Áraink
Méhnyakrák

Méhnyakrák

Kik a leginkább veszélyeztetettek?

A méhnyakrák a 45 év alatti nők második leggyakoribb daganatos megbetegedése.

A méhnyakrák megelőzhető

A méhnyakrák megelőzhető, ehhez azonban korszerű és szakszerű szűrési módszereket kell alkalmazni. 2010-ben egyértelműen bebizonyosodott, hogy a méhnyakrák egy vírus, a Humán Papilloma Vírus (HPV), fertőzéshez köthető. A HPV okozta fertőzés kimutatásra van lehetőség. Gyakoriság – évente?

A szűrővizsgálat fájdalommentes, rövid idő alatt, pontosan elvégezhető.

Hogyan történik a mintavétel

A mintavétel eljárás azonos a hagyományos sejtkenet módszerrel. A vizsgálat fájdalommentes, rövid idő alatt, pontosan elvégezhető. Fontos megjegyezni, hogy a méhnyakszűrés életkor specifikus.

30 éves kor alatt a hagyományos sejtkenet elvégzése javasolt, mert ebben az életkori tartományban ugyan magas a HPV okozta fertőzés, azonban a fertőzéshez köthető rákelőtti állapot kialakulásának a kockázata alacsony. 30 éves kor felett a HPV okozta fertőzéshez köthető rákelőtti állapot kialakulási kockázat emelkedik, ezért a HPV alapú szűrés javasolt. Mivel nem minden HPV fertőzés okoz méhnyakrák előtti állapotot, ezért azoknál a pácienseknél, akiknél HPV fertőzést igazolunk, ugyanazon mintából további diagnosztikai vizsgálatokat végzünk, annak kimutatására, hogy fennáll-e a méhnyakrák kockázata. Ma már van lehetőségünk, a szűrés eredménye által kockázati csoportba tartozó pácienseknél, további korszerű diagnosztikai módszerek (kolposzkópos vizsgálat, biomarker vizsgálat) elvégzésére, amelyekkel a rákelőtti állapotot gyorsan és pontosan ki tudjuk mutatni. Ezáltal pácienseink időben a megfelelő terápiás beavatkozásba tudnak részesülni, megelőzve a valódi méhnyakrák kialakulását.

Méhtestrák

Méhtestrák

A méhtestrák az idősebb korosztály betegségének számított korábban, azonban manapság a betegség egyik típusa a fiatalabb korosztályt is érinti.

Rák előtti állapotban ritkán lehet kiszűrni, azonban rendellenes vérzés, vérzészavar esetén fel kell, hogy merüljön a méhtestrák gondolata. A diagnosztizálására egy egyszerű módszer is rendelkezésre áll, amely nem igényel altatást, kórházi szakellátást, ambulanter is elvégezhető és a megbízhatósága azonos a hagyományos egészségügyi kürettel. Természetesen szükség lehet még a „ gyógykaparás” elvégzésére is, azokban az
esetekben akiknél a vérzés olyan súlyos, amely csak a méhnyálkahártya teljes eltávolításával orvosolható átmenetileg. Ez a beavatkozás is fájdalommentes, rövid bódításban elvégezhető. Az időskori vérzészavar- utolsó menstruációt követően több mint 1 év után jelentkező vérzés- esetén kötelező szövettani mintavételt végezni, mert a beteg gyógyulási esélyét az időben elvégzett
nőgyógyászati műtét határozza meg.

A beteg gyógyulási esélyét az időben elvégzett nőgyógyászati műtét határozza meg.

Petefészekrák

Petefészekrák

A petefészekrák felfedezésekor több, mint 70 %-ban már a kiindulási szerven túlterjedt, előrehaladott állapotban kerül felfedezésre. Ennek ellenére ezen daganat 15 %-a nagyon korai stádiumban, időben, felfedezésre kerülhet. Ebben a csoportban egy öröklődést mutató genetikai hiba áll a háttérben. Ezen betegeknél van lehetőség korszerű szűrővizsgálatok elvégzésére, amelyek akár rák előtti állapotban is ki tudják mutatni a betegséget.

Ezen szűrővizsgálatok fájdalommentesek, gyakorlott vizsgáló kezében alaposak. A petefészekrákból való kigyógyulás egyik meghatározó alapja, hogy korai stádiumban– petefészek állományán belül- kerüljön felfedezésre a betegség. Javasoljuk, a petefészekrák genetikai hibáját magában hordozó páciensek megfelelő szűrővizsgálatának gyakori elvégzését, mert így van esély a betegségből való meggyógyulásra.

A mai korszerű szűrővizsgálatok akár rák előtti állapotban is ki tudják mutatni a betegséget.

HPV szűrés

HPV szűrés

Az HPV tipizálása és a rákszűrés ma már minden nő számára rutinszerű vizsgálat kell, hogy legyen saját és partnere egészsége érdekében. Pozitív diagnózis esetén sem hagyjuk magára a pácienst, a teljes gyógyulásig kísérjük útján. A legkorszerűbb megoldásokat kínáljuk számára mind gyógyszeres, mind műtéti beavatkozások esetén.

A szexuális úton terjedő HPV csoport (humán papillomavírus) összesen 200 féle vírusból áll. Alacsony és magas kockázatú besorolásúakat különböztetünk meg, és bár sokan nem is sejtik, élete során szinte minden nemi életet élő személy megfertőződik vele.

Az alacsony kockázatú típusok nagy része jó eséllyel semmilyen elváltozást nem okoz a szervezetben – vagy kisebb, mint szemölcsök kialakulása a nemiszerv területén – és az immunrendszer általában leküzdi az infekciót a szervezetben. A magas kockázatúak néhány típusa azonban kifejezetten nagy veszélyt jelent bizonyos daganatos sejtek kialakulása tekintetében, ha azokat hosszú ideig nem kezelik.

Egyes daganattípusok elsőszámú okozója, melyek száma évről-évre növekszik. A megelőző HPV elleni védőoltásokkal rendelkező emberek megelőzhetik ezek kialakulását abban az esetben is, ha a kórokozó bekerülne a szervezetükbe.

Az évente egyszer elvégzett szűrővizsgálatok kiemelten nagy jelentőségűek, hiszen a magas kockázatú csoportba tartozó HPV legtöbbször tünetmentes, az időben megkezdett kezelések pedig megelőzhetik a rák kialakulását és életet menthetnek!

Tipikusan a HPV-vel összefüggésbe hozható daganatos elváltozások:
 • Méhnyakrák: Gyakorlatilag 100%-ban a HPV vírusfertőzés okozza.
 • Oropharyngealis, avagy torokrák: a legtöbb esetben a HPV fertőzés áll a háttérben.
 • Anális rák: több mint ~90%-át ez okozza. Ez a daganattípus sokkal gyakoribb a nőknél, mint a férfiaknál.
 • Péniszrák: több mint ~60%-át HPV okozza.
 • Hüvelyrák: ~75%- át HPV okozza.
 • Szeméremrák: ~70%-át a HPV okozza.

Szakembereink

Dr. Abkarovics Géza szülész-nőgyógyász, urogynekológus szakorvos magyar, angol, norvég, orosz, ukrán Orvosunk magyar, angol, norvég, orosz, ukrán nyelven beszél. 15+ Pácienseket 15+ éves kortól fogad.
Dr. Börzsönyi Balázs, PhD szülész-nőgyógyász szakorvos magyar Orvosunk magyar nyelven beszél. 18+ Pácienseket 18+ éves kortól fogad.
Dr. Echim Tímea szülész-nőgyógyász orvos magyar, angol Orvosunk magyar, angol nyelven beszél. 18+ Pácienseket 18+ éves kortól fogad.
Dr. Gomány Zsuzsanna szülész-nőgyógyász szakorvos, genetikus szakorvos magyar, angol Orvosunk magyar, angol nyelven beszél. 14+ Pácienseket 14+ éves kortól fogad.
Dr. Horváth Szilárd szülész-nőgyógyász szakorvos magyar Orvosunk magyar nyelven beszél. 16+ Pácienseket 16+ éves kortól fogad.
Dr. Koiss Róbert, PhD. nőgyógyász-onkológus szakorvos, HPV specialista magyar, angol Orvosunk magyar, angol nyelven beszél. 21+ Pácienseket 21+ éves kortól fogad.
Dr. Nagy Gyula Richárd, PhD, MSc med habil szülész-nőgyógyász szakorvos, klinikai genetikus szakorvos magyar, angol Orvosunk magyar, angol nyelven beszél. 16+ Pácienseket 16+ éves kortól fogad.
Dr. Singh Margit PhD szülész-nőgyógyász szakorvos, sebész szakorvos magyar, angol Orvosunk magyar, angol nyelven beszél. 14+ Pácienseket 14+ éves kortól fogad.
Dr. Adj. Fábián Tamás nőgyógyászati daganatsebész szakorvos, szülész-nőgyógyász szakorvos magyar, angol Orvosunk magyar, angol nyelven beszél. 18+ Pácienseket 18+ éves kortól fogad.


Áraink

Nőgyógyászati szakorvosi vizsgálat
37 500 Ft
Nőgyógyászati kontrollvizsgálat (2 hónapon belül) Kontrollvizsgálat a Wáberer Medical Centerben történő szakorvosi vizsgálatot követő két hónapon belül vehető igénybe.
30 000 Ft
Terhesgondozás
37 500 Ft
Vizeletinkontinencia szakorvosi vizsgálat
49 000 Ft
Petevezeték átjárhatósági vizsgálat (hycosy) A hycosy vizsgálatot korábbi leletek birtokában, a ciklus 8-10. napja között célszerű elvégezni. A hycosy vizsgálatot korábbi leletek birtokában, a ciklus 8-10. napja között célszerű elvégezni.
90 000 Ft
Termékenységi/meddőségi konzultáció
58 000 Ft
Tüszőmérés ultrahanggal (folliculometria)
12 000 Ft
Nőgyógyászati szűrővizsgálat hüvelyi ultrahanggal és citológiával
42 500 Ft
Vizeletinkontinencia kontrollvizsgálat (2 hónapon belül) Kontrollvizsgálat a Wáberer Medical Centerben történő szakorvosi vizsgálatot követő két hónapon belül vehető igénybe.
30 000 Ft
Spirál (IUD) csere - szakorvosi vizsgálat kiegészítéseként A feltüntetett ár nem tartalmazza a szakorvosi vizsgálat és az eszköz díját.
43 000 Ft
Spirál (IUD) felhelyezése - szakorvosi vizsgálat kiegészítéseként A feltüntetett ár nem tartalmazza a szakorvosi vizsgálat és az eszköz díját.
32 000 Ft
Spirál (IUD) levétele - szakorvosi vizsgálat kiegészítéseként A feltüntetett ár nem tartalmazza a szakorvosi vizsgálat díját.
22 000 Ft
Termékenységi/meddőségi kontroll konzultáció (2 hónapon belül) Kontrollvizsgálat a Wáberer Medical Centerben történő szakorvosi vizsgálatot követő két hónapon belül vehető igénybe.
40 000 Ft
Robotasszisztált nőgyógyászati műtét előtti konzultáció
49 000 Ft
Kismedencei szakorvosi vizsgálat
49 000 Ft
Kismedencei kontrollvizsgálat (2 hónapon belül) Kontrollvizsgálat a Wáberer Medical Centerben történő szakorvosi vizsgálatot követő két hónapon belül vehető igénybe.
28 000 Ft
Egészségügyi igazolás kiállítása
2-es (genitalis ulcus) panel
3-as (vaginitis, vaginosis) panel
4-es (cervicitis, urethritis) panel
Baktériumtenyésztés és rezisztencia vizsgálat (aerob)
Citológia mintavétel - szakorvosi vizsgálat kiegészítéseként
Endorette (méhtestrák) mintavétel - szakorvosi vizsgálat kiegészítéseként
Full spectrum HPV
Magaskockázatú HPV szűrés - szakorvosi vizsgálat kiegészítéseként
Szövettan - Cervix, vagina punch biopszia vagy endometrium Endorette, Pipelle mintavétel
Tájékozodó hüvelyi ultrahang - meddőségi konzultáció kiegészítéseként
Tüszőmérés ultrahanggal (folliculometria) 4 alkalmas bérlet
Védőoltás beadása - szakorvosi vizsgálat kiegészítéseként
További árak betöltése Bezár

IdőpontfoglalásKAPCSOLAT
1123 Budapest,
Alkotás utca 55-61.
+36 1 323 7000
NYITVATARTÁS
 • Hétfő 07:00-20:00
 • Kedd 07:00-20:00
 • Szerda 07:00-20:00
 • Csütörtök 07:00-20:00
 • Péntek 07:00-20:00
 • Szombat 07:00-15:00
HÍRLEVÉL
PARKOLÁS / TÉRKÉP
Parkolási lehetőségek