Üdvözöljük a
Wáberer Kardiológiai Centrumban!

Magyarország legújabb privát szívgyógyászati központját 21. századi diagnosztikai háttérre, hatékony betegirányítási protokollra, és magas szintű, specializált orvosi szaktudásra építettük. Célunk, hogy a hazánkban sokakat érintő kardiológiai kockázatokat – például a magas vérnyomást, a koszorúér-betegséget és szívritmuszavarokat – kezelhető problémává szelídítsük. Fontos számunkra, hogy a hozzánk fordulók rövid idő alatt pontos diagnózishoz jussanak, és minél előbb a megfelelő specialista segítségével kezdjék el a számukra megfelelő terápiát.
Szívügye a szívügyünk – forduljon hozzánk bizalommal!

Kardiológiai Ambulanciák

Mellkasi Fájdalom Ambulancia

A hirtelen jelentkező mellkasi fájdalom okainak megállapítására, koszorúér betegség kizárására vagy azonnali kivizsgálására.

Tovább
Ritmuszavar Ambulancia

Szívritmus zavarok és panaszok azonosítására. Még nem vizsgált szívdobogás, heves szívverés, rosszullét esetén.

Tovább
Pacemaker/ICD Ambulancia

Azoknak, akiknek szívritmus szabályozóra van szükségük vagy már azzal élnek.

Tovább
Sportkardiológia

Aktív sportolók vagy sportolást, újrakezdést tervezők kardiológiai kockázatszűrésére.

Tovább
Terhesség és Szívbetegség Ambulancia

Keringési és szívproblémákkal élő hölgyeknek, akik gyermekvállalást terveznek.

Tovább
Felnőtt Veleszületett Szívbetegség Ambulancia

Örökölt vagy veleszületett problémák esetén, a gyermekkori kardiológiai követés folytatásához

Tovább
Gyermekkardiológia

A gyermek kardiológia szakrendelésen a veleszületett szívfejlődési zavarok és a szerzett szívbetegségek diagnosztizálása és kezelése történik.
A gyermekeket újszülött kortól 18 éves korig látjuk el.

Tovább

Unikális magánkardiológiai szolgáltatások

időpont 1 héten belül

Bizonyára az Ön magánrendelésén is számos páciens jelentkezik pitvarfibrillációs panasszal, melynek miatt elektromos kardioverziót tart szükségesnek. Mindezidáig Magyarországon ez magánellátás keretén belül nem volt elérhető, ezért hoztuk létre az alábbi szolgáltatásainkat.

Az elektromos kardioverzió minden esetben általános anesztéziában történik, aneszteziológus szakorvos és elektrofiziológus specialista jelenlétében, szükség esetén képalkotó kardiológus bevonásával.

Kardioverzió (DCCV) altatásban

Ha az Ön betege már 4 hete eredményesen antikoagulálva van…

TEE vezérelt, altatásban végzett kardioverzió (DCCV)

Ha betegének fontos a mihamarabbi ritmuszavar helyreállítás vagy nem valósult meg a 4 hetes eredményes antikoagulációs kezelés…

Kardio CT majd altatásban végzett kardioverzió (DCCV)

Ha betegének fontos a mihamarabbi ritmuszavar helyreállítás vagy nem valósult meg a 4 hetes eredményes antikoagulációs kezelés és egyúttal ki akarja zárni a koszorúér betegséget illetve a későbbiekben PV izolációt is tervez…

Különleges diagnosztikai
szolgáltatásaink

Támaszkodjon magas szintű specializált orvosi szaktudásra, 21. századi diagnosztikai háttérre a kardiológiai kivizsgálások során

Kardiológiai szűrőcsomagok

Alap
kardiológiai szűrés

Mindenkinek, aki szív- és érrendszeri kockázatokkal él.

Bővített
kardiológiai szűrés

Újonnan jelentkező magas vérnyomás-betegség vagy ritmuszavar esetén.

Komplex
kardiológiai szűrés

Mellkasfájdalom, még nem vizsgált, tartós panaszok esetén, és ha családjában halmozottan fordul elő a szívinfarktus.

A leggyakoribb kardiológiai problémák

 • Magasvérnyomás (hypertonia)
 • Koszorúér-betegségek
 • Szívritmuszavar
 • Szívelégtelenség
 • Szívbillentyű hibák

Szívbetegségek és vizsgálataik

Ismerje meg a szív és az érrendszer gyakori problémáit, és azok jelentőségét. Megmutatjuk azt is, hogy a különböző vizsgálatok mit jelentenek, és miért fontosak!

Jó hír a szívbetegeknek: ezzel az új készülékkel pontosabb a diagnózis

Az eddig használt EKG vagy 24 órás Holter monitor után hamarosan elérhető a hosszú távú Holter monitor, melynek segítségével a jövőben jóval könnyebben szűrhetők a betegek szívpanaszai. A hagyományos készülékkel ellentétben az újfajta monitor akár 7 napig észrevétlenül viselhető, még sportolni is lehet vele, a legnagyobb előnye mégis az, hogy a rejtett, ritkábban jelentkező panaszokat is hatékonyan kiszűri. Dr. Vértesaljai Márton , a Wáberer Kardiológiai Centrum belgyógyász és kardiológus szakorvosa szerint az új eszköznek fontos szerepe lehet a megelőzésben és a még pontosabb diagnózis felállításában.

Tovább

Így vigyázunk a szíve egészségére

A Wáberer Kardiológiai Centrumban korszerű vizsgálati módszerekkel, diagnosztikai gépparkkal, felkészült laboratóriummal, és elkötelezett, magasan kvalifikált szakorvosokkal várjuk.
Az alapos kivizsgálás során feltárt problémák és kockázati tényezők alapján meghatározzuk az Ön hosszú távú egészségét leginkább szolgáló terápiás megoldásokat.

Ha szükséges, gyógyulása érdekében a Wáberer Medical Center további 30 szakorvosi területének felkészült képviselőivel is konzultálunk.

Egyaránt várjuk a megelőzési céllal vagy családi-egyéni rizikótényező miatt szűrésre jelentkezőket, az új vagy régebb óta fennálló panasz miatt gyors diagnózist és hatékony terápiát keresőket, és a korszerű és kényelmes privát ellátást választó, már diagnosztizált pácienseket.

Házon belül végezzük el a legfontosabb laborvizsgálatokat és az EKG-t. Rendelkezésünkre állnak az otthoni Holter-vizsgálathoz, illetve 24 órás vérnyomásméréshez szükséges készülékek, és nem kell más intézménybe fáradniuk szívultrahang, illetve koronária- és kardio-CT-vizsgálat vagy speciális szív-MR elvégzéséhez sem.
Diagnosztikai vizsgálatainkra 24 órán belül időpontot biztosítunk.

Dobutamin stressz szívultrahang vizsgálat Részletek

Koronavírus fertőzésen átesett felnőtt Pácienseinknek állítottuk össze post-covid csomagunkat, mely segít eldönteni, hogy megtörtént-e a teljes felépülés. Most kedvezményes áron veheti igénybe! Részletek

Post-covid szűrőcsomag gyermek sportolóknak és élsportolóknak. Részletek

A leggyakrabban előforduló szív- és érrendszeri betegségek

Magas vérnyomás

A szívbetegségek 80 százalékánál kimutatható a háttérben a magas vérnyomás. A hipertónia lehet több tényező (pl. genetikai hajlam, életmód okozta tényezők) együttese miatt kialakuló elsődleges állapot, de másodlagos, betegségek (pajzsmirigy- vagy vesebetegség) kísérő tüneteként jelentkező tünet is. Ha nem kezelik, a szívet terhelő magas vérnyomás szívizom vastagodáshoz és szívelégtelenséghez, az érfalak túlzott terheléséhez és gyengüléséhez (aneurizma, stroke) vezethet, de a szervezet számos pontján okozhat túlterhelést.

Koszorúér betegségek

A szív oxigénnel való ellátásért felelős koszorúerek beszűkülését az érfalon lerakódott plakkok okozzák, amik évek- évtizedek alatt folyamatosan növekszenek, végül elmeszesedhetnek, szűkületet vagy elzáródást idézhetnek elő. A szűkült ér nem képes elegendő oxigént szállítani a szívizom számára, mely állapot szívritmuszavarhoz, végül szívinfarktushoz vezethet. Leggyakoribb tünete mellkas fájdalom a szegycsont mögötti területen. Ha érszűkületről vagy érelmeszesedésről hall, nagy valószínűséggel a koszorúér elzáródásáról van szó.

Szívritmuszavar

A normál állapothoz képest gyorsabb (tachycardia), lassabb (bradycardia) vagy szabálytalan szívritmust hívjuk ritmuszavarnak. Utóbbi esetben előfordulhat a normális ritmusba keveredő extra szívdobbanás vagy egy-egy ütem kimaradása is. Ezt okozhatja a szívizom károsodása, azonban ép szívizom esetén is előfordulhat. A ritmuszavar a legtöbb esetben nem vehető észre, és szakorvosi vizsgálat során fedezik fel, azonban bizonyos esetekben mellkasi fájdalom, mellkasi remegés, légszomj, érzékelhető gyors vagy túl lassú szívverés és szédülés is előfordulhat.

Szívelégtelenség

A különböző szívet érintő rendellenességek (például magas vérnyomás, koszorúér betegség) felemésztik a szív erejét, ezért a meggyengült szív nem képes elegendő mennyiségű vért szállítani a szervek működéséhez. Ez a probléma krónikus, tehát folyamatos felügyelet és kezelést igényel, és minden tizedik 65 évnél idősebb embert érinti. Mivel jellemzően más keringési problémák következményeként jelentkezik, kialakulása is lassú. Jellemző tünetei, az általános fizikai gyengeség, csökkenő aktivitás, étvágytalanság, hirtelen hízás, szabálytalan szívverés.

Szívbillentyű hibák

A szívben a pitvarok és kamrák találkozásánál, illetve a nagy erek eredésénél találhatók a szívbillentyűk, melyek a szív üregei közti véráramlást szabályozzák. Ha ezek a szelepként funkcionáló billentyűk nem zárnak rendesen, illetve súlyosan beszűkültek, azaz nyitott állapotban is akadályozzák a vér áramlását, gondot okoznak a keringésben. A veleszületett és szerzett szívbillentyű zavaroknak is számos formája ismert, de kezelésükre is többféle hatékony gyógyszeres és műtéti megoldás (szívbillentyű beültetés, tágítás, billentyű plasztika) létezik.

Veleszületett szívbetegségek

18 év feletti veleszületett szívbetegséggel élő betegek további rendszeres specializált követést igényelnek egész életükben. Függetlenül a betegség típusától, a leggyakoribb késői problémák a ritmuszavarok és a szívelégtelenség. De felnőttként az olyan mindennapokat és életvitelt befolyásoló kérdések, mint a sport, a fogamzásgátlás, a gyermekvállalás, vagy a munkavállalás is konzultációt, orvosi segítséget igényelnek.

Terhesség és szívbetegség

Szívbeteg gyanús, illetve a magas vérnyomással élő vagy szívbeteg nők esetében fontos a baba tervezésétől a születéséig való kardiológiai vonatkozású terhesgondozás.

Diagnosztikai Eszközparkunk

A Wáberer Kardiológiai Centrum folyamatosan törekszik a létező legmodernebb eszközök és diagnosztikai módszerek alkalmazására. A legmodernebb eredményeken alapuló eljárások mellett csúcstechnológiás képalkotó és kardiológiai vizsgálati eszközökkel alapozzuk meg a megelőzést és gyógyítást. Felkészült diagnosztikai szakembereinknek köszönhetően a vizsgálatok nem csak gyorsak és rendkívül precízek, de pácienseink számára kényelmes és a lehető legkevesebb kényelmetlenséggel járó módszereket alkalmazzák. Klinikánkon nincs várólista, vizsgálatainkra 24 órán belüli időpontot adunk.

A laggyakoribb kardiológiai vizsgálattípusok

Szakorvosi konzultáció

Bár a szakorvossal folytatott beszélgetés nem tűnik a kivizsgálás részének, az egyik legfontosabb diagnosztikai információforrás. Az orvos a megfelelő kérdéssorral könnyedén deríti fel a kórelőzményeket, a tüneteket, a válaszainkból és a gyors szemrevételezés segítségével pedig számos következtetést tud levonni arról, hogy milyen diagnosztikai utat kell bejárnunk, hogy a panaszunk után pontosan meghatározzák milyen, szív- és érrendszeri problémával állunk szemben.

Laborvizsgálatok

A hagyományos vérvétel után a vérminták a Wáberer Kardiológiai Centrum saját laborjába kerülnek, ahol számos szív- és érrendszeri problémát feltáró elemzést képesek elvégezni. A trigliceridek, nyomelemek, vércukorszint, koleszterinek elemzése, a pajzsmirigyfunkció vizsgálata pedig nem csak meglévő problémákra hívhatják fel a figyelmet, de kialakulóban lévő elváltozásokat, és később problémát okozó kockázatokat is feltárhatnak.

Szívultrahang

Az echocardiográfia vagy szívultrahang az ismerős ultrahangvizsgálat kardiológiai változata. Az ultrahang élő mozgóképet mutat a dobogó szívről, és képes a szív és a nagy erek anatómiájának felderítésére, de a bal kamra működésének, egészégének vizsgálatára, a szívburokban lévő folyadék, a szívben lévő tumorok vagy egyéb elváltozások kimutatására is alkalmas.

12 csatornás EKG

Az EKG vagy elektrokardiográfia az egyik leggyakoribb és leghasznosabb diagnosztikai eljárás a szívműködés megismerésére. Alkalmas a szívritmuszavar és az szívet érintő betegségek felismerésére, de általános, a szervezet egészét érintő betegségek azonosítására is. A 12 csatornás vagy elvezetéses EKG azt jelenti, hogy a szív elektromos aktivitását 12 különböző nézőpontból képes ábrázolni, így lehetővé teszi, hogy átfogó képet kapjunk a szívverések percenkénti számáról, szabályosságáról, a szívet alkotó kamrák falvastagságáról, az ingerületképzésről és ingerületvezetésről.

24 órás ABPM (vérnyomásmérés)

Az ABPM (ambulatory blood pressure monitoring), vagyis a 24 órás vérnyomásmérés a magas vérnyomás diagnózisának pontos kialakítását segíti azáltal, hogy a páciens normál életvitele mellett teszi lehetővé a nappali és éjszakai, pihenőidőben vagy munkaidőben jellemző vérnyomásértékek összehasonlítását és ingadozását. Ez a vizsgálat dönti el, hogy milyen vérnyomáscsökkentő készítményekre lehet szükség. A készülék felhelyezése 10 percet vesz igénybe, ezután Ön folytathatja a napi megszokott tevékenységét. A vizsgálat alatt eseménynapló vezetése javasolt, melybe feljegyezheti, hogy mikor végzett fokozott aktivitást igénylő tevékenységet, mikor érte stressz, volt e bármilyen panasza. A vizsgálat fájdalommentes, de a mandzsetta felfújása járhat némi kellemetlenséggel, szorítással, ami kissé megzavarhatja az éjszakai alvást. A vizsgálathoz a páciensnek egy testre erősített mobil vérnyomásmérőt kell viselnie 24 órán keresztül.

Holter-monitor (szívritmus zavar elemzés)

A 24 órás, úgynevezett Holter-vizsgálat egy EKG, amely normál életvitel mellett 24, 48 vagy 72 órán át rögzíti a a szívműködés adatait. Leginkább akkor hasznos, ha a szívműködés problémáira utaló tünetek ellenére nehezen állapíthatóak meg az okok az egyszeri EKG vizsgálattal. A készülék felhelyezését követően zavartalanul folytathatók a megszokott napi feladatok. A testre csatolt kis gép folyamatosan rögzíti a szív elektromos jeleit, amelyeket a szakorvos utólag értékel ki, és nagyobb időtávon képes átlátni az esetleg zavarokat. A vizsgálathoz 5 tappancsból és egy kis rádió méretű készülékből álló eszközt használunk. A tappancsokat (elektródákat) a mellkasra ragasztjuk, míg a készüléket nyakba lehet akasztani. Ha a nap során kellemetlenség vagy szívpanasz lép fel, a készülék – erre a célra kialakított – gombját meg kell nyomni. A vizsgálat alatt eseménynapló vezetése javasolt, melybe pontos időmegjelöléssel fel kell jegyezni a napi tevékenységeket (séta, stressz, étkezés, fokozott fizikai aktivitást igénylő tevékenységek).

Szív-MR

A sugárterheléssel nem járó képalkotó eljárások közül ez adhatja a legrészletesebb képet a szívizom, a billentyűk, a szívet tápláló és onnan kiinduló erek állapotáról. A szívburok és szívizom elváltozásainak azonosításában is segít, de infarktus után vagy szívelégtelenség gyanúja esetén ez MR segítségével mérhető fel pontosan, mekkora teljesítményre képes a veszélynek kitett vagy károsodott szív, és milyen terápiákkal segíthetjük.

Kardio-CT

A szívizmok működéséhez szükséges oxigéndús vért a koronaerek szállítják a szívbe, ha ezek lerakódások, plakkok miatt beszűkülnek, gyorsan gyengülhet a szív oxigénellátása. A 20 perces CT-vizsgálat ezen erek és a szív anatómiai állapotáról készít részletes képanyagot, így az érszűkületekről, és az emiatt fellépő kapacitás csökkenésről képes tájékoztatni jóval a betegség érzékelhető tünetei előtt. Ezért segíthet egy esetleges szívinfarktus megelőzésében is.

Mit tehetünk Önért?

A szív egészsége az élet minden pillanatát meghatározza.

A Wáberer Kardiológiai Centrumot azért hoztuk létre, hogy Önnek a legjobb pillanatokról soha ne kelljen lemondania. Célunk a mindenkori orvosi csúcstechnológia, diagnosztikai eszközök és szaktudás alkalmazása az Ön egészségének megőrzésére, a kockázatok kiszűrésére, probléma esetén pedig legmegfelelőbb, testre szabott kezelések és segítség felkutatására.

A kardiológia a szív- és érrendszeri betegségek felderítésével, megelőzésével és gyógyításával foglalkozik. Szakorvosaink, diagnosztikai szakértőink várják Önt problémák, panaszok esetén:

 • mellkasi fájdalom
 • ritmuszavar érzet
 • gyors szívverés
 • fejfájás
 • gyakori szédülés
 • gyengeség
 • légszomj

Szív- és érrendszeri panaszok nélkül is javasoljuk a rendszeres kardiológiai szűréseket mindenkinek:

 • aki magas vérnyomással él,
 • cukorbeteg,
 • akinek kimutathatóan magas a vérzsír szintje,
 • ha családban szívbetegséget diagnosztizálnak,
 • aki dohányzik

az Ön hosszú távú egészségét legjobban szolgáló megoldások

A Wáberer Kardiológiai Centrumban Magyarország legmodernebb vizsgálati módszereivel, diagnosztikai berendezéseivel, felkészült laboratóriummal és elkötelezett, magasan kvalifikált szakorvosokkal várjuk. A feltárt problémák, káros irányba tartó folyamatok alapján kidolgozzuk az Ön hosszú távú egészségét legjobban szolgáló megoldásokat. Szükség esetén kezelések, gyógyszerek és beavatkozások alkalmazásának megtervezésével rajzoljuk fel a gyógyuláshoz vezető leghatékonyabb útvonalat.

vizsgálati időpont 24 órán belül

A Wáberer Kardiológiai Centrumban házon belül végezzük el az Ön számára a nélkülözhetetlen laborvizsgálatokat és EKG ellenőrzéseket. Klinikánkon minden esetben igyekszünk 24 órán belül vizsgálati időpontot biztosítani. Nem kell más intézménybe fáradnia angiográfiás CT-, MR- vagy szívultrahang vizsgálatok miatt sem.

Igényeinek megfelelően választhat kardiológiai szűrőcsomagjaink közül. A különleges, átlagos klinikai gyakorlatban nem megfelelő súllyal kezelt kardiológiai, szakorvosi figyelmet igénylő élethelyzetekre, állapotokra specializált szakambulanciákat hoztunk létre. Így Ön mindig megkülönböztetett figyelemre számíthat.

Mellkasi fájdalom ambulancia A hirtelen jelentkező mellkasi fájdalom okainak megállapítására, koszorúér betegség kizárására vagy azonnali kivizsgálására.
Ritmuszavar ambulancia Szívritmuszavarok és panaszok azonosítására.
Pacemaker ambulancia Azoknak, akiknek szívritmus-szabályozóra van szükségük vagy már azzal élnek.
Sportkardiológiai ambulancia Aktív sportolók vagy sportolást, újrakezdést tervezők kardiológiai kockázatszűrésére.
Terhesség kardiológiai ambulancia Keringési és szívproblémákkal élő nőknek, akik gyermekvállalást terveznek.
Felnőtt veleszületett szívbetegségek Örökölt vagy veleszületett problémák esetén, a panaszmentesség fenntartásához, különleges panaszok kezeléséhez, és fontos életvezetési döntések miatti kockázatelemzéshez.
Gyermekkardiológia A gyermek kardiológia szakrendelésen a veleszületett szívfejlődési zavarok és a szerzett szívbetegségek diagnosztizálása és kezelése történik. A gyermekeket újszülött kortól 18 éves korig látjuk el.
KAPCSOLAT
1123 Budapest,
Alkotás utca 55-61.
+36 1 323 7000
NYITVATARTÁS
 • Hétfő 07:00-20:00
 • Kedd 07:00-20:00
 • Szerda 07:00-20:00
 • Csütörtök 07:00-20:00
 • Péntek 07:00-20:00
HÍRLEVÉL
PARKOLÁS / TÉRKÉP
Parkolási lehetőségek