Áraink

Belgyógyászati vizsgálat menete

A belgyógyász a felnőttkorban előforduló belgyógyászat betegségeinek kezelésével, diagnosztizálásával és megelőzésével foglalkozik. Egy belgyógyász orvos felkeresése olyankor indokolt, ha a tünetek bizonytalanok, nincsen konkrét elképzelés, honnan ered a panasz. Egy jó belgyógyász szakorvos nagy átfedéssel és körültekintően vizsgálja a beteget, a lehető legtöbb nézőpontból vizsgálódik. Az összefüggéseket kell keresnie, és felismernie a tipikus tünetegyütteseket, melyek végül a pontos diagnózis meghatározásához vezetnek. A szakorvos dolga, hogy felismerje az adott betegség szakterületét, hogy az arra szakosodott további orvosok is megvizsgálhassák a tüneteket.

Belgyógyászati vizsgálat menete

Mivel a belgyógyászat a szervezet egészét vizsgálja, a konzultáció is összetett. Először kikérdezik Önt jelenlegi panaszairól, korábbi betegségeiről, illetve a családban előforduló egészségügyi problémákról. Fontos információ lehet az orvos számára, hogy jelenleg szed-e rendszeresen gyógyszert, a korábbiakban voltak-e rendszeresen visszatérő betegségei, esetleg most küzd-e valamivel. Olyan örökletes hajlamok után is nyomoz, mint szív- és érrendszeri, anyagcsere, légzőszervi, mozgással kapcsolatos, hormonális, vagy gyomor- bélrendszeri problémák. Ezen betegségek ismeretén túl jó felkészülni egy allergiát okozó listával is. Ebbe beletartozik a gyógyszer-, étel-, vegyszerallergia is.

Általános fizikai vizsgálatsor

Bizonyos esetekben fontos lehet a páciens életviteli szokása is. Hogyan étkezik? Milyen jellegű munkát végez? Sokat sztresszel? Sportol? – Hasonló kérdéseket tehet fel. A belgyógyász a páciens által közölt információk mellett vizsgálatsort is végez a páciensen. Ilyenkor felméri a beteg fizikai állapotát, megjelenését. A korához megfelelő a bőrének állapota? A fókusz ilyenkor a fejlettség vizsgálatán van. A mozgása, légzése, szívműködése helyesen működik? Az ütőerek kitapintása, légzés megfigyelése, a pajzsmirigy és nyirokcsomók állapotának felmérése mind a vizsgálatsor része. A nyálkahártyája egészséges? Olyan apró jelek is sokatmondóak lehetnek, mint a nyálkahártyák színének és állapotának vizsgálata.

Múltbéli megbetegedések

A páciens kórtörténete is meghatározó a belgyógyász számára, amikor diagnózist állít fel. Ugyanis a jelen kondíció olyan megközelítésből is fontos, hogy a korábbi egészségügyi állapothoz mérten mennyire javul, romlott, vagy stagnál a beteg helyzete.

A belgyógyászat mára számos önálló szakterületre bomlott. A legfontosabb, szorosan kapcsolódó specialitások:

 • kardiológia, mely a szív-, és érrendszeri betegségekkel foglalkozik,
 • gasztroenterológia, mely a gyomor- bél-, máj- és epeúti kórállapotokkal foglalkozik,
 • diabetológia és lipidológia, mely anyagcsere specialista,
 • pulmonológia, mely a légzőrendszert vizsgálja,
 • hematológia, mely a vérképző rendszerrel foglalkozik,
 • endokrinológia, mely a hormonrendszer tudománya,
 • nefrológia, mely a vese-, és kiválasztó rendszert tanulmányozza.

Klinikánk belgyógyászati rendelését panaszok nélkül is érdemes felkeresni. Szakorvosaink személyre szabott, éves, prevenciós szűrővizsgálatok összeállításával, korábbi leletek, lezajlott betegségek, terápiák nyomon követésével segíthetnek az egészséges életvitel kialakításában.

Információk összevetése

A belgyógyász szakorvos komoly elméleti tudás és számos vizsgálati módszer segítségével tud továbblépni, bizonyos speciális konzíliumokat, vizsgálatokat javasolni. A vizsgálatsor kimutathat bizonyos betegségeket. Ilyenkor gyakran előfordul, hogy a belgyógyász tovább küldi, indikálja a betegek további szakorvosokhoz, különböző egyéb vizsgálatokra.

Szakembereink

Dr. Nagy Károly belgyógyász, klinikai farmakológus magyar, angol és francia Orvosunk magyar, angol és francia nyelven beszél. 18 Pácienseket 18 éves kortól fogad.
Dr. Pék Zita belgyógyász, angiológus szakorvos magyar Orvosunk magyar nyelven beszél. 18+ Pácienseket 18+ éves kortól fogad.
Dr. Füstös József belgyógyász szakorvos, oxiológus-sürgősségi szakorvos-jelölt magyar, angol Orvosunk magyar, angol nyelven beszél. 18+ Pácienseket 18+ éves kortól fogad.
Dr. Tusnádi Anna fertőző betegségek szakorvos,belgyógyász szakorvos, hepatológus, védőoltási tanácsadó magyar, angol Orvosunk magyar, angol nyelven beszél. 14+ Pácienseket 14+ éves kortól fogad.
Dr. Kiss Nóra belgyógyász, klinikai onkológus szakorvos magyar, angol Orvosunk magyar, angol nyelven beszél. 18 Pácienseket 18 éves kortól fogad.
Dr. Ludányi Andrea belgyógyász szakorvos, infektológus szakorvos, foglalkozás-egészségügy, védőoltási tanácsadó magyar, angol Orvosunk magyar, angol nyelven beszél. 16+ Pácienseket 16+ éves kortól fogad.

Kapcsolódó vizsgálatokÁraink

Belgyógyászati szakorvosi vizsgálat
37 500 Ft
Belgyógyászati kontrollvizsgálat (2 hónapon belül) Kontrollvizsgálat a Wáberer Medical Centerben történő szakorvosi vizsgálatot követő két hónapon belül vehető igénybe.
30 000 Ft
Receptírás (szakorvosi vizsgálat nélkül) A korábban diagnosztizált betegségekre a Wáberer Medical Center orvosai által felírt gyógyszerek esetén.
Összetett eset kivizsgálása szakorvosi konzultáció
Összetett eset kivizsgálása kontrollvizsgálat (2 hónapon belül) Kontrollvizsgálat a Wáberer Medical Centerben történő szakorvosi vizsgálatot követő két hónapon belül vehető igénybe.
Egészségügyi igazolás kiállítása
Teszt tétel
Injekció anyaga - B12
Injekció beadása - szakorvosi vizsgálat kiegészítéseként
További árak betöltése Bezár


KAPCSOLAT
1123 Budapest,
Alkotás utca 55-61.
+36 1 323 7000
NYITVATARTÁS
 • Hétfő 07:00-20:00
 • Kedd 07:00-20:00
 • Szerda 07:00-20:00
 • Csütörtök 07:00-20:00
 • Péntek 07:00-20:00
 • Szombat 07:00-15:00
HÍRLEVÉL
PARKOLÁS / TÉRKÉP
Parkolási lehetőségek