Az egészséges ételek nem csak ízletesek, hanem kiváló táplálékforrások is, amelyek támogatják az optimális kalóriabevitelt és az immunrendszert. Friss zöldségek, sovány fehérjék, teljes kiőrlésű gabonafélék valamint vitaminban és ásványi anyagokban gazdag összetevők alkotják ezen ételek alapját.
Fedezd fel az egészséges gasztronómia élvezetét, és tegyél egy lépést az egészséges életmód felé!
A friss zöldségek és gyümölcsök magas rosttartalmukkal támogatják az emésztést, és tele vannak antioxidánsokkal, amelyek segítenek a szabad gyökök elleni védelemben. A teljes kiőrlésű gabonafélék, mint a barnarizs vagy a zab, lassan felszívódó szénhidrátokat tartalmaznak, amelyek hosszú ideig biztosítják az energiát, és segítenek elkerülni a vércukorszint ingadozásait. Az egészséges zsírok, mint az olívaolaj vagy a lazacban található omega-3 zsírsavak, fontosak az agy- és szív egészségéhez.
Hozzávalók 1 adagra:
Petrezselyem zöld 0,01 dkg
koriander levél 0,01 dkg
olivaolaj 0,01L
padlizsán 0,5 db
fetasajt 0,05 dkg
bulgur 0,05 dkg
bors 0,01 dkg
növényi sajt 0,02 dkg
natur joghurt 0,01 dl
A padlizsánt félbe vágva, sózva, borsozva 180 fokon félig süssük meg, a kihűlt padlizsánokat kibelezzük, összekeverjük a fetával, bulgurral, fűszerezzk sóval borssal, vissza töltjük a padlizsánba, a tetejére joghurtot és reszelt sajtot teszünk, 180 fokon tovább sütjük 15-20 percig
Hozzávalók 1 adagra:
párolt brokkoli 0,05 dkg
áztatott zsemle 0,5 db
tojás 0,5 db
só 0,01 dkg
bors 0,01 dkg
petrezselyem zöld 0,02 dkg
szerecsendió 0,01 dkg
növényi reszelt sajt 0,02 dkg
növényi tejszín 0,01 dl
kukorica keményítő 0,01 dkg
A brokkolit megpároljuk, a zsemléket beáztatjuk, majd kinyomkodjuk, összekeverjük a tojással, sóval, borssal szerecsendióval fűszerezzük, hozzáadjuk a petrezselyem zöldet, az összekevert masszából kis pogácsákat formázunk és kevés olajon mindkét oldalát megsütjük. Közben a tejszínt és a sajtot felforraljuk, fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval és keményítővel sűrítjük. A sajtmártásra tesszük a pogácsákat és díszítjük sült rukkolával.
Hozzávalók 1 adagra:
Kelkáposzta levél forrázva 1 db
Füstölt tofu 0,02 dkg
répa 0,10 dkg
újhagyma 0,10 dkg
cukorborsó 0,10 dkg
brokkoli 0,10 dkg
karfiol 0,10 dkg
füstölt paprika 0,01 dkg
vaj 0,01 dkg
növényi tejszín 0,01 dl
reszelt sajt egy csipet
joghurt 0,01 dl
A forrázott kelkáposztát betöltjük a pirított zöldségekkel és tofuval, feltekerjük, a tetejére joghurtot és reszelt sajtot teszünk. 180 fokon 10-15 percig sütjük. Közben a vajon a füstölt paprikát megfuttatjuk, felöntjük a tejszínnel, fűszerezzük sóval, borssal, kiforraljuk. A mártásra tesszük a megsült kelkáposztát, díszítjük sült póréhagymával.
Hozzávalók 1 adagra:
Vörös lencse 0,07 dkg
Kókusztej 1 ml
Olivaolaj 1 teáskanál
Vaj 1 reáskanál
Citromlé 1 ml
Darabolt paradicsom 100 g
Fokhagyma 1 gerezd
gyömbér 1 csipet
kurkuma 1 tk
koriander 1 tk
római kömény 1 tk
Mazsola 1 tk
A fűszereket olivaolajon megpirítjuk, felöntjük alaplével, beletesszük a vörös lencsét, megfőzzük, kókusztejjel sűrítjük, belefőzzük a paradicsomot és citromlevet. Friss korianderrel díszítjük.
A BMI értéked a következő
Lorem ipsum dolores maximus. Lorem ipsum dolores maximus. Lorem ipsum dolores maximus. Lorem ipsum dolores maximus. Lorem ipsum dolores maximus. Lorem ipsum dolores maximus. Lorem ipsum dolores maximus.