Áraink

Az endometriózis vizsgálat menete

Az endometriózis becslések szerint a nők 10%-át érinti, meddő nők esetében pedig ez a szám akár az 50%-ot is elérheti. Az endometriózis az endometrium (méhnyálkahártya szövet) jellegű szövet jelenléte a méh üregén kívül, amely krónikus gyulladásos reakciókat kiváltva fájdalmat és szöveti megvastagodásokat, hegszövetet okoz. A hegesedés folyamata a korábban különálló szervek összenövését is okozhatja.

A kórkép végleges diagnózisához hasüregi tükrözés (laparoszkópia) szükséges. Az endometriózis akkor mondható ki, ha a laparoszkópia során a beavatkozást végző orvos megállapítja a kórképet, illetve a mintavétel után végzett szövettani vizsgálat is igazolja azt. Ha szövettani vizsgálat nem igazolja az endometriózis fennállását, a hastükrözés során talált klinikai kép is elegendő a diagnózishoz.

Az endometriózis kezelése

Az endometriózis kezelése

Az endometriózis gyógyítása teljeskörűen egyelőre nem lehetséges, de különböző kezelési lehetőségek segíthetnek a tünetek kezelésében.

 • Bizonyos gyógyszerek segíthetnek a fájdalom enyhítésében.
 • Az orvos javasolhat fogamzásgátló tablettát vagy más hormonális fogamzásgátló módszert, illetve hormonális kezelést, amelyek csökkenthetik az ösztrogénszintet, és segíthetnek a méhen kívüli méhnyálkahártya-szövet kialakulásának korlátozásában. Nem tudják azonban helyrehozni a hegesedést vagy javítani a termékenységet.
 • Ha más kezelések nem használnak, az orvos endometriózis műtétet javasolhat a nem kívánt szövetek eltávolítására. Bizonyos esetekben mindkét petefészek eltávolításával járó méheltávolításra lehet szükség.
 • Ha az endometriózis befolyásolja a termékenységet, a mesterséges megtermékenyítés is szóba kerülhet.

Hogyan zajlik az endometriózis műtét?

A laparoszkópos endometriózis műtét altatásban történik, amelynek során mindvégig szigorúan ellenőrzött eszméletlen állapotban tartjuk a pácienst. 

 • A laparoszkópos műtétek során a sebész több apró metszést ejt a hasfalon a köldök területén, ezeken át jut a hasüregbe egy kamerával és a műtét végrehajtásához szükséges eszközökkel. Maga a laparoszkóp egy vékony cső kamerával a végén, amelynek a képét egy nagy képernyőre vetítik ki a műtőben. 
 • A hasüreg felfújásához széndioxid gázt használnak, hogy elég hely legyen a sebészi munkához, és hogy a részletek tisztán láthatóvá váljanak. A kamera segítségével láthatóvá válnak a kismedencében lévő szervek és az előforduló elváltozások, endometriosis képének megfelelő sejtszaporulatok, amelyből apró szövetdarabokat vesznek ki szövettani vizsgálathoz. 
 • A hasüregi tükrözést sok esetben javasolt kiegészíteni méhtükrözéssel (hiszteroszkópia), amelynek során a méh üregét tekintjük át. 
 • A műtét előtti kivizsgálás eredményei és a tükrözés során látott kép alapján kerülhet sor a korábbi műtétek, kismedencei gyulladásokat követően szerzett összenövések oldására, illetve az endometrium jellegű szövet eltávolítása a hashártyáról, a petefészkekről, a húgyhólyagról, a bélről, a húgyvezetékről, illetve a méh külső faláról.

Robotasszisztált műtétek

Endometriózis műtéteinket a laparoszkópos eljárás mellett da Vinci robotasszisztiált módszerrel is végezzük. Ennek a lehetősége hazánkban magánegészségügyi ellátás keretein belül egyedül a Wáberer Medical Centerben érhető el.

További információ

Endometriózis műtét után

Ébredést követően várható némi diszkomfortérzés, ám mi mindent megteszünk, hogy ezt csillapítsuk. A metszések körül is lehet kellemetlenség, amely a fájdalomcsillapítók szedésével szintén jelentősen javulni szokott. Az endometriózis műtét utáni lábadozás során fontos az első pár napon rendszeresen szedni a fájdalomcsillapítókat, és nem csak akkor, amikor már nagyon fáj, mivel így sokkal egyenletesebbé tehető a hatásuk. A pácienseket általában az endometriózis műtét utáni napon tudjuk az intézetünkből elbocsátani. 

A sebgyógyulás három fázisból áll:

 • Az első szakasz (1-3 nap) a gyulladásos fázis, ekkor a seb melegebb tapintatú, a beavatkozás területén kisebb duzzanat érezhető, amelyhez olykor lüktető érzés társulhat.
 • A második szakasz (4-7 nap) során kialakul a seb rugalmas váza, megtörténik a hámosodás, ekkor a műtéti metszést sötétbarna varr fedi, ennek a fázisnak a végén, a 7-10. napon kerülhet sor a varratszedésre. A varr leválása után a heg élénk rózsaszín lesz.
 • A harmadik szakasz (8 nap- 6 hónap) során a heg zsugorodik, színe fokozatosan halványodik, a heg szilárdsága és terhelhetősége pedig fokozódik.

Az endometriózis műtét ára

A Wáberer Medical Centerben célunk, hogy pácienseinknek minél komfortosabb körülményeket teremtsünk a gyógyuláshoz vezető úton. Ezért Önt esetmenedzserek támogatják a beavatkozáshoz kapcsolódó lépések mentén, valamint tájékoztatják Önt a fontos tudnivalókról.

Foglaljon időpontot online felületünkön nőgyógyászati szakrendelésre könnyen és gyorsan, vagy hívjon bennünket a +36-1-323-7000 telefonszámon!

Ha Ön már biztosan tudja hogy műtétre van szüksége, kérjen közvetlenül árajánlatot a mutet@wmc.hu e-mail címen!

A személyre szabott árajánlatot 2 munkanapon belül megküldjük Önnek, melyben valamennyi felmerülő költségről és lényeges körülményről tájékozódhat!

Szakembereink

Dr. Gabulya Henrik szülész-nőgyógyász szakorvos magyar, angol Orvosunk magyar, angol nyelven beszél. 18+ Pácienseket 18+ éves kortól fogad.
Dr. Koiss Róbert, PhD. nőgyógyász-onkológus szakorvos, HPV specialista magyar, angol Orvosunk magyar, angol nyelven beszél. 21 Pácienseket 21 éves kortól fogad.
Dr. Abkarovics Géza szülész-nőgyógyász, urogynekológus szakorvos magyar, angol, norvég, orosz, ukrán Orvosunk magyar, angol, norvég, orosz, ukrán nyelven beszél. 15+ Pácienseket 15+ éves kortól fogad.
Dr. Adj. Fábián Tamás nőgyógyászati daganatsebész szakorvos, szülész-nőgyógyász szakorvos magyar, angol Orvosunk magyar, angol nyelven beszél. 18+ Pácienseket 18+ éves kortól fogad.
Dr. Horváth Szilárd szülész-nőgyógyász szakorvos magyar Orvosunk magyar nyelven beszél. 16+ Pácienseket 16+ éves kortól fogad.
Dr. Singh Margit PhD szülész-nőgyógyász szakorvos, sebész szakorvos magyar, angol Orvosunk magyar, angol nyelven beszél. 14+ Pácienseket 14+ éves kortól fogad.
Dr. Nagy Gyula Richárd, PhD, MSc med habil szülész-nőgyógyász szakorvos, klinikai genetikus szakorvos magyar, angol Orvosunk magyar, angol nyelven beszél. 16+ Pácienseket 16+ éves kortól fogad.


Áraink

Nőgyógyászati szakorvosi vizsgálat
37 500 Ft
Nőgyógyászati kontrollvizsgálat (2 hónapon belül) Kontrollvizsgálat a Wáberer Medical Centerben történő szakorvosi vizsgálatot követő két hónapon belül vehető igénybe.
30 000 Ft
Terhesgondozás
37 500 Ft
Vizeletinkontinencia szakorvosi vizsgálat
49 000 Ft
Petevezeték átjárhatósági vizsgálat (hycosy) A hycosy vizsgálatot korábbi leletek birtokában, a ciklus 8-10. napja között célszerű elvégezni. A hycosy vizsgálatot korábbi leletek birtokában, a ciklus 8-10. napja között célszerű elvégezni.
90 000 Ft
Termékenységi/meddőségi konzultáció
58 000 Ft
Tüszőmérés ultrahanggal (folliculometria)
12 000 Ft
Nőgyógyászati szűrővizsgálat hüvelyi ultrahanggal és citológiával
42 500 Ft
HPV (humán papillómavírus) elleni 9 komponensű védőoltás (GARDASIL 9) A védőoltás díja nem tartalmazza a védőoltás beadását megelőző szakorvosi konzultációt, melynek díja 10.000 Ft.
51 000 Ft
Vizeletinkontinencia kontrollvizsgálat (2 hónapon belül) Kontrollvizsgálat a Wáberer Medical Centerben történő szakorvosi vizsgálatot követő két hónapon belül vehető igénybe.
30 000 Ft
Spirál (IUD) csere - szakorvosi vizsgálat kiegészítéseként A feltüntetett ár nem tartalmazza a szakorvosi vizsgálat és az eszköz díját.
43 000 Ft
Spirál (IUD) felhelyezése - szakorvosi vizsgálat kiegészítéseként A feltüntetett ár nem tartalmazza a szakorvosi vizsgálat és az eszköz díját.
32 000 Ft
Spirál (IUD) levétele - szakorvosi vizsgálat kiegészítéseként A feltüntetett ár nem tartalmazza a szakorvosi vizsgálat díját.
22 000 Ft
Termékenységi/meddőségi kontroll konzultáció (2 hónapon belül) Kontrollvizsgálat a Wáberer Medical Centerben történő szakorvosi vizsgálatot követő két hónapon belül vehető igénybe.
40 000 Ft
Robotasszisztált nőgyógyászati műtét előtti konzultáció
49 000 Ft
Kismedencei szakorvosi vizsgálat
49 000 Ft
Kismedencei kontrollvizsgálat (2 hónapon belül) Kontrollvizsgálat a Wáberer Medical Centerben történő szakorvosi vizsgálatot követő két hónapon belül vehető igénybe.
28 000 Ft
2-es (genitalis ulcus) panel
3-as (vaginitis, vaginosis) panel
4-es (cervicitis, urethritis) panel
Baktériumtenyésztés és rezisztencia vizsgálat (aerob)
Citológia mintavétel - szakorvosi vizsgálat kiegészítéseként
Endorette (méhtestrák) mintavétel - szakorvosi vizsgálat kiegészítéseként
Full spectrum HPV
Magaskockázatú HPV szűrés - szakorvosi vizsgálat kiegészítéseként
Szövettan - Cervix, vagina punch biopszia vagy endometrium Endorette, Pipelle mintavétel
Tájékozodó hüvelyi ultrahang - meddőségi konzultáció kiegészítéseként
Tüszőmérés ultrahanggal (folliculometria) 4 alkalmas bérlet
Védőoltás beadása - szakorvosi vizsgálat kiegészítéseként
További árak betöltése Bezár

IdőpontfoglalásKAPCSOLAT
1123 Budapest,
Alkotás utca 55-61.
+36 1 323 7000
NYITVATARTÁS
 • Hétfő 07:00-20:00
 • Kedd 07:00-20:00
 • Szerda 07:00-20:00
 • Csütörtök 07:00-20:00
 • Péntek 07:00-20:00
 • Szombat 07:00-15:00
HÍRLEVÉL
PARKOLÁS / TÉRKÉP
Parkolási lehetőségek