Áraink
Felfázás (hólyaghurut)

Felfázás (hólyaghurut)

A felfázás egy gyakori probléma, melyet a szó jelentésével ellentétben nem „megfázás”, azaz például hideg felülettel való érintkezés okoz, hanem a hólyagban elszaporodó baktériumok. Tünetei közé tartozik a gyakori, fájdalmas, akár véres vizelés. A gyógyulás érdekében fontos az időben elkezdett antibiotikum-terápia alkalmazása. A kezelésben az időfaktor kulcsszerepet tölt be, hiszen az alapvetően könnyen kezelhető betegség hamar tovább terjedhet. A gyógyszeres kezelés mellett ajánlott sok folyadékot fogyasztani a páciensnek. Gyakori hiba, hogy a páciens visszafogja a folyadék fogyasztást a kellemetlen vizeletürítés miatt. Fontos, hogy a kórokozókkal teli vizelet ne pangjon a hólyagban, hanem folyamatosan cserélődjön, és a gyógyulás során mielőbb kitisztuljon.

Hüvelyi fertőzések

Hüvelyi fertőzések

Minden nemi életet élő ember átlagosan többször is megfertőződik bizonyos betegségekkel. Megijedni viszont nem kell, hiszen a legtöbb alkalommal könnyen kezelhető esetekről beszélhetünk. A hüvelyi fertőzések szexuális vagy egyéb úton (pl. uszoda, szauna, stb.)  terjedhetnek. Az adott betegség megfelelő kezeléséhez elengedhetetlen a pontos diagnózis felállítása. Megállapítását követően a célzott antibiotikum- vagy antifungális kezelés létfontosságú. Mint minden más szakterületen, a nőgyógyászatban is valós az az állítás, hogy az időben felismert probléma mindig hatványozott sikerességgel kezelhető.

Fájdalmas együttlét

Fájdalmas együttlét

Az intimitással kapcsolatos fájdalmak különböző okokra vezethetők vissza, beleértve az anatómiai problémákat vagy egyéb tényezőket is.

A dyspareunia, vagyis női szexuális fájdalom a közösülés során keletkező kismedencei vagy hüvelyi fájdalom leírására használt kifejezés. A fájdalom időtartama korlátozódhat az együttlét időtartamára, de akár 24 órával később is fennállhat. Gyakran nehéz diagnosztizálni a panaszok pontos forrását, emiatt fontos körültekintően vizsgálni a páciens kórtörténetét, jelenlegi testi és érzelmi állapotát Az okok között fellelhető izom, érrendszeri problémák, idegen test, műtét, trauma, öregedés is, de néha az érzelmi háttérben is fellelhető a megoldás. valamint a megfelelő kezelési lehetőségeket alkalmazni.

További részletek

Amennyiben a háttérben testi elváltozás, betegség áll, természetesen annak gyógyítása az elsődleges cél. Ezek a pontos diagnózistól függően lehetnek gyógyszeres, hormon kezelések, adott esetben műtéti beavatkozás. Azonban olyan különleges megoldások is léteznek, mint speciális masszástechnika elsajátítása, meleg-terápia, helyileg alkalmazott botox kezelés, életmódbeli változások (koffein és cigaretta elhagyása), fizikoterápia vagy intimtorna.

Bármi is az ok, ez az érzékeny téma nagy fokú gondoskodást igényel – a szakmai profizmuson túl egy bizalmi kapcsolatot is – az orvos és a páciens között. Célunk, hogy visszaállítsuk a páciens számára a kényelmet és a kiegyensúlyozott kapcsolatokat.

Peri- és posztmenopauzális tünetek

Peri- és posztmenopauzális tünetek

A nők egy életszakaszában teljesen normális folyamat a menopauza. Az ezt megelőző állapot azonban akár tíz évig is eltarthat, mely számos olyan panasz kísérheti, mely a nők életminőségének romlását eredményezheti.

Az állapot olyan kellemetlen peri- és posztmenopauzális tüneteket okozhat, mint a hőhullámok, alvászavarok, hüvelyszárazság, ciklus hosszának változása, ingadozása, libidócsökkenés, csontritkulás és hangulati ingadozások.

Azt azonban sokan nem tudják, hogy az ezzel járó panaszokat ma már nem muszáj eltűrni, sőt, igenis foglalkoznunk kell velük. Orvosaink hormonterápiát, nem hormonális gyógyszeres kezelést, életmódbeli változásokat vagy olyan kiegészítő terápiákat alkalmaznak a tünetek enyhítése érdekében, mint kognitív viselkedésterápia.

Fogamzásgátlás

Fogamzásgátlás

A fogamzásgátlás területe már számos lehetőséget kínál. A mai, alacsony hormontartalmú fogamzásgátlóknak már kifejezetten jótékony hatásai is vannak. Kutatások bizonyítják, hogy a petefészekrákkal és méhtestrákkal szemben hatvan százalékkal nagyobb védelmet élveznek azok a nők, akik rendszeresen szednek fogamzásgátlót.

Szakorvosaink egyénre szabott, nem pedig sablon megoldásokban gondolkodnak. A negyven éves kor feletti páciensek számára például, akik már nem terveznek gyermekvállalást, kevésbé ajánlott a tabletta szedése. Mivel nőhet a trombózisra való hajlam, és fokozódik a vérrögképződés lehetősége, modern alternatívát javallott igénybe venni. Az ún. hormontartalmú jel-leadó rendszer (nem spirál) egy olyan hormonális fogamzásgátló lehetőség, amely koncentráltan, de csak helyileg, azaz a méhűrbe hat, így kevésbé terheli a szervezetet. Az olyan változókori tüneteket is csökkenti, mint a hőhullámok, hangulatingadozás, vagy rendszertelen menstruáció. Ezen felül a méhtestrák kockázata közel 0%-ra csökken.

A Wáberer Medical Centerben a legmodernebb lehetőségeket kínáljuk, és sürgősségi fogamzásgátlás esetén is azonnali segítséget nyújtunk.

Vérzési zavarok

Vérzési zavarok

A vérzészavar, abnormális méhvérzés, a fogamzóképes korú nők gyakori problémája, mely rontja a beteg életminőségét.

A nőgyógyászati betegségek közel egyharmadát teszi ki fogamzóképes korban, míg 70%-ot is meghaladja postmenopausában. A vérzészavar tünetegyütteséhez a rendellenes méhvérzés mellett gyakran társul az erős alhasi, deréktáji fájdalom.

A női menstruációs ciklus 21-38 nap között zajlik le, és a vérzés időtartama általában 5 nap. A vérzés jelentős része az első 3 napban távozik. Rendellenes vérzésnek az ettől mind időtartamban, mind mennyiségben eltérő vérzést nevezzük. A vérzészavar eredete kor specifikus. Fiatal életkorban rendszerint hormonális működészavar áll a háttérben, míg az életkor előre haladtával a méh szerkezeti zavarai kerülnek előtérbe.

További részletek

Rendkívül fontos a pontos és alapos kivizsgálás a helyes terápia megválasztása céljából.

A kiváltó ok meghatározásához a fájdalommentes fizikális vizsgálaton kívül szükség van képalkotó ( UH, CT, MRI) eljárásokra és laborvizsgálatokra. Ezek egyike sem jár fájdalommal. Ha nem anatómia vagy szerkezeti ok áll a háttérben, akkor elsősorban gyógyszeres kezelés mellett döntünk, míg szerkezeti eltérés esetén annak műtéti megoldását javasoljuk. A műtéti beavatkozás az eltérés nagyságától, elhelyezkedésétől függően ambulanter megoldástól egészen az altatásban elvégzett méhkivételig terjedhet, de természetesen a minél kisebb műtéti beavatkozásokat preferáljuk. Gyakran elégséges a rövid altatásban elvégzett méhüregtükrözés, hysteroscopia, amely során az izolált polyp eltávolítást vagy az egész méhnyálkahártya eltávolítást el tudjuk végezni.

A vérzészavar gyakori oka a méh jóindulatú izomcsomója (myoma), amely szintén megkisebbíthető méhtükrözés során, illetve laparoscopos bevatakozással el is távolítható.

Alhasi fájdalom

Alhasi fájdalom

Az alhasi fájdalom olyan különböző nőgyógyászati problémákból adódhat, mint menstruációs görcsök, petefészekciszta, endometriózis, méhfibrómák, méhtest- vagy petefészekgyulladás. Ezek vagy más diagnózisok bármelyike is áll a háttérben: a kellemetlenségen kívül különösebb bajt nem okozó, vagy ellenkezőleg veszélyes kórkép, minkét esetben arra törekszünk, hogy a páciens az egészségén túl a teljes értékű és kiegyensúlyozott mindennapjait is visszakapja. A pontos diagnózis után a kezelés műtéti vagy konzervatív lehet, attól függően, hogy mi okozza a fájdalmat.

Terhesgondozás

Terhesgondozás

A terhesgondozás során a rendszeres ellenőrzések, ultrahang, a várandósság és fejlődés folyamatának figyelemmel követése, a baba és a mama vizsgálatai is fontosak. Ezek során célunk, hogy mindkettejük kifogástalan egészségét támogassuk annak érdekében, hogy mind a kilenc hónap, és a szülés folyamata is zavartalan és áldott legyen, a gyermek pedig egészségesen jöjjön világra.

Szakembereink

Dr. Abkarovics Géza szülész-nőgyógyász, urogynekológus szakorvos magyar, angol, norvég, orosz, ukrán Orvosunk magyar, angol, norvég, orosz, ukrán nyelven beszél. 15+ Pácienseket 15+ éves kortól fogad.
Dr. Börzsönyi Balázs, PhD szülész-nőgyógyász szakorvos magyar Orvosunk magyar nyelven beszél. 18+ Pácienseket 18+ éves kortól fogad.
Dr. Echim Tímea szülész-nőgyógyász orvos magyar, angol Orvosunk magyar, angol nyelven beszél. 18+ Pácienseket 18+ éves kortól fogad.
Dr. Adj. Fábián Tamás nőgyógyászati daganatsebész szakorvos, szülész-nőgyógyász szakorvos magyar, angol Orvosunk magyar, angol nyelven beszél. 18+ Pácienseket 18+ éves kortól fogad.
Dr. Gomány Zsuzsanna szülész-nőgyógyász szakorvos, genetikus szakorvos magyar, angol Orvosunk magyar, angol nyelven beszél. 14+ Pácienseket 14+ éves kortól fogad.
Dr. Koiss Róbert, PhD. nőgyógyász-onkológus szakorvos, HPV specialista magyar, angol Orvosunk magyar, angol nyelven beszél. 21+ Pácienseket 21+ éves kortól fogad.
Dr. Nagy Gyula Richárd, PhD, MSc med habil szülész-nőgyógyász szakorvos, klinikai genetikus szakorvos magyar, angol Orvosunk magyar, angol nyelven beszél. 16+ Pácienseket 16+ éves kortól fogad.
Dr. Singh Margit PhD szülész-nőgyógyász szakorvos, sebész szakorvos magyar, angol Orvosunk magyar, angol nyelven beszél. 14+ Pácienseket 14+ éves kortól fogad.
Dr. Horváth Szilárd szülész-nőgyógyász szakorvos magyar Orvosunk magyar nyelven beszél. 16+ Pácienseket 16+ éves kortól fogad.


Áraink

Nőgyógyászati szakorvosi vizsgálat
37 500 Ft
Nőgyógyászati kontrollvizsgálat (2 hónapon belül) Kontrollvizsgálat a Wáberer Medical Centerben történő szakorvosi vizsgálatot követő két hónapon belül vehető igénybe.
30 000 Ft
Terhesgondozás
37 500 Ft
Vizeletinkontinencia szakorvosi vizsgálat
49 000 Ft
Petevezeték átjárhatósági vizsgálat (hycosy) A hycosy vizsgálatot korábbi leletek birtokában, a ciklus 8-10. napja között célszerű elvégezni. A hycosy vizsgálatot korábbi leletek birtokában, a ciklus 8-10. napja között célszerű elvégezni.
90 000 Ft
Termékenységi/meddőségi konzultáció
58 000 Ft
Tüszőmérés ultrahanggal (folliculometria)
12 000 Ft
Nőgyógyászati szűrővizsgálat hüvelyi ultrahanggal és citológiával
42 500 Ft
Vizeletinkontinencia kontrollvizsgálat (2 hónapon belül) Kontrollvizsgálat a Wáberer Medical Centerben történő szakorvosi vizsgálatot követő két hónapon belül vehető igénybe.
30 000 Ft
Spirál (IUD) csere - szakorvosi vizsgálat kiegészítéseként A feltüntetett ár nem tartalmazza a szakorvosi vizsgálat és az eszköz díját.
43 000 Ft
Spirál (IUD) felhelyezése - szakorvosi vizsgálat kiegészítéseként A feltüntetett ár nem tartalmazza a szakorvosi vizsgálat és az eszköz díját.
32 000 Ft
Spirál (IUD) levétele - szakorvosi vizsgálat kiegészítéseként A feltüntetett ár nem tartalmazza a szakorvosi vizsgálat díját.
22 000 Ft
Termékenységi/meddőségi kontroll konzultáció (2 hónapon belül) Kontrollvizsgálat a Wáberer Medical Centerben történő szakorvosi vizsgálatot követő két hónapon belül vehető igénybe.
40 000 Ft
Robotasszisztált nőgyógyászati műtét előtti konzultáció
49 000 Ft
Kismedencei szakorvosi vizsgálat
49 000 Ft
Kismedencei kontrollvizsgálat (2 hónapon belül) Kontrollvizsgálat a Wáberer Medical Centerben történő szakorvosi vizsgálatot követő két hónapon belül vehető igénybe.
28 000 Ft
Egészségügyi igazolás kiállítása
2-es (genitalis ulcus) panel
3-as (vaginitis, vaginosis) panel
4-es (cervicitis, urethritis) panel
Baktériumtenyésztés és rezisztencia vizsgálat (aerob)
Citológia mintavétel - szakorvosi vizsgálat kiegészítéseként
Endorette (méhtestrák) mintavétel - szakorvosi vizsgálat kiegészítéseként
Full spectrum HPV
Magaskockázatú HPV szűrés - szakorvosi vizsgálat kiegészítéseként
Szövettan - Cervix, vagina punch biopszia vagy endometrium Endorette, Pipelle mintavétel
Tájékozodó hüvelyi ultrahang - meddőségi konzultáció kiegészítéseként
Tüszőmérés ultrahanggal (folliculometria) 4 alkalmas bérlet
Védőoltás beadása - szakorvosi vizsgálat kiegészítéseként
További árak betöltése Bezár

IdőpontfoglalásKAPCSOLAT
1123 Budapest,
Alkotás utca 55-61.
+36 1 323 7000
NYITVATARTÁS
  • Hétfő 07:00-20:00
  • Kedd 07:00-20:00
  • Szerda 07:00-20:00
  • Csütörtök 07:00-20:00
  • Péntek 07:00-20:00
  • Szombat 07:00-15:00
HÍRLEVÉL
PARKOLÁS / TÉRKÉP
Parkolási lehetőségek