin, HDL-koleszterin, Triglicerid, Vérkép automatával (kvalitatív vérképpel), Mintakezelési díj

9 000 Ft

Nagyrutin pároknak

Aszpartát-aminotranszferáz (ASAT, GOT), Alanin-aminotranszferáz (ALAT, GPT) , Gamma-glutamiltranszferáz (GGT), Alkalikus foszfatáz (ALP), Összes bilirubin, Laktát-dehidrogenáz (LDH), Amiláz, Karbamid, Kreatinin, Húgysav, Glükóz (vércukor), Nátrium (Na), Kálium (K), Kalcium (Ca), Foszfát (P), Magnézium (Mg), Vas (Fe), Transzferrin, Ferritin, Összfehérje, Albumin, C reaktív protein (CRP), Koleszterin, HDL-koleszterin, LDL-koleszterin Triglicerid, Vérkép automatával (kvalitatív vérképpel), Általános vizeletvizsgálat, üledékkel, TSH (Tireoidea-Stimuláló Hormon), D-vitamin (Total 25-OH D-vitamin), Mintakezelési díj

37 000 Ft 

D-vitamin csomag

D-vitamin csomag Aszpartát-aminotranszferáz (ASAT, GOT), Alanin-aminotranszferáz (ALAT, GPT) , Gamma-glutamiltranszferáz (GGT), Alkalikus foszfatáz (ALP), Karbamid, Kreatinin, Húgysav, Glükóz (vércukor), Nátrium (Na), Kálium (K), Kalcium (Ca), Foszfát (P), Vas (Fe), Transzferrin, Összfehérje, Albumin, C reaktív protein (CRP), Koleszterin, Triglicerid, Vérkép automatával (kvalitatív vérképpel), D-vitamin (Total 25-OH D-vitamin), Mintakezelési díj

12 000 Ft

Manager csomag

Nagyrutin +inzulin és Cortizon Aszpartát-aminotranszferáz (ASAT, GOT), Alanin-aminotranszferáz (ALAT, GPT) , Gamma-glutamiltranszferáz (GGT), Alkalikus foszfatáz (ALP), Összes bilirubin, Konjugált (direkt) bilirubin, Laktát-dehidrogenáz (LDH), Kreatin-kináz (CK), Amiláz, Karbamid, Kreatinin, Húgysav, Glükóz (vércukor), Nátrium (Na), Kálium (K), Klorid (Cl), Kalcium (Ca), Foszfát (P), Magnézium (Mg), Vas (Fe), Transzferrin, Ferritin, Összfehérje, Albumin, C reaktív protein (CRP), Koleszterin, HDL-koleszterin, LDL-koleszterin,Triglicerid, Vérkép automatával (kvalitatív vérképpel), Általános vizeletvizsgálat, üledékkel, TSH (Tireoidea-Stimuláló Hormon), D-vitamin (Total 25-OH D-vitamin), Kortizol, Inzulin, Mintakezelési díj

24 000 Ft

Egészség 50+ csomag hölgyeknek

(Aszpartát-aminotranszferáz (ASAT, GOT), Alanin-aminotranszferáz (ALAT, GPT) , Gamma-glutamiltranszferáz (GGT), Alkalikus foszfatáz (ALP), Összes bilirubin, Konjugált (direkt) bilirubin, Laktát-dehidrogenáz (LDH), Kreatin-kináz (CK), Amiláz, Karbamid, Kreatinin, Húgysav, Inzulin, Glükóz (vércukor), Nátrium (Na), Kálium (K), Klorid (Cl), Kalcium (Ca), Foszfát (P), Magnézium (Mg), Vas (Fe), Transzferrin, Ferritin, Összfehérje, Albumin, C reaktív protein (CRP), Reuma faktor (RF), Koleszterin, HDL-koleszterin, LDL-koleszterin,Triglicerid, Vérkép automatával (kvalitatív vérképpel), Vörösvérsejt süllyedés (We), Folsav, B 12-vitamin, Általános vizeletvizsgálat, üledékkel, Széklet-vér kimutatása, humán vér specifikus, TSH (Tireoidea-Stimuláló Hormon), FSH (Follikulus Stimuláló Hormon), Ösztradiol, D-vitamin (Total 25-OH D-vitamin), Mintakezelési díj)

37 000 Ft

Egészség 50+ csomag férfiaknak

Aszpartát-aminotranszferáz (ASAT, GOT), Alanin-aminotranszferáz (ALAT, GPT) , Gamma-glutamiltranszferáz (GGT), Alkalikus foszfatáz (ALP), Összes bilirubin, Konjugált (direkt) bilirubin, Laktát-dehidrogenáz (LDH), Kreatin-kináz (CK), Amiláz, Karbamid, Kreatinin, Húgysav, Inzulin, Glükóz (vércukor), Nátrium (Na), Kálium (K), Klorid (Cl), Kalcium (Ca), Foszfát (P), Magnézium (Mg), Vas (Fe), Transzferrin, Ferritin, Összfehérje, Albumin, C reaktív protein (CRP), Reuma faktor (RF), Koleszterin, HDL-koleszterin, LDL-koleszterin, Triglicerid, Vérkép automatával (kvalitatív vérképpel), Vörösvérsejt süllyedés (We), Folsav, B 12-vitamin, Általános vizeletvizsgálat, üledékkel, Széklet-vér kimutatása, humán vér specifikus, TSH (Tireoidea-Stimuláló Hormon), Totál tesztoszteron, D-vitamin (Total 25-OH D-vitamin),PSA (prosztata specifikus antigén), Mintakezelési díj

37 000 Ft

Prosztata csomag

Aszpartát-aminotranszferáz (ASAT, GOT), Alanin-aminotranszferáz (ALAT, GPT) , Gamma-glutamiltranszferáz (GGT), Alkalikus foszfatáz (ALP), Összes bilirubin, Karbamid, Kreatinin, Húgysav, Glükóz (vércukor), Nátrium (Na), Kálium (K), Vas (Fe), Transzferrin, Összfehérje, Albumin, C reaktív protein (CRP), Koleszterin, HDL-koleszterin, Triglicerid, Vérkép automatával (kvalitatív vérképpel), Általános vizeletvizsgálat, üledékkel, PSA (prosztata specifikus antigén), Mintakezelési díj

12 000 Ft

Cukor-kontroll csomag

Karbamid, Kreatinin, Húgysav, Glükóz (vércukor), Hemoglobin A1C (HbA1C), Nátrium (Na), Kálium (K), Aszpartát-aminotranszferáz (ASAT, GOT), Alanin-aminotranszferáz (ALAT, GPT), Gamma-glutamiltranszferáz (GGT), C reaktív protein (CRP), Koleszterin, HDL koleszterin, LDL koleszterin, Triglicerid, Vérkép automatával (kvalitatív vérképpel), Általános vizeletvizsgálat, üledékkel, Mikroalbumin koncentráció, Mintakezelési díj

12 000 Ft

Inzulin rezisztencia csomag

Aszpartát-aminotranszferáz (ASAT, GOT), Alanin-aminotranszferáz (ALAT, GPT), Gamma-glutamiltranszferáz (GGT), Karbamid, Kreatinin, Húgysav, Terhelés 75 g glükózoldattal, Glükóz (3 pontos, 0-60-120 perces), Inzulin (3 pontos, 0-60-120 perces), Vas (Fe), Transzferrin, C reaktív protein (CRP), Koleszterin, HDL koleszterin, LDL koleszterin, Triglicerid, Vérkép automatával (kvalitatív vérképpel), Általános vizeletvizsgálat, üledékkel, D-vitamin (Total 25-OH D-vitamin))

23 000 Ft

Kerek-csomag

Aszpartát-aminotranszferáz (ASAT, GOT), Alanin-aminotranszferáz (ALAT, GPT), Gamma-glutamiltranszferáz (GGT), Alkalikus foszfatáz (ALP), Összes bilirubin, Amiláz, Karbamid, Kreatinin, Húgysav, Terhelés 75 g glükózoldattal, Glükóz (3 pontos, 0-60-120 perces), Inzulin (3 pontos, 0-60-120 perces), Nátrium (Na), Kálium (K), Összfehérje, Albumin, Vas (Fe), Transzferrin, C reaktív protein (CRP), Koleszterin, HDL koleszterin, LDL koleszterin, Triglicerid, Vérkép automatával (kvalitatív vérképpel), Általános vizeletvizsgálat, üledékkel, Kortizol, D-vitamin (Total 25-OH D-vitamin, Leptin, TSH (Tireoidea-Stimuláló Hormon)

40 000 Ft

Hajhullás-női csomag

Aszpartát-aminotranszferáz (ASAT, GOT), Alanin-aminotranszferáz (ALAT, GPT) , Gamma-glutamiltranszferáz (GGT), Alkalikus foszfatáz (ALP), Összes bilirubin,Karbamid, Kreatinin, Húgysav, Glükóz (vércukor), Koleszterin, Triglicerid, HDL koleszterin, Cink (Zn), Magnézium (Mg), Szelén, Vas (Fe), Transzferrin, Ferritin, Összfehérje, Albumin, C reaktív protein (CRP), Anti-streptolizin O (ASO/AST) titer, Ana (ELISA) + ENA screen, Vérkép automatával (kvalitatív vérképpel), TSH (Tireoidea-Stimuláló Hormon), Anti-TPO (Tireoidea-Peroxidáz elleni AT), Inzulin, FSH (Follikulus Stimuláló Hormon), LH (Luteinizáló Hormon), Prolaktin, Ösztradiol, Progeszteron, 17OH-Progeszteron, Totál tesztoszteron, Dihidro-tesztoszteron, DHEA-S (DHEA-Szulfát), Szexuál hormon kötő fehérje (SHBG), Folsav, B 12-vitamin, D-vitamin (Total 25-OH D-vitamin), Mintakezelési díj

79 000 Ft

Hajhullás-férfi csomag

Aszpartát-aminotranszferáz (ASAT, GOT), Alanin-aminotranszferáz (ALAT, GPT) , Gamma-glutamiltranszferáz (GGT), Alkalikus foszfatáz (ALP), Összes bilirubin,Karbamid, Kreatinin, Húgysav, Glükóz (vércukor), Koleszterin, Triglicerid, HDL koleszterin, Cink (Zn), Magnézium (Mg), Szelén, Vas (Fe), Transzferrin, Ferritin, Összfehérje, Albumin, C reaktív protein (CRP), Anti-streptolizin O (ASO/AST) titer, Ana (ELISA) + ENA screen, Vérkép automatával (kvalitatív vérképpel), TSH (Tireoidea-Stimuláló Hormon), Anti-TPO (Tireoidea-Peroxidáz elleni AT), Inzulin, LH (Luteinizáló Hormon), Totál tesztoszteron, Dihidro-tesztoszteron, Szexuál hormon kötő fehérje (SHBG), Folsav, B 12-vitamin, D-vitamin (Total 25-OH D-vitamin), Mintakezelési díj

63 000 Ft

Női Hormon ciklus 3-5. nap, kiegészítő csomag

FSH (Follikulus Stimuláló Hormon), LH (Luteinizáló Hormon), Ösztradiol, Totál tesztoszteron, Szexuál hormon kötő fehérje (SHBG), Albumin, Szabad és biológiailag aktív tesztoszteron (számított), AMH Plus, Prolaktin, Mintakezelési díj

28 000 Ft

Női hormon ciklus 21-23. nap, kiegészítő csomag

FSH (Follikulus Stimuláló Hormon), LH (Luteinizáló Hormon), Ösztradiol, Progeszteron, Mintakezelési díj

11 500 Ft

Csontritkulás csomag

Vizelet kalcium, Vizelet kreatinin, Kalcium Foszfát, Magnézium, Alkalikus foszfatáz (ALP) D-vitamin, Béta-crosslaps, Oszteokalcin Parathormon (PTH)

23 000 Ft

Pajzsmirigy Bázis csomag

Pajzsmirigy Bázis csomag TSH (Tireoidea-Stimuláló Hormon), fT4 (T4 szabad frakció), fT3 (T3 szabad frakció), Mintakezelési díj

7 800 Ft

Pajzsmirigy bővített csomag

Aszpartát-aminotranszferáz (ASAT, GOT), Alanin-ami-notranszferáz (ALAT, GPT) , Gammaglutamiltransz-
feráz (GGT), Alkalikus foszfatáz (ALP), Összes bilirubin,Karbamid, Kreatinin,
Húgysav, Glükóz (vércukor), Nátrium (Na), Kálium (K), Vas (Fe), Transzferrin, Összfe-hérje,
Albumin, C reaktív protein (CRP), Koleszterin, LDL Koleszterin, HDL koleszterin, Triglicerid,
Vérkép au-tomatával (kvalitatív vérképpel), TSH (Tireoidea-Stimu-láló Hormon), fT4 (T4
szabad frakció), fT3 (T3 szabad frakció), Anti-TPO (Tireoidea-Peroxidáz elleni AT), Mintakezelési díj

17.000 Ft

Pajzsmirigy Max csomag

Aszpartát-aminotranszferáz (ASAT, GOT), Alanin-aminotranszferáz (ALAT, GPT) , Gamma-glutamiltranszferáz (GGT), Alkalikus foszfatáz (ALP), Összes bilirubin,Karbamid, Kreatinin, Húgysav, Glükóz (vércukor), Nátrium (Na), Kálium (K), Vas (Fe), Transzferrin, Összfehérje, Albumin, C reaktív protein (CRP), Koleszterin, LDL Koleszterin, HDL koleszterin, Triglicerid, Vérkép automatával (kvalitatív vérképpel), TSH (Tireoidea-Stimuláló Hormon), fT4 (T4 szabad frakció), fT3 (T3 szabad frakció), Anti-TPO (Tireoidea-Peroxidáz elleni AT), TG, Anti-TG, TRAK, reverz T3, Mintakezelési díj

35 000 Ft

PCOS

Aszpartát-aminotranszferáz (ASAT, GOT), Alanin-aminotranszferáz (ALAT, GPT) , Gamma-glutamiltranszferáz (GGT), Alkalikus foszfatáz (ALP), Karbamid, Kreatinin, Húgysav, Terhelés 75g glükózoldattal, Glükóz (3 pontos, 0-60-120 perces), Inzulin (3 pontos, 0-60-120 perces), Nátrium (Na), Kálium (K), Vas (Fe), Transzferrin, Összfehérje, Albumin, C reaktív protein (CRP), Koleszterin, HDL koleszterin, Triglicerid, Vérkép automatával (kvalitatív vérképpel), FSH (Follikulus Stimuláló Hormon), LH (Luteinizáló Hormon), Prolaktin, Ösztradiol, Totál tesztoszteron, Szexuál hormon kötő fehérje (SHBG), DHEA-S (DHEA-Szulfát), Androsztendion, TSH (Tireoidea-Stimuláló Hormon), fT4 (T4 szabad frakció), fT3 (T3 szabad frakció), Anti-TPO (Tireoidea-Peroxidáz elleni AT), D-vitamin (Total 25-OH D-vitamin), AMH Plus

62 000 Ft

Családtervező csomag hölgyeknek

Aszpartát-aminotranszferáz (ASAT, GOT), Alanin-aminotranszferáz (ALAT, GPT) , Gamma-glutamiltranszferáz (GGT), Alkalikus foszfatáz (ALP), Összes bilirubin, Konjugált (direkt) bilirubin, Laktát-dehidrogenáz (LDH), Amiláz, Karbamid, Kreatinin, Húgysav, Glükóz (vércukor), Nátrium (Na), Kálium (K), Klorid (Cl), Kalcium (Ca), Foszfát (P), Magnézium (Mg), Vas (Fe), Transzferrin, Ferritin, Összfehérje, Albumin, C reaktív protein (CRP), Koleszterin, HDL koleszterin, Triglicerid, Vérkép automatával (kvalitatív vérképpel), Protrombin, Aktivált parciális tromboplasztin idő (APTI), Általános vizeletvizsgálat, üledékkel, TSH (Tireoidea-Stimuláló Hormon), FSH (Follikulus Stimuláló Hormon), LH (Luteinizáló Hormon), Prolaktin, Ösztradiol, Progeszteron, Inzulin, D-vitamin (Total 25-OH D-vitamin), Folsav, B 12-vitamin, Mintakezelési díj

41 000 Ft

Gólya csomag I. trimeszter

Aszpartát-aminotranszferáz (ASAT, GOT), Alanin-aminotranszferáz (ALAT, GPT) , Gamma-glutamiltranszferáz (GGT), Alkalikus foszfatáz (ALP), Összes bilirubin, Konjugált (direkt) bilirubin, Laktát-dehidrogenáz (LDH), Amiláz, Karbamid, Kreatinin, Húgysav, Glükóz (vércukor), Nátrium (Na), Kálium (K), Klorid (Cl), Kalcium (Ca), Foszfát (P), Magnézium (Mg), Vas (Fe), Transzferrin, Ferritin, Összfehérje, Albumin, C reaktív protein (CRP), Anti-streptolizin O (ASO/AST) titer, Koleszterin, HDL koleszterin, LDL koleszterin, Triglicerid, Vérkép automatával (kvalitatív vérképpel), Protrombin, Aktivált parciális tromboplasztin idő (APTI), Általános vizeletvizsgálat, üledékkel, TSH (Tireoidea-Stimuláló Hormon), D-vitamin (Total 25-OH D-vitamin), Laboratóriumi vércsoport meghatározás, ellenanyagszűrés, HbsAg, HBs AT (anti-HBs), HBc IgM AT (anti-HBc IgM), Hepatitisz C vírus AT (anti-HCV), Treponema pallidum (Lues) antitestek és RPR, Mintakezelési díj

51 000 Ft

Gólya csomag II. trimeszter (16. hét)

Aszpartát-aminotranszferáz (ASAT, GOT), Alanin-aminotranszferáz (ALAT, GPT) , Gamma-glutamiltranszferáz (GGT), Alkalikus foszfatáz (ALP), Összes bilirubin, Konjugált (direkt) bilirubin, Laktát-dehidrogenáz (LDH), Karbamid, Kreatinin, Húgysav, Glükóz (vércukor), Nátrium (Na), Kálium (K), Klorid (Cl), Kalcium (Ca), Foszfát (P), Magnézium (Mg), Vas (Fe), Transzferrin, Ferritin, Összfehérje, Albumin, C reaktív protein (CRP), Koleszterin, HDL koleszterin, LDL koleszterin, Triglicerid, Vérkép automatával (kvalitatív vérképpel), Általános vizeletvizsgálat, üledékkel, Mintakezelési díj

12 800 Ft

Gólya csomag III. trimeszter (24.-28. hét)

Aszpartát-aminotranszferáz (ASAT, GOT), Alanin-aminotranszferáz (ALAT, GPT) , Gamma-glutamiltranszferáz (GGT), Alkalikus foszfatáz (ALP), Összes bilirubin, Konjugált (direkt) bilirubin, Laktát-dehidrogenáz (LDH), Karbamid, Kreatinin, Húgysav, Terhelés 75 g glükózoldattal, Glükóz (2 pontos, 0-120 perces), Nátrium (Na), Kálium (K), Klorid (Cl), Kalcium (Ca), Foszfát (P), Magnézium (Mg), Vas (Fe), Transzferrin, Ferritin, Összfehérje, Albumin, C reaktív protein (CRP), Koleszterin, HDL koleszterin, LDL koleszterin, Triglicerid, Vérkép automatával (kvalitatív vérképpel), Általános vizeletvizsgálat, üledékkel, Laboratóriumi vércsoport meghatározás, ellenanyagszűrés, Mintakezelési díj

25 000 Ft

HBV panel

HbsAg kimutatás, Anti-HBs antitest, Anti-HBc antitest, Mintakezelési díj

14 000 Ft

TORCH csomag

Toxoplasma gondii (IgG, IgM; IgM pozitív esetében IgA, IgG aviditás), Rubeola vírus (IgG, IgM antitestek), Cytomegalovirus [CMV] (IgG, IgM; IgM pozitív esetben IgG aviditás), Herpes simplex vírusok [HSV1] [HSV2] (IgG, IgM antitestek), Mintakezelési díj

25 000 Ft

TORCH csomag bővített

Toxoplasma gondii (IgG, IgM; IgM pozitív esetében IgA, IgG aviditás), Rubeola vírus (IgG, IgM antitestek), Cytomegalovirus [CMV] (IgG, IgM; IgM pozitív esetben IgG aviditás), Herpes simplex vírusok [HSV1] [HSV2] (IgG, IgM antitestek), Parvovirus B19 (IgG, IgM antitestek), Varicellla zoster virus [VZV] (IgG, IgM antitestek), Treponema pallidum [Lues] (RPR és specifikus IgG, IgM antitestek), Mintakezelési díj

39 150 Ft

Tumormarker csomag férfiaknak I

Aszpartát-aminotranszferáz (ASAT, GOT), Alanin-aminotranszferáz (ALAT, GPT) , Gamma-glutamiltranszferáz (GGT), Alkalikus foszfatáz (ALP), Összes bilirubin,Karbamid, Kreatinin, Húgysav, Glükóz (vércukor), Nátrium (Na), Kálium (K), Vas (Fe), Transzferrin, Összfehérje, Albumin, C reaktív protein (CRP), Koleszterin, HDL koleszterin, Triglicerid, Vérkép automatával (kvalitatív vérképpel), AFP (alfa-fetoprotein) szérumban, CEA (karcino-embrionális antigén), PSA (prosztata specifikus antigén), HCG, Széklet-vér immunológiai kimutatása, Mintakezelési díj

23 000 Ft

Tumormarker csomag férfiaknak II

Aszpartát-aminotranszferáz (ASAT, GOT), Alanin-aminotranszferáz (ALAT, GPT) , Gamma-glutamiltranszferáz (GGT), Alkalikus foszfatáz (ALP), Összes bilirubin,Karbamid, Kreatinin, Húgysav, Glükóz (vércukor), Nátrium (Na), Kálium (K), Vas (Fe), Transzferrin, Összfehérje, Albumin, C reaktív protein (CRP), Koleszterin, HDL koleszterin, Triglicerid, Vérkép automatával (kvalitatív vérképpel), AFP (alfa-fetoprotein) szérumban, CEA (karcino-embrionális antigén), CA 19-9, CA 72-4, PSA (prosztata specifikus antigén), Cyfra 21-1, NSE (neuron specifikus enoláz), S100 protein, HCG, TPA (szöveti polipeptid antigén), M2-PK marker (széklet, speciálsi mintavevő szükséges), Széklet-vér immunológiai kimutatása, Mintakezelési díj

56 000 Ft

Tumormarker csomag hölgyeknek I

Aszpartát-aminotranszferáz (ASAT, GOT), Alanin-aminotranszferáz (ALAT, GPT) , Gamma-glutamiltranszferáz (GGT), Alkalikus foszfatáz (ALP), Összes bilirubin,Karbamid, Kreatinin, Húgysav, Glükóz (vércukor), Nátrium (Na), Kálium (K), Vas (Fe), Transzferrin, Összfehérje, Albumin, C reaktív protein (CRP), Koleszterin, HDL koleszterin, Triglicerid, Vérkép automatával (kvalitatív vérképpel), AFP (alfa-fetoprotein) szérumban, CEA (karcino-embrionális antigén), CA 125 + HE4, ROMA score számítással, CA 15-3, Széklet-vér immunológiai kimutatása, Mintakezelési díj

30 000 Ft

Tumormarker csomag hölgyeknek II

Aszpartát-aminotranszferáz (ASAT, GOT), Alanin-aminotranszferáz (ALAT, GPT) , Gamma-glutamiltranszferáz (GGT), Alkalikus foszfatáz (ALP), Összes bilirubin,Karbamid, Kreatinin, Húgysav, Glükóz (vércukor), Nátrium (Na), Kálium (K), Vas (Fe), Transzferrin, Összfehérje, Albumin, C reaktív protein (CRP), Koleszterin, HDL koleszterin, Triglicerid, Vérkép automatával (kvalitatív vérképpel), AFP (alfa-fetoprotein) szérumban, CEA (karcino-embrionális antigén), CA 125 + HE4, ROMA score számítással, CA 15-3, CA 19-9, CA 72-4, Cyfra 21-1, NSE (neuron specifikus enoláz), S100 protein, TPA (szöveti polipeptid antigén), M2-PK marker (széklet, speciális mintavevő szükséges), Széklet-vér immunológiai kimutatása, Mintakezelési díj

65 000 Ft

Béláteresztő alap csomag

Aszpartát-aminotranszferáz (ASAT, GOT), Alanin-aminotranszferáz (ALAT, GPT) , Gamma-glutamiltranszferáz (GGT), Alkalikus foszfatáz (ALP), Összes bilirubin, Karbamid, Kreatinin, Húgysav, Glükóz (vércukor), Nátrium (Na), Kálium (K), Vas (Fe), Transzferrin, Összfehérje, Albumin, C reaktív protein (CRP), Koleszterin, HDL-koleszterin, Triglicerid, Vérkép automatával (kvalitatív vérképpel), Széklet zonulin, Széklet flóra státus, 46-os intolerancia, Széklet emésztettség, Mintakezelési díj

100 300 Ft

Béláteresztő bővített csomag

Aszpartát-aminotranszferáz (ASAT, GOT), Alanin-aminotranszferáz (ALAT, GPT) , Gamma-glutamiltranszferáz (GGT), Alkalikus foszfatáz (ALP), Összes bilirubin, Karbamid, Kreatinin, Húgysav, Glükóz (vércukor), Nátrium (Na), Kálium (K), Vas (Fe), Transzferrin, Összfehérje, Albumin, C reaktív protein (CRP), Koleszterin, HDL-koleszterin, Triglicerid, Vérkép automatával (kvalitatív vérképpel), Széklet zonulin, Széklet béta defenzin, Széklet flóra státus, 108-as intolerancia, Széklet emésztettség, Mintakezelési díj

118 000 Ft

Béláteresztő prémium csomag

Aszpartát-aminotranszferáz (ASAT, GOT), Alanin-aminotranszferáz (ALAT, GPT) , Gamma-glutamiltranszferáz (GGT), Alkalikus foszfatáz (ALP), Összes bilirubin, Karbamid, Kreatinin, Húgysav, Glükóz (vércukor), Nátrium (Na), Kálium (K), Vas (Fe), Transzferrin, Összfehérje, Albumin, C reaktív protein (CRP), Koleszterin, HDL-koleszterin, Triglicerid, Vérkép automatával (kvalitatív vérképpel), Immunglobulin A, Széklet zonulin, Széklet béta defenzin, Széklet flóra státus, 221-es intolerancia, Széklet emésztettség, Széklet PMN elasztáz, Széklet szektoros IgA, Mintakezelési díj

153 000 Ft

Általános labor

Na, K, Kreatinin ,Karbamid SeBi, vércukor, GOT,GPT,GGT, ALP, vérkép, CRP, széklet immun vér, ált.vizelet

10 800 Ft

Nagyrutin

Na, K, Ca, Mg, Fe, Karbamid Kreatinin, GOT, GPT, GGT, SeBI, DirBI, Chol.,TG, HDL, LDL, ALP, CRP, LDH, Húgysav, Se fehérje, vérkép, ált. vizelet, TSH, vércukor

15 000 Ft

Terhességi vércukorterhelés OGTT

0-60-120 perces – terhesség 24-28 hete között

9 000 Ft

Műtét előtti labor

CRP, SeBi, DirBi, ALP,GOT,GPT, GGT, Ca, Na, K, INR, Karbamid kreat, vércukor, vérkép, t.vizelet, vércsoport+ellenanyag szűrés

23 000 Ft

Cukorbetegség panel

vécukor, HgbA1c, t.vizelet, vizelet microalbumin, összfehérje, albumin, TSH, vérkép, Kraet. Karbamid GOT, GPT, GGT, K, Na, Chol, TG, HDL, LDL, ALP, SeBi, húgysav

17 000 Ft

Colonoszkópia előtti labor

vércukor, Na, K, kreatinin, Se Bil., GOT, GPT, GGT, ALP, INR, vérkép, vércsoport + ellenanyag szűrés

19 000 Ft

Lipid panel (S)

– Koleszterin, HDL koleszterin, LDL koleszterin, Triglicerid

4000 Ft