Kiemelt figyelmet kapnak a különleges igényű páciensek

A klausztrofóbia egy pszichés jelenség. Szűk vagy zárt terekben jelentkezhet intenzív félelemérzet formájában. A klausztrofóbiás tünetek közé tartozhat légszomj, szédülés, verejtékezés, hányinger vagy akár pánikroham is. Az érintettek számára fontos a megfelelő támogató hozzáállás, nyugodt környezet és egyéb szükséges kezelés biztosítása. A statisztika megdöbbentő: az emberek kb. 7%-a élt már át hasonló kellemetlen szituációt, mely Magyarország lakosságára vetítve 670 000 főt jelent.

Vannak azonban olyan helyzetek, amikor a zárt tér elkerülése nem lehetséges. Ilyen például, amikor valakin MRI vizsgálatot szükséges elvégezni. A Wáberer Medical Center páciens-orientált szemléletmóddal ennek apropóján alkotott meg egy különleges programot, amely kifejezetten MRI vizsgálatra váró klausztrofóbiára hajlamos páciensek számára lett kidolgozva. Ennek keretein belül a vizsgálat köré olyan elemeket és intézkedéseket párosítunk, mellyel a vizsgált személy az átlagnál is nagyobb figyelmet kap.

Ezekben az esetekben a rendelésre az átlagos eljáráshoz képest plusz időt kalkulálunk, amely csak az ő felkészítésére, a biztonságos rendszer és a vészhívó bemutatására szolgál. Ha a páciens kéri, egy „főpróbát” is elvégzünk vele a gépben, melynek jelentősége abban rejlik, hogy a stressz faktort sokszor nem is a bezártság érzete, hanem a hozzá társuló kórházi környezet, idegen helyzet és gépek jelentik.

A kellő felkészítés mellett további segítséget nyújtunk azzal, hogy a páciens a vizsgáló térbe egy kísérőt is bevihet magával, akiben megbízik, és megnyugtathatja őt (amennyiben nem kontraindikált neki mágneses térben tartózkodni). Ez a személy bizonyos esetekben a páciens végtagjait is megérintheti gondoskodó jelenlétével, és beszélhet is hozzá (beszélgetni azonban nem lehet, hiszen a páciens mozdulatlansága elengedhetetlen a megfelelő eredmény érdekében).

A vizsgálat során igény esetén kellemes szemfedőt biztosítunk, akárcsak, amelyet alváshoz használunk és a zajok háttérbe szorításáért kellemes, lágy zenét is hallgathat az eljárás során.

Amennyiben a vizsgálat minden igyekezetünk ellenére meghiúsulna, az Ön számára ez nem jár fizetési kötelezettséggel.

A klausztrofóbiára hajlamos páciensek számára a szerdai és csütörtöki napokon érhető el a kiterjesztett időtartamú vizsgálat a 11:30-16:00 óra között.

KAPCSOLAT
1123 Budapest,
Alkotás utca 55-61.
+36 1 323 7000
NYITVATARTÁS
  • Hétfő 07:00-20:00
  • Kedd 07:00-20:00
  • Szerda 07:00-20:00
  • Csütörtök 07:00-20:00
  • Péntek 07:00-20:00
  • Szombat 07:00-15:00
HÍRLEVÉL
PARKOLÁS / TÉRKÉP
Parkolási lehetőségek