MR-vizsgálat jelentése, menete és magánrendelés

MR jelentése: Mi az MRI-vizsgálat és az MRA-vizsgálat?

Az MR-vizsgálat mágneses elven működve készít felvételeket az emberi test adott területéről több irányban. A szervezetünk számára nincs károsító hatással, így bárki számára elvégezhető a vizsgálat, nem jár ionizáló/röntgensugárzással sem.

A vizsgálat előnye, hogy teljesen fájdalommentes és nagy biztonsággal pontos, megbízható diagnózist ad a legtöbb testrészt érintően.

Fontos, hogy csak fém és elektromos eszközök, tárgyak nélkül lehet belépni a vizsgáló helyiségbe, illetve a testbe ültetett fémek is zavaróak (orvosi fém implantációk), akár kizáróak is lehetnek egyes esetekben.

Az MR vizsgálatok egy speciális típusa az MRA vizsgálat, amelyet az erekre célzottan készülnek, kihasználva a vér mozgását az érrendszerünkben.

Mikor szükséges kontrasztanyagos MR vizsgálat a natív helyett?

A kontrasztanyagos vizsgálatok egyes szerveknél a pontosítást, egyértelműsítést szolgálják, viszont vannak olyan elváltozások, amelyek anélkül nem is értékelhetők. Daganatos, tumoros elváltozásokról, térfoglalásokra vonatkozóan csak kontrasztanyag adásával tudunk nyilatkozni. Az agyalapi mirigy (sella, hypophysis) hormonális eredetű elváltozásai csak kontraszanyag adásával válaszolhatók meg. A hasi és kismedencei szervek szintén korlátozott értékűek lesznek anélkül. Gyakorta a beutalón nem szerepel a kontrasztanyag adásának szükségessége, így ezek egyértelműsítésében segítséget tudunk nyújtani a fent említetteken túl.

A kontrasztanyagos vizsgálatok esetén a szájon át szedett cukorgyógyszerek a vizsgálatot megelőző és követő két napban elhagyandók.

Fontos, hogy vesefunkciós laborvizsgálatot kell készíttetni, melynek eredményét szükséges elhozni a vizsgálatra.

Ritkán fordul elő ugyan, de a vizsgálatnál adott kontrasztanyag túlérzékenységi reakciót, allergiát okozhat, ami döntően enyhe lefolyású.

Milyen készülékkel végezzük el a magán MR-vizsgálatot?

MR készülékünk egy GE Signa Voyager típusú 1.5 Tesla térerősségű készülék, 70 cm átmérővel rendelkezik, mely levegő befúvással és fényforrással felszerelt. Alkalmas a koponya, nyak, gerinc, has, kismedence, ízületek, végtagok, a máj és a szív vizsgálatára is.

MR-vizsgálat menete

Az MR vizsgálatok fekvőhelyzetben történnek, az adott régió vizsgálata megközelítően 30 percet vesz igénybe, de vannak hosszabb 60 és akár 90 perces vizsgálatok is, ami alatt teljes mozdulatlanságra van szükség. Az MR vizsgálatok során különböző úgynevezett tekercseket teszünk az adott régió köré, így a vizsgálatot végző operátorok instrukciói alapján kell majd elhelyezkednie.

Az MR vizsgálatok működését hangos zaj, kattogás kíséri, melyet fülvédő vagy füldugó használatával mérséklünk, így halláskárosodástól nem kell tartania. A mágnesesség miatt felmelegedés kísérheti a vizsgálatot érintő régiót.

A kontrasztanyagok beadása véna biztosításával történik, egy vénakanült helyezünk a kar vagy kézfej területére, amin keresztül a vizsgálat adott pillanatában bejuttatjuk a kontrasztanyagot. Kontrasztanyagos vizsgálatokat követően a beadástól számított 30 perces megfigyelési időtartamra az intézetben kell tartózkodjon.

Milyen esetekben ajánlott bejelentkezni az MR-vizsgálat magánrendelésére?

MR vizsgálatainkhoz csak 18 év alatt szükséges beutaló és írásos orvosi javaslat. Az MR vizsgálataink tehát elkészíthetők saját kérésre, azonban ajánlott panaszaival szakorvosainkhoz fordulni, illetve az elkészült vizsgálattal kezelőorvost felkeresni.

A magán MR-vizsgálat a gerinc, a koponya és az ízületek betegségeinek vizsgálatán túl alkalmazható a nyak, az emlő, a has és a kismedencei szervek diagnosztikájára. Egyes sérülésekről, anyagcserezavarokról, agyi- és gerincbetegségekről, az erek állapotáról nyerhetünk információt.

A magán MR-vizsgálat javasolt azoknak a pácienseknek is, akik fejfájással, szédüléssel, gerinc- vagy ízületi problémákkal rendelkeznek. Az emlő vizsgálata az implantátum épségének megítélésére is alkalmas, a szív vizsgálata pedig képes a szívizom állapotának, életképességének megállapítására, valamint a veleszületett vagy kialakult szívhibák kimutatására.

Fontos! Várandósság vagy annak gyanúja esetén és 150 kg felett nem vállalunk vizsgálatot.

MR-vizsgálat Budapesten — kényelmesebbé tesszük!

A vizsgálat egyes pácienseknél a helyzetből fakadóan bezártságérzetet, klausztrofóbiát válthat ki. Nálunk az MR-vizsgálat Budapesten történik és lehetőség van egy hozzátartozó kíséretében elvégezni a vizsgálatot. Továbbá a kézbe adott pumpával való jelzést követően azonnal megszakítható és felfüggeszthető a vizsgálat.

A vizsgálat komfortosabbá tehető, mert akár zene lejátszására is lehetőség van, ha azok nem zavarják az adott régió vizsgálatakor az utasítások végrehajtásában. A zenéhez saját speciális lejátszóeszközeink és alkalmazások állnak rendelkezésre, így saját használata nem megengedett, adathordozót kérjük külön ne hozzon.

A testen viselt fémtárgyakat, hallókészülék, óra, lánc, fémcsat, testékszer, műfogsor le kell venni, a zsebeket ki kell üríteni, ugyanis az elektromos árammal működő, vagy mágneses részeket tartalmazó tárgyak az erős mágneses térben tönkre mehetnek. Koponya, arckoponya MR-vizsgálatakor a kivehető fogszabályzót is ki kell venni.

Magán MR vizsgálat előkészületei

A natív vizsgálatok előkészületet külön nem igényelnek, de érdemes a kellő folyadékfogyasztásra figyelni a nap folyamán.

A kontrasztanyagos vizsgálatok esetén a szájon át szedett cukorgyógyszerek a vizsgálatot megelőző és követő két napban elhagyandók. Fontos, hogy vesefunkciós laborvizsgálatot kell készíttetni, melynek eredményét szükséges elhozni a vizsgálatra.

A vizsgálóhelyiségbe fémtárgyakat és elektromos eszközöket nem lehet bevinni. Az MR vizsgálatra fém (cipzár, gomb, szegecs, flitter, kapocs) nélküli ruházatban ajánlott érkezni, vagy praktikus ilyet magával hoznia. Ennek hiányában köpenyt és papucsot tudunk az átöltözéshez biztosítani.

MRI, MRA vizsgálatok feltételei

Az MR vizsgálatokat 18 év alatt csak írásos beutalóval, orvosi javaslattal tudjuk elvégezni.

130 kg felett már csak korlátozottan és bizonyos régiókban tudunk elkészíteni, 150 kg felett nem vizsgálunk.

Az MR vizsgálathoz a beültetett fémek (pl. ortopédia, fogimplantátum, gerinc rögzítők) MR vizsgálatra való alkalmasságát ellenőrizni szükséges. A fémes beültetéssel rendelkező terület vizsgálata erősen korlátozottá válhat, azonban más régióra nézve nem jelent kontraiindikációt.

Kontrasztanyagos vizsgálatot vesefunkciós laborvizsgálat hiányában, vagy az eGFR 45 alatti beszűkült vesefunkciója esetén nem tudunk elkészíteni.

Bezártság érzés, klausztofóbia, pánik esetén érdemes hozzátartozóval érkezni vagy előre mérlegelni az emiatt jelentkező kockázat lehetőségét.

Altatásos MR vizsgálatot nem végzünk.

Várandósság esetén kontrasztanyagot nem alkalmazhatunk. A 3. trimeszterben akkor van lehetőség natív (kontrasztanyag nélküli) MR vizsgálatra, amennyiben az orvosilag indokolt és elvégezhetőségét a szülész orvosa is írásban megerősíti.

Mikor nem végezhető el az MRI, MRA vizsgálat?

Mely beültetett fémekkel, fémimplantátumokkal nem végezhető el az MR-vizsgálat?

Az alábbiakban felsoroljuk, hogy mely műtét vagy beavatkozás során szervezetébe ültetett eszközök nem teszik lehetővé a vizsgálatot. Eze az adott területre is zavaróak, de nagy biztonsági kockázatot is jelentenek Önre és a készülékre nézve is.

 • a fémbeültetés óta még nem telt el 6 hét,

 • bizonytalan eredetű (igazolás nélküli) fém beültetése van,

 • a fémbeültetése nem alkalmas 1,5 Teslás készülékben MR vizsgálatra,

 • szívritmusszabályzó (pacemaker), műbillentyű, érklipp, aneurysma klipp, fülimplantátum van a szervezetében, még ha az MR kompatibilis is – ez esetben célzott intézetben végezhető

 • egyéb fém tartalmú idegen test, például sörét, fémszilánk, fémtörmelék, tű, tűhegy, beletört fémdarab, gépek üzemeltetéséből származó egyéb fémanyag, fémforgács található a test bármely pontján

 • inzulin pumpa vagy egyéb bőr alá ültetett gyógyszeradagolók esetén.

Klausztrofóbia, bezártság érzés esetén elvégezhető-e az MR-vizsgálat?

Az MR vizsgálatok egy cső alakú készülékben történnek, amely egyeseknél bezártság érzését válthatja ki. A készülékbe Ön nem tud beszorulni, nem nyomja össze a készülék és nem zárjuk Önre, hanem át/bele csúsztatjuk az asztallappal, amin fekszik. Érdemes kezelőorvosával nyugtató hatású szerek alkalmazásának lehetőségéről egyeztetni, azonban, ha nem szedett még hasonlót, nem ajánljuk megkísérelni orvosi jóváhagyás nélkül. Hozzátartozója elkísérheti és be is jöhet Önnel a vizsgálóhelyiségbe, amennyiben nincs MR kontraindikáló fémbeültetése, ha ez Önt megnyugtatja. Egy vészjelző pumpát kap a vizsgálat kezdetekor, így jelezni tudja kollégánk számára annak felfüggesztését, azonnali befejezését.

Tájékoztatjuk, hogy a mozgás és elmozdulás értékelhetetlenné teszi a képek leletezésre való alkalmasságát, így aktuálisan kollégánk tudja tájékoztatni egy megszakított vizsgálat folytatását illetően.

Altatásos vizsgálatot nem végzünk.

Koponya MRA a Waberer Medical Centerben

Az MRA, azaz MR angiográfiás vizsgálat az MR szekvenciák egy típusa.

Az MRA vizsgálat kontrasztanyag alkalmazása nélkül is képes arra, hogy az erekre vonatkozóan információt adjon. Az erekben mozgó vért lehetővé teszi, hogy készíthessünk róla képet.

Intézetünkben koponya MRA vizsgálatra van lehetőség, melyet fejfájás, szédülés, migrénes panaszok esetén ajánlunk.

Amenyiben orvosi egyéb eltérés miatt kontrasztanyag adását is javasolta, úgy együttesen is elkészíthető.Áraink

Agykoponya MR és MRV (MR-venográfia) natív és kontrasztanyagos vizsgálat Az agyi vénás erek célzott vizsgálata, valamint a az agyállomány kontrasztanyagos vizsgálata. Ezt a vizsgálatot sinus thrombosis kizárására alkalmazzuk, amely egy akut kórkép, így sürgős kórházi ellátás ajánlott. Csak saját intézetünkben, orvosaink által indikáltan, expressz leletezési díjjal vállaljuk.
115 000 Ft Telefonos foglalás
Csontos medence natív és kontrasztanyagos MR vizsgálata A medence öv kialakításában részt vevő csontos struktúrák vizsgálata kontrasztanyag alkalmazásával.
103 000 Ft
Agykoponya MR és MRA (MR-angiográfia) natív vizsgálat Az agyi nagyerek 3D TOF MR angiográfiás vizsgálata, valamint a az agyállomány kontrasztanyag nélküli vizsgálata.
87 000 Ft
Agykoponya MR és MRA (MR-angiográfia) natív és kontrasztanyagos vizsgálat Az agyi nagyerek (3D TOF MR) és az agyállomány kontrasztanyagos vizsgálata.
111 000 Ft
Csontos medence natív (kontrasztanyag nélküli) MR vizsgálata A medence öv kialakításában részt vevő csontos struktúrák vizsgálata.
55 000 Ft
Agykoponya natív és kontrasztanyagos MR vizsgálata A teljes agyállomány kontrasztanyagos vizsgálata.
103 000 Ft
Agykoponya natív (kontrasztanyag nélküli) MR vizsgálata A teljes agyállomány vizsgálata.
55 000 Ft
Alkar natív és kontrasztanyagos MR vizsgálata Az alkar egyoldali vizsgálata kontrasztanyag adásával. A vizsgálat az adott oldal (jobb/bal) megjelölésével történik.
103 000 Ft
Alkar natív (kontrasztanyag nélküli) MR vizsgálata Az alkar egyoldali vizsgálata. A vizsgálat az adott oldal (jobb/bal) megjelölésével történik.
55 000 Ft
Arckoponya natív és kontrasztanyagos MR vizsgálata A célzott arckoponya MR vizsgálat az orrmelléküregek, arckoponya vizsgálata. A gyulladások natívan is megítélhetők, kontrasztanyagot térfoglaló elvátozások esetén alkalmazunk.
103 000 Ft
Arckoponya natív (kontrasztanyag nélküli) MR vizsgálata Az arcüreg és orr melléküregeinek vizsgálata az esetleges gyulladások, légtartóság megítélésére.
55 000 Ft
Belső fül célzott natív és kontrasztanyagos MR vizsgálata A belső fül és a hallójáratok vizsgálata, térfoglaló elváltozások, nerurinoma vagy schwannoma kivizsgálására kontrasztanyag adásával alkalmas.
111 000 Ft
Belső fül célzott natív (kontrasztanyag nélküli) MR vizsgálata A belső fül és az agykoponya területének célzott vizsgálata. Forgó jellegű szédülés vagy fejfájásos tünetek esetén ajánlott.
55 000 Ft
Boka natív és kontrasztanyagos MR vizsgálata A bokaízület egyoldali vizsgálata. A vizsgálat az adott oldal (jobb/bal) megjelölésével történik.
103 000 Ft
Boka natív (kontrasztanyag nélküli) MR vizsgálata A bokaízület egyoldali vizsgálata. A vizsgálat az adott oldal (jobb/bal) megjelölésével történik.
55 000 Ft
Comb natív és kontrasztanyagos MR vizsgálata A comb egyoldali vizsgálata. A vizsgálat az adott oldal (jobb/bal) megjelölésével történik.
103 000 Ft
Comb natív (kontrasztanyag nélküli) MR vizsgálata A comb egyoldali vizsgálata. A vizsgálat az adott oldal (jobb/bal) megjelölésével történik.
55 000 Ft
Csípő (kétoldali) natív és kontrasztanyagos MR vizsgálata A csípőízület vizsgálata kontrasztanyag alkalmazásával, melyet mindkét csípőízületre célzottan elkészítünk.
122 000 Ft
Csípő (kétoldali) natív (kontrasztanyag nélküli) MR vizsgálata A csípőízület vizsgálata, melyet mindkét csípőízületre célzottan elkészítünk.
64 000 Ft
Csukló natív és kontrasztanyagos MR vizsgálata A csuklóízület egyoldali vizsgálata kontrasztanyag adásával. A vizsgálat az adott oldal (jobb/bal) megjelölésével történik.
103 000 Ft
Csukló natív (kontrasztanyag nélküli) MR vizsgálata A csuklóízület egyoldali vizsgálata. A vizsgálat az adott oldal (jobb/bal) megjelölésével történik.
55 000 Ft
Emlő natív és kontrasztanyagos MR vizsgálata A vizsgálat nem önálló vizsgálati módszer és nem helyettesíti a mammográfiát! Minden esetben előzetesen végzett komplex emlővizsgálat vagy 35 év alatt emlő ultrahang javasolt első vizsgálatként.
103 000 Ft
Emlő MR vizsgálat implantátum ellenőrzés céljából natívan Az emlő implantátumokra célzott vizsgálat, annak ellenőrzése és sérülése miatt végezzük. Az emlőállomány vizsgálatára nem alkalmas kontrasztanyag nélkül. Az emlők elsődlegesen egyéb panaszok esetében komplex emlővizsgálattal 35 év felett, ez alatt ultrahanggal vizsgálandók.
87 000 Ft
Felkar natív és kontrasztanyagos MR vizsgálata A felkar egyoldali vizsgálata kontrasztanyag alkalmazásával. A vizsgálat az adott oldal (jobb/bal) megjelölésével történik.
103 000 Ft
Felkar natív (kontrasztanyag nélküli) MR vizsgálata A felkar egyoldali vizsgálata. A vizsgálat az adott oldal (jobb/bal) megjelölésével történik.
55 000 Ft
Lumbalis (ágyéki) gerinc natív és kontrasztanyagos MR vizsgálata A gerinc külön nyaki (cervicalis), háti (thoracalis, dorsalis), valamint ágyéki (lumbalis, lumbosacralis) régióban vizsgálható. Kontrasztanyag alkalmazása ritkán szükséges, erről egyeztessen kezelőorvosával.
103 000 Ft
Teljes gerinc natív és kontrasztanyagos MR vizsgálata A vizsgálat magában foglalja a nyaki (cervicalis), háti (thoracalis, dorsalis), ágyéki (lumbalis, lumbosacralis) egyszerre történő vizsgálatát. Kontrasztanyag alkalmazása ritkán szükséges, erről egyeztessen kezelőorvosával. Az egyes régiók önállóan is vizsgálhatóak.
187 000 Ft
Lumbalis (ágyéki) gerinc natív (kontrasztanyag nélküli) MR vizsgálata A gerinc külön nyaki (cervicalis), háti (thoracalis, dorsalis), valamint ágyéki (lumbalis, lumbosacralis) régióban vizsgálható.
55 000 Ft
Thoracalis (háti) gerinc natív és kontrasztanyagos MR vizsgálata A gerinc több régióban vizsgálható. A nyaki (cervicalis), háti (thoracalis, dorsalis), valamint az ágyéki (lumbalis, lumbosacralis) területként. Kontrasztanyag alkalmazása ritkán szükséges, erről egyeztessen kezelőorvosával.
103 000 Ft
Thoracalis (háti) gerinc natív (kontrasztanyag nélküli) MR vizsgálata A gerinc külön nyaki (cervicalis), háti (thoracalis, dorsalis), valamint ágyéki (lumbalis, lumbosacralis) régióban vizsgálható.
55 000 Ft
Cervicalis (nyaki) gerinc natív és kontrasztanyagos MR vizsgálata A gerinc külön nyaki (cervicalis), háti (thoracalis, dorsalis), valamint ágyéki (lumbalis, lumbosacralis) régióban vizsgálható. Kontrasztanyag alkalmazása ritkán szükséges, erről egyeztessen kezelőorvosával.
103 000 Ft
Cervicalis (nyaki) gerinc natív (kontrasztanyag nélküli) MR vizsgálata A gerinc külön nyaki (cervicalis), háti (thoracalis, dorsalis), valamint ágyéki (lumbalis, lumbosacralis) régióban vizsgálható.
55 000 Ft
Hasi (felhas) natív és kontrasztanyagos MR vizsgálat A hasi szervek vizsgálata kontrasztanyag adásával, a jó- és rosszindulatú, térfoglaló, tumoros elváltozások megítélésére alkalmas.
103 000 Ft
Hasi (felhas) natív (kontrasztanyag nélküli) MR vizsgálat A felhasi szervek szűrő jellegű vizsgálata kontrasztanyag alkalmazása nélkül. A jó- és rosszindulatú, térfoglaló, tumoros elváltozások megítélése csak kontrasztanyag adásával teljeskörű, így ettől eltekinteni ismert kontrasztanyag allergia vagy orvosi egyeztetés alapján célszerű.
90 000 Ft
Has és kismedence natív és kontrasztanyagos MR vizsgálata A hasi és kismedencei szervek vizsgálata kontrasztanyag alkalmazásával. A jó- és rosszindulatú, térfoglaló, tumoros elváltozások megítélésére alkalmazható.
187 000 Ft
Has és kismedence natív (kontrasztanyag nélküli) MR vizsgálata A hasi és kismedencei szervek vizsgálata vénás kontrasztanyag alkalmazása nélkül. A jó- és rosszindulatú, térfoglaló, tumoros elváltozások megítélése csak kontrasztanyag adásával teljeskörű, így ettől eltekinteni tudott kontrasztanyag allergia vagy orvosi egyeztetés alapján célszerű.
140 000 Ft
Hasi MR és MRCP (kolangiopankretográfia) natív és kontrasztanyagos vizsgálat Célzott vizsgálat az epe és az epeutak, a Wirsung vezeték (pl. epekövek, epeúti sludge, a hasnyálmirigy epeutakat érintő térfoglalásai) és a felhasi szervek vizsgálatára kontrasztanyag adásával.
115 000 Ft
Sacrum (keresztcsont) és sacroiliacalis ízület natív és kontrasztanyagos MR vizsgálat A keresztcsont, sacroiliacalis ízület vizsgálata kontrasztanyag adásával.
103 000 Ft
Sacrum (keresztcsont) és sacroiliacalis ízület natív (kontrasztanyag nélküli) MR vizsgálat A keresztcsont, sacroiliacalis ízület vizsgálata.
55 000 Ft
Kéz natív és kontrasztanyagos MR vizsgálata A kéz egyoldali vizsgálata kontrasztanyag adásával. A vizsgálat az adott oldal (jobb/bal) megjelölésével történik.
103 000 Ft
Kéz natív (kontrasztanyag nélküli) MR vizsgálata A kéz egyoldali vizsgálata. A vizsgálat az adott oldal (jobb/bal) megjelölésével történik.
55 000 Ft
Kismedence natív és kontrasztanyagos MR vizsgálata A kismedencei szervek vizsgálata vénás kontrasztanyag alkalmazása nélkül. A jó és rosszindulatú, térfoglaló, tumoros elváltozások megítélése csak kontrasztanyag adásával teljeskörű, így ettől eltekinteni tudott kontrasztanyag allergia vagy orvosi egyeztetés alapján célszerű.
103 000 Ft
Kismedence natív (kontrasztanyag nélküli) MR vizsgálata A kismedencei szervek vizsgálata vénás kontrasztanyag alkalmazása nélkül. A jó és rosszindulatú, térfoglaló, tumoros elváltozások megítélése csak kontrasztanyag adásával teljeskörű, így ettől eltekinteni tudott kontrasztanyag allergia vagy orvosi egyeztetés alapján célszerű.
90 000 Ft
Hasi MR és MRCP (kolangiopankretográfia) natív (kontrasztanyag nélküli) vizsgálat Célzott vizsgálat az epe és az epeutak, a Wirsung vezeték (pl. epekövek, epeúti sludge, a hasnyálmirigy epeutakat érintő térfoglalásai) és a felhasi szervek vizsgálatára.
101 000 Ft
Könyök natív és kontrasztanyagos MR vizsgálata A könyökízület egyoldali vizsgálata kontrasztanyag adásával. A vizsgálat az adott oldal (jobb/bal) megjelölésével történik.
103 000 Ft
Könyök natív (kontrasztanyag nélküli) MR vizsgálata A könyökízület egyoldali vizsgálata. A vizsgálat az adott oldal (jobb/bal) megjelölésével történik.
55 000 Ft
Lábfej natív és kontrasztanyagos MR vizsgálata A lábfej egyoldali vizsgálata kontrasztanyag alkalmazásával. A vizsgálat az adott oldal (jobb/bal) megjelölésével történik.
103 000 Ft
Lábfej natív (kontrasztanyag nélküli) MR vizsgálata A lábfej egyoldali vizsgálata. A vizsgálat az adott oldal (jobb/bal) megjelölésével történik.
55 000 Ft
Lábszár natív és kontrasztanyagos MR vizsgálata A lábszár egyoldali vizsgálata. A vizsgálat az adott oldal (jobb/bal) megjelölésével történik.
103 000 Ft
Lábszár natív (kontrasztanyag nélküli) MR vizsgálata A lábszár egyoldali vizsgálata. A vizsgálat az adott oldal (jobb/bal) megjelölésével történik.
55 000 Ft
Nyaki lágyrész natív és kontrasztanyagos MR vizsgálata A nyaki lágy szövetek és szervek (izmok, torok, mandulák, légutak, pajzsmirigy, egyéb mirigyek, erek és felső gerincvelő) vizsgálata kontrasztanyag adásával. A nyaki lágyrész elsődleges vizsgálata a nyaki lágyrész és pajzsmirigy ultrahang vizsgálat, az MR vizsgálat nem helyettesíti a biopsziás mintavételt.
103 000 Ft
Nyaki lágyrész natív (kontrasztanyag nélküli) MR vizsgálata A nyaki lágy szövetek és szervek (izmok, torok, mandulák, légutak, pajzsmirigy, egyéb mirigyek, erek és felső gerincvelő).
55 000 Ft
Orbita (szemüreg) natív és kontrasztanyagos MR vizsgálata A szemüreg célzott vizsgálata kontrasztanyag adásával. A szemüreg, a szemizmok és a látóidegek problémáinak vizsgálatára ajánlott.
103 000 Ft
Orbita (szemüreg) natív (kontrasztanyag nélküli) MR vizsgálata A szemüreg célzott vizsgálata. A szemüreg, a szemizmok és a látóidegek problémáinak vizsgálatára ajánlott.
55 000 Ft
Sella (agyalapi mirigy/hypophysis) natív és kontrasztanyagos MR vizsgálata Az agyalapi mirigyet (hypophysis) érintő elváltozások (micro- vagy macroadenoma) kontrasztanyaggal történő vizsgálata.
103 000 Ft
Sella (agyalapi mirigy/hypophysis) natív (kontrasztanyag nélküli) MR vizsgálata Az agyalapi mirigy (hypophysis) vizsgálata. Kontrasztanyag alkalmazása nélkül korlátozott eredmény adható, csak a beutalón szereplő "natív" elnevezés vagy kontrasztanyag allergia miatt készítjük el.
Cardio (szív) MR vizsgálat Csak jóváhagyott kardiológus szakorvosi javaslattal! A szívizom és annak károsodása, gyulladása, szívelégtelenség, szívbillentyű probléma, szívizom betegség, az aorta, szívburok, kamra, pitvar kérdések, térfoglalás vagy egyéb veleszületett szívbetegségek esetén ajánlott.
187 000 Ft Telefonos foglalás
Térd natív és kontrasztanyagos MR vizsgálata A térdízület egyoldali vizsgálata kontrasztanyag adásával. A vizsgálat az adott oldal (jobb/bal) megjelölésével történik.
103 000 Ft
Térd natív (kontrasztanyag nélküli) MR vizsgálata A térdízület egyoldali vizsgálata. A vizsgálat az adott oldal (jobb/bal) megjelölésével történik.
55 000 Ft
Váll natív és kontrasztanyagos MR vizsgálata A vállízület vizsgálata a jobb vagy bal oldal kiválasztásával, kontrasztanyag alkalmazásával.
103 000 Ft
Váll natív (kontrasztanyag nélküli) MR vizsgálata A vállízület vizsgálata a jobb vagy bal oldal kiválasztásával, kontrasztanyag alkalmazásával.
55 000 Ft
MR-Enterographia (vékonybél) kontrasztanyagos vizsgálat A vékonybelek célzott kontrasztanyagos vizsgálata.
103 000 Ft
Multiparametrikus prosztata MR vizsgálat kontrasztanyag adásával Célzott prosztata vizsgálat kontrasztanyag adásával, mely a felvételek dinamikus időzítésének köszönhetően teljeskörű képalkotó diagnosztikát tesz lehetővé az esetleges prosztatatumor feltérképezésére.
103 000 Ft
SM (Sclerosis Multiplex) MR vizsgálat nyaki gerincről natívan és kontrasztanyag alkalmazásával Sclerosis multiplex, demyelinisatios beteségek gyanúja vagy megléte esetén célzott vizsgálat kontrasztanyag adásával a választott régió/régiókban.
111 000 Ft
SM (Sclerosis Multiplex) MR vizsgálat koponyáról natívan és kontrasztanyag alkalmazásával Sclerosis multiplex, demyelinisatios beteségek gyanúja vagy megléte esetén célzott vizsgálat kontrasztanyag adásával a választott régió/régiókban.
111 000 Ft
SM (Sclerosis Multiplex) MR vizsgálat két régióról natívan és kontrasztanyag alkalmazásával Sclerosis multiplex, demyelinisatios beteségek gyanúja vagy megléte esetén célzott vizsgálat kontrasztanyag adásával a választott régió/régiókban.
207 000 Ft
SM (Sclerosis Multiplex) MR vizsgálat háti gerincről natívan és kontrasztanyag alkalmazásával Sclerosis multiplex, demyelinisatios beteségek gyanúja vagy megléte esetén célzott vizsgálat kontrasztanyag adásával a választott régió/régiókban.
111 000 Ft
Teljes gerinc natív (kontrasztanyag nélküli) MR vizsgálata A vizsgálat magában foglalja a nyaki (cervicalis), háti (thoracalis, dorsalis), ágyéki (lumbalis, lumbosacralis) régiót. Az egyes régiók önállóan is vizsgálhatóak.
140 000 Ft
Végtag MR vizsgálat protézis tervezéshez Speciális ízületi protézis tervező MR vizsgálat. Szerződött orvos és gyártó által műtétre irányított páciens számára készíthető.
Májspecifikus kontrasztanyagos felhasi MR vizsgálat Májban felszívódó, Primovist típusú kontrasztanyag alkalmazásával készített vizsgálat. Nem elsődleges vizsgálat, korábbi CT vagy MR vizsgálat alapján vagy orvosi javaslat alapján merülhet fel.
160 000 Ft
Klausztrofóbiára hajlamos páciens - Agykoponya MR és MRA (MR-angiográfia) natív és kontrasztanyagos vizsgálat Az agyi nagyerek (3D TOF MR) és az agyállomány kontrasztanyagos vizsgálata.
111 000 Ft
Klausztrofóbiára hajlamos páciens - Agykoponya MR és MRA (MR-angiográfia) natív vizsgálat Az agyi nagyerek 3D TOF MR angiográfiás vizsgálata, valamint a az agyállomány kontrasztanyag nélküli vizsgálata.
87 000 Ft
Klausztrofóbiára hajlamos páciens - Agykoponya natív és kontrasztanyagos MR vizsgálata A teljes agyállomány kontrasztanyagos vizsgálata.
103 000 Ft
Klausztrofóbiára hajlamos páciens - Agykoponya natív (kontrasztanyag nélküli) MR vizsgálata A teljes agyállomány vizsgálata.
55 000 Ft
Klausztrofóbiára hajlamos páciens - Cervicalis (nyaki) gerinc natív és kontrasztanyagos MR vizsgálata A gerinc külön nyaki (cervicalis), háti (thoracalis, dorsalis), valamint ágyéki (lumbalis, lumbosacralis) régióban vizsgálható. Kontrasztanyag alkalmazása ritkán szükséges, erről egyeztessen kezelőorvosával.
103 000 Ft
Klausztrofóbiára hajlamos páciens - Cervicalis (nyaki) gerinc natív (kontrasztanyag nélküli) MR vizsgálata A gerinc külön nyaki (cervicalis), háti (thoracalis, dorsalis), valamint ágyéki (lumbalis, lumbosacralis) régióban vizsgálható.
55 000 Ft
Klausztrofóbiára hajlamos páciens - Ízületi natív (kontrasztanyag nélküli) MR vizsgálata Az ízületek: váll, könyök, csukló, kézfej, csípő, térd, boka, lábfej. Egy vizsgálat során egy régió -a felsoroltak alapján - értendő a bal vagy jobb oldal megjelölésével.
55 000 Ft
Klausztrofóbiára hajlamos páciens - Nyaki lágyrész natív és kontrasztanyagos MR vizsgálata A nyaki lágy szövetek és szervek (izmok, torok, mandulák, légutak, pajzsmirigy, egyéb mirigyek, erek és felső gerincvelő) vizsgálata kontrasztanyag adásával. A nyaki lágyrész elsődleges vizsgálata a nyaki lágyrész és pajzsmirigy ultrahang vizsgálat, az MR vizsgálat nem helyettesíti a biopsziás mintavételt.
103 000 Ft
Klausztrofóbiára hajlamos páciens - Nyaki lágyrész natív (kontrasztanyag nélküli) MR vizsgálata A nyaki lágy szövetek és szervek (izmok, torok, mandulák, légutak, pajzsmirigy, egyéb mirigyek, erek és felső gerincvelő).
55 000 Ft
Klausztrofóbiára hajlamos páciens - Sella (agyalapi mirigy/hypophysis) natív és kontrasztanyagos MR vizsgálata Az agyalapi mirigyet (hypophysis) érintő elváltozások (micro- vagy macroadenoma) kontrasztanyaggal történő vizsgálata.
103 000 Ft
Klausztrofóbiára hajlamos páciens - Thoracalis (háti) gerinc natív (kontrasztanyag nélküli) MR vizsgálata A gerinc külön nyaki (cervicalis), háti (thoracalis, dorsalis), valamint ágyéki (lumbalis, lumbosacralis) régióban vizsgálható.
55 000 Ft
További árak betöltése Bezár


KAPCSOLAT
1123 Budapest,
Alkotás utca 55-61.
+36 1 323 7000
NYITVATARTÁS
 • Hétfő 07:00-20:00
 • Kedd 07:00-20:00
 • Szerda 07:00-20:00
 • Csütörtök 07:00-20:00
 • Péntek 07:00-20:00
 • Szombat 07:00-15:00
HÍRLEVÉL
PARKOLÁS / TÉRKÉP
Parkolási lehetőségek