Röntgen

Röntgen

A röntgenfelvételek röntgensugár alkalmazásával különböző irányokban készített képek. Készíthetők felvételek a mellkas, gerinc, koponya, végtagok területéről. Többek között tüdőelváltozások, gyulladások, csonttörés, degeneratív gerinc elváltozások diagnosztizálását teszik lehetővé.

Intézetünk egy csúcstechnológiás digitális Philips Combi Diagnost R90 típusú 2 az 1-ben röntgen és átvilágító (fluoroszkópiás) készülékkel rendelkezik, mindkét területre kiváló képminőséget biztosítva. A magas képminőségen felül ügyfeleink szempontjából rendkívüli pácienst érő sugárdózis kezelési funkciókkal is rendelkezik.

Fontos! Várandósság vagy annak gyanúja esetén, illetve 200 kg testsúly felett nem vállaljuk a vizsgálatot!

Milyen esetekben ajánljuk a röntgenvizsgálatot?

Milyen esetekben ajánljuk a röntgenvizsgálatot?

A vizsgálatokat a csontok, ízületek fájdalma, baleseti csontsérülés, törés gyanúja, bizonyos mellkasi és hasi panaszok esetén ajánljuk.

Milyen életkorban végezhető el a vizsgálat?

A vizsgálat bárkinél elvégezhető indokolt esetben, ám a terhesség és szoptatás időszakában röntgenfelvétel készítése nem ajánlott. Kérjük, ilyen esetben feltétlenül tájékoztassa orvosát!

Hogyan zajlik a röntgenfelvétel készítése?

Hogyan zajlik a röntgenfelvétel készítése?

A röntgenvizsgálat általában nem igényel speciális előkészületet, mindössze a vizsgált testrészt kell szabaddá tenni. A vizsgálat többféleképpen is történhet: álló helyzetben (például mellkas röntgenfelvétel esetén), ülő (például a csukló vizsgálata esetén), illetve fekvő helyzetben (pl. csípő- és gerincfelvétel esetén). Asszisztensünk segít a megfelelő elhelyezkedésben. A vizsgálni nem kívánt testrészeket a sugárvédelem érdekében ólomköpennyel takarjuk le.

Mit jelent a röntgen átvilágítás?

Mit jelent a röntgen átvilágítás?

A röntgen átvilágítás vagy fluoroszkópiás eljárások orvos jelenlétében végzett dinamikus, főként működésre, funkcióra vonatkozó, mozgóképként elképzelendő felvételsorozatok. A vizsgálandó területek ingerlésével, mozgatásával, működtetésével menet közben kapott utasításokkal alapján álló és/vagy fekvő helyzetben készülnek. Ide tartoznak a mellkas átvilágítások, mely során levegővétel utasítással; nyelési vizsgálat, mely során kontrasztanyag itatással, nyeléssel; vagy gyomor-bélrendszeri, rekeszizomra vonatkozó átvilágítások, mely során haspréssel és szintén itatás által tájékozódhatunk. A bélpassage nevű átvilágítás/felvételezés során pedig egy hosszasabb ivási folyamatot követően és az alatt a bél mozgását, a kontrasztanyag haladási útját, annak esetleges akadályoztatottságát is megfigyelhetjük beutalástól, kezelőorvosi kérdéstől függően.Áraink

Alkar kétirányú röntgenfelvétel A vizsgálatot egy adott régió (ízület, végtag) és egy adott oldal (jobb/bal) megjelölésével végezzük.
19 000 Ft
Arckoponya (orrmelléküreg) röntgenfelvétel Az arckoponya és az orrmelléküregek légtartóssága, gyulladása, törése esetén indokolt.
19 000 Ft
Boka háromirányú röntgenfelvétel A vizsgálatot egy adott régió (ízület, végtag) és egy adott oldal (jobb/bal) megjelölésével végezzük.
22 000 Ft
Boka kétirányú röntgenfelvétel A vizsgálatot egy adott régió (ízület, végtag) és egy adott oldal (jobb/bal) megjelölésével végezzük.
19 000 Ft
Csukló kétirányú röntgenfelvétel A vizsgálatot egy adott régió (ízület, végtag) és egy adott oldal (jobb/bal) megjelölésével végezzük.
19 000 Ft
Thoracalis (háti) gerinc kétirányú röntgenfelvétel A gerinc több régióban nyaki, háti, ágyéki, a keresztcsont, farokcsont területét érintően vizsgálható. Meghatározott irányban, fekvő/álló helyzetű, valamint funkcionális (előre és hátra hajtás) és speciális "Foramen, Dittmar" felvételek is készíthetők a beutalás alapján.
19 000 Ft
Kéz kétirányú röntgenfelvétel A vizsgálatot egy adott régió (ízület, végtag) és egy adott oldal (jobb/bal) megjelölésével végezzük.
19 000 Ft
Koponya kétirányú röntgenfelvétel Az agykoponya csontjainak vizsgálatára leggyakrabban sérülések esetén van szükség. Speciális, célzott felvételeket nem készítünk.
19 000 Ft
Lábszár kétirányú röntgenfelvétel A vizsgálatot egy adott régió (ízület, végtag) és egy adott oldal (jobb/bal) megjelölésével végezzük.
19 000 Ft
Lumbalis (ágyéki) gerinc kétirányú röntgenfelvétel A gerinc több régióban nyaki, háti, ágyéki, a keresztcsont, farokcsont területét érintően vizsgálható. Meghatározott irányban, fekvő/álló helyzetű, valamint funkcionális (előre és hátra hajtás) és speciális "Foramen, Dittmar" felvételek is készíthetők a beutalás alapján.
19 000 Ft
Lumbosacralis gerinc (ágyéki-keresztcsonti átmenet) kétirányú röntgenfelvétel A gerinc több régióban nyaki, háti, ágyéki, a keresztcsont, farokcsont területét érintően vizsgálható. Meghatározott irányban, fekvő/álló helyzetű, valamint funkcionális (előre és hátra hajtás) és speciális "Foramen, Dittmar" felvételek is készíthetők a beutalás alapján.
19 000 Ft
Medence AP röntgenfelvétel A medenceövet alkotó csontok, a csípőlapátok, és/vagy a csípőízület(ek) meghatározott irányú vizsgálata. Ízületi protézis tervezéséhez vagy a beültetést követő kontrollvizsgálatként is használatos.
16 000 Ft
Hasi és mellkas átvilágítás A mellkas és a hasi szervek funkcionális, működés közben történő vizsgálata. Radiológus szakorvos végzi az alap röntgenfelvételek pontosításául vagy kiegészítéseként.
Mellkas kétirányú röntgenfelvétel Szűrő jelleggel akár orvosi javaslat nélkül, saját kérésre is készíthető tüdőszűrés, amennyiben 1 éven belül nem készült mellkasi röntgen, mellkas CT vizsgálat.
19 000 Ft
Cervicalis (nyaki) gerinc kétirányú röntgenfelvétel A gerinc több régióban nyaki, háti, ágyéki, a keresztcsont, farokcsont területét érintően vizsgálható. Meghatározott irányban, fekvő/álló helyzetű, valamint funkcionális (előre és hátra hajtás) és speciális "Foramen, Dittmar" felvételek is készíthetők a beutalás alapján.
19 000 Ft
Naviculare röntgenfelvétel sorozat (4 felvétel) A vizsgálathoz orvosi javaslat, beutaló szükséges! A csukló ízületet alkotó csontok négy irányú sorozatfelvétele, a jobb és bal oldal esetén külön régióként kezelendő. A sajkacsont (os naviculare, os scaphoideum) sérülése esetén célzottan javasolt.
25 000 Ft
Térd kétirányú röntgenfelvétel A vizsgálatot egy adott régió (ízület, végtag) és egy adott oldal (jobb/bal) megjelölésével végezzük.
19 000 Ft
Borda és mellkas PA röntgenfelvétel A borda sérülése és a tüdő érintettsége miatt végezzük. PTX gyanúja esetén AKUT leletezéssel vállaljuk.
19 000 Ft
Combcsont kétirányú röntgenfelvétel A vizsgálatot egy adott régió (ízület, végtag) és egy adott oldal (jobb/bal) megjelölésével végezzük.
19 000 Ft
Csípő kétirányú röntgenfelvétel A vizsgálatot egy adott régió (ízület, végtag) és egy adott oldal (jobb/bal) megjelölésével végezzük.
19 000 Ft
Dittmar összehasonlító röntgenfelvétel A gerinc több régióban nyaki, háti, ágyéki, a keresztcsont, farokcsont területét érintően vizsgálható. Meghatározott irányban, fekvő/álló helyzetű, valamint funkcionális (előre és hátra hajtás) és speciális "Foramen, Dittmar" felvételek is készíthetők a beutalás alapján.
19 000 Ft
Felkar kétirányú röntgenfelvétel A vizsgálatot egy adott régió (ízület, végtag) és egy adott oldal (jobb/bal) megjelölésével végezzük.
19 000 Ft
Könyök kétirányú röntgenfelvétel A vizsgálatot egy adott régió (ízület, végtag) és egy adott oldal (jobb/bal) megjelölésével végezzük.
19 000 Ft
Lábfej kétirányú röntgenfelvétel A vizsgálatot egy adott régió (ízület, végtag) és egy adott oldal (jobb/bal) megjelölésével végezzük.
19 000 Ft
Lumbalis (ágyéki) gerinc négyirányú röntgenfelvétel (AP, oldal, 2 Dittmar) A gerinc több régióban nyaki, háti, ágyéki, a keresztcsont, farokcsont területét érintően vizsgálható. Meghatározott irányban, fekvő/álló helyzetű, valamint funkcionális (előre és hátra hajtás) és speciális "Foramen, Dittmar" felvételek is készíthetők a beutalás alapján.
25 000 Ft
Lumbalis (ágyéki) gerinc négyirányú röntgenfelvétel (AP, oldal, 2 funkcionális) A gerinc több régióban nyaki, háti, ágyéki, a keresztcsont, farokcsont területét érintően vizsgálható. Meghatározott irányban, fekvő/álló helyzetű, valamint funkcionális (előre és hátra hajtás) és speciális "Foramen, Dittmar" felvételek is készíthetők a beutalás alapján.
25 000 Ft
Cervicalis (nyaki) gerinc négyirányú röntgenfelvétel (AP, oldal, 2 Foramen) A gerinc több régióban nyaki, háti, ágyéki, a keresztcsont, farokcsont területét érintően vizsgálható. Meghatározott irányban, fekvő/álló helyzetű, valamint funkcionális (előre és hátra hajtás) és speciális "Foramen, Dittmar" felvételek is készíthetők a beutalás alapján.
25 000 Ft
Cervicalis (nyaki) gerinc négyirányú röntgenfelvétel (AP, oldal, 2 funkcionális) A gerinc több régióban nyaki, háti, ágyéki, a keresztcsont, farokcsont területét érintően vizsgálható. Meghatározott irányban, fekvő/álló helyzetű, valamint funkcionális (előre és hátra hajtás) és speciális "Foramen, Dittmar" felvételek is készíthetők a beutalás alapján.
25 000 Ft
Cervicalis (nyaki) gerinc kétirányú röntgenfelvétel (AP, oldal + Dens) A gerinc több régióban nyaki, háti, ágyéki, a keresztcsont, farokcsont területét érintően vizsgálható. Meghatározott irányban, fekvő/álló helyzetű, valamint funkcionális (előre és hátra hajtás) és speciális "Foramen, Dittmar" felvételek is készíthetők a beutalás alapján.
22 000 Ft
Sacrum (keresztcsont) és coccygeum (farokcsont) kétirányú röntgenfelvétel A gerinc több régióban nyaki, háti, ágyéki, a keresztcsont, farokcsont területét érintően vizsgálható. Meghatározott irányban, fekvő/álló helyzetű, valamint funkcionális (előre és hátra hajtás) és speciális "Foramen, Dittmar" felvételek is készíthetők a beutalás alapján.
19 000 Ft
Sarokcsont egyirányú röntgenfelvétel A vizsgálatot egy adott régió (ízület, végtag) és egy adott oldal (jobb/bal) megjelölésével végezzük.
16 000 Ft
Sarokcsont kétirányú röntgenfelvétel A vizsgálatot egy adott régió (ízület, végtag) és egy adott oldal (jobb/bal) megjelölésével végezzük.
19 000 Ft
Ujj kétirányú röntgenfelvétel A vizsgálatot egy adott régió (ízület, végtag) és egy adott oldal (jobb/bal) megjelölésével végezzük.
19 000 Ft
Váll kétirányú röntgenfelvétel A vizsgálatot egy adott régió (ízület, végtag) és egy adott oldal (jobb/bal) megjelölésével végezzük.
19 000 Ft
Végtag kétirányú összehasonlító röntgenfelvétel Összehasonlító röntgenfelvétel két irányban mindkét oldali ízületről, végtagról.
25 000 Ft
Gyermek mellkas AP röntgenfelvétele Orvosi javaslat, beutalás alapján AP irányú mellkas felvétel gyermekek számára.
16 000 Ft
Lábfej háromirányú röntgenfelvétel A vizsgálatot egy adott régió (ízület, végtag) és egy adott oldal (jobb/bal) megjelölésével végezzük.
22 000 Ft
Medence AP és csípő kétirányú röntgenfelvétel A medenceövet alkotó csontok, a csípőlapátok, és/vagy a csípőízület(ek) meghatározott irányú vizsgálata. Ízületi protézis tervezéséhez vagy a beültetést követő kontrollvizsgálatként is használatos.
29 000 Ft
Has, vese és hólyag natív röntgenfelvétel A hasi szervek és a kiválasztási szervrendszer vizsgálata.
19 000 Ft
Clavicula (kulcscsont) egyirányú röntgenfelvétel A jobb/bal oldali kulcscsont megítélésére készített egyirányú röntgenfelvétel.
16 000 Ft
Clavicula (kulcscsont) kétirányú röntgenfelvétel A jobb/bal oldali kulcscsont megítélésére készített két röntgenfelvétel.
19 000 Ft
Gyermek teljes gerinc kétirányú röntgenfelvétele (12 éves korig) A nyaki (cervicalis), a háti (thoracalis/dorsalis) és az ágyéki (lumbalis) szakasz vizsgálata a keresztcsonti (lumbosacralis) átmenetig. Gerincferdülés és egyéb tartási rendellenességek, valamint a gerinc csontos elváltozásainak kivizsgálására alkalmas 12 éves korig.
33 000 Ft
Gyomor röntgen felszívódó vagy hagyományos kontrasztanyaggal A gyomor funkcionális, kontrasztanyagok ivása közben történő vizsgálata. A vizsgálatot gasztoenterológusi konzultáció kell megelőzze, akitől javaslat, beutalás szükséges. A vizsgálatot radiológus szakorvosaink végzik. A vizsgálatra csak a reggeli órakban kerülhet sor, teljes éhgyomorral.
Medence AP és csípő Lauenstein röntgenfelvétele A medenceövet alkotó csontok, a csípőlapátok, és/vagy a csípőízület(ek) meghatározott irányú vizsgálata. Ízületi protézis tervezéséhez vagy a beültetést követő kontrollvizsgálatként is használatos.
25 000 Ft
Medence AP és mindkét csípő Lauenstein röntgenfelvétele A medenceövet alkotó csontok, a csípőlapátok, és/vagy a csípőízület(ek) meghatározott irányú vizsgálata. Ízületi protézis tervezéséhez vagy a beültetést követő kontrollvizsgálatként is használatos.
29 000 Ft
Trachea légsáv kétirányú röntgenfelvétel A légcső állapotának megítélésére készített kétirányú röntgenfelvétel.
19 000 Ft
Végtag egyirányú összehasonlító röntgenfelvétel Összehasonlító röntgenfelvétel egy irányban mindkét oldali ízületről, végtagról.
19 000 Ft
Vékonybél passage vizsgálat Az emésztőrendszer speciális, működés közben történő vizsgálata. Gasztoenterológusi vizsgálat kell megelőzze ezt a típusú vizsgálatot, akitől javaslat, beutalás szükséges. A vizsgálatot radiológus szakorvosaink végzik. A vizsgálatra csak a reggeli órakban kerülhet sor, teljes éhgyomorral.
További árak betöltése Bezár


KAPCSOLAT
1123 Budapest,
Alkotás utca 55-61.
+36 1 323 7000
NYITVATARTÁS
  • Hétfő 07:00-20:00
  • Kedd 07:00-20:00
  • Szerda 07:00-20:00
  • Csütörtök 07:00-20:00
  • Péntek 07:00-20:00
  • Szombat 07:00-15:00
HÍRLEVÉL
PARKOLÁS / TÉRKÉP
Parkolási lehetőségek