Urológia

Urológia

Az urológia a vesékkel, a húgyhólyaggal, a húgyutakkal, a nemi szervek és a húgyutak közös szakaszaival, férfiak esetében a prosztatával és a herékkel kapcsolatos kóros állapotokat diagnosztizálja, kezeli. Szakrendelésünkön szűrővizsgálatok, illetve urológiai panasszal jelentkező páciensek szakellátására van lehetőség.

Férfiak esetében a vizsgálatok döntő többsége a prosztata rák kiszűrésére, a jóindulatú prosztata megnagyobbodás diagnosztikájára és kezelésére irányul. Nőknél idős korban a hormonhiány okozta atrophiás (sorvadásos) folyamatok következtében kialakult hólyag, húgycső panaszok állnak előtérben.

A fiatal nőknél leggyakrabban előforduló problémákat az alsó húgyúti infekciók (fertőzések) ismétlődése okozza. Mindkét nemben az urológiai daganatok, az urogenitális (húgy- és ivarszervi) rendszerben keletkező kövek kimutatását és kezelését a szakmai protokoll szerint végezzük. Urológia egynapos műtétekre váró pácienseinknek korszerű műtéti és postoperatív körülményeket biztosítunk.

Szakembereink

Dr. Böszörményi-Nagy Géza, PhD urológus szakorvos magyar, angol Orvosunk magyar, angol nyelven beszél. 14+ Pácienseket 14+ éves kortól fogad.
Dr. Monostori Zoltán urológus szakorvos 18+ Pácienseket 18+ éves kortól fogad.
Dr. Nagy Marianna urológus szakorvos magyar Orvosunk magyar nyelven beszél. 18+ Pácienseket 18+ éves kortól fogad.
Dr. Sebestyén László Géza urológus szakorvos magyar, angol Orvosunk magyar, angol nyelven beszél. 12+ Pácienseket 12+ éves kortól fogad.