Új szintet értünk el az egészség és kulináris élmények terén: a Hillside Bistro és a Wáberer Medical Center összefog, hogy egészséges életmódra inspiráljon! Fedezd fel minden nap a friss és vitalizáló Healthy Line fogásokat, melyekkel az egészség mostantól mindennapi élmény lesz!

Legyen életed része az egészséges gasztronómia élvezete és tegyél egy lépést az egészséges életmód felé!

Legyen életed része az egészséges gasztronómia élvezete és tegyél egy lépést az egészséges életmód felé!

Az egészséges ételek nem csak ízletesek, hanem kiváló táplálékforrások is, amelyek támogatják az optimális kalóriabevitelt és az immunrendszert. Friss zöldségek, sovány fehérjék, teljes kiőrlésű gabonafélék valamint vitaminban és ásványi anyagokban gazdag összetevők alkotják ezen ételek alapját.

Fedezd fel az egészséges gasztronómia élvezetét, és tegyél egy lépést az egészséges életmód felé!

Energizáld életed egészséges ételekkel: Táplálkozás, amely megújít és inspirációt ad

Energizáld életed egészséges ételekkel: Táplálkozás, amely megújít és inspirációt ad

A friss zöldségek és gyümölcsök magas rosttartalmukkal támogatják az emésztést, és tele vannak antioxidánsokkal, amelyek segítenek a szabad gyökök elleni védelemben. A teljes kiőrlésű gabonafélék, mint a barnarizs vagy a zab, lassan felszívódó szénhidrátokat tartalmaznak, amelyek hosszú ideig biztosítják az energiát, és segítenek elkerülni a vércukorszint ingadozásait. Az egészséges zsírok, mint az olívaolaj vagy a lazacban található omega-3 zsírsavak, fontosak az agy- és szív egészségéhez.

WMC Healthy Line receptek

Töltött padlizsán

Hozzávalók 1 adagra:

Petrezselyem zöld      0,01 dkg

koriander levél           0,01 dkg

olivaolaj                      0,01L

padlizsán                    0,5 db

fetasajt                       0,05 dkg

bulgur                         0,05 dkg

bors                            0,01 dkg

növényi sajt                0,02 dkg

natur joghurt              0,01 dl

A padlizsánt félbe vágva, sózva, borsozva 180 fokon félig süssük meg, a kihűlt padlizsánokat kibelezzük, összekeverjük a fetával, bulgurral, fűszerezzk sóval borssal, vissza töltjük a padlizsánba, a tetejére joghurtot és reszelt sajtot teszünk, 180 fokon tovább sütjük 15-20 percig

Brokkoli ropogós sajtmártással

Hozzávalók 1 adagra:

párolt brokkoli           0,05 dkg

áztatott zsemle          0,5 db

tojás                           0,5 db

só                                0,01 dkg

bors                            0,01 dkg

petrezselyem zöld      0,02 dkg

szerecsendió              0,01 dkg

növényi reszelt sajt    0,02 dkg

növényi tejszín           0,01 dl

kukorica keményítő   0,01 dkg

A brokkolit megpároljuk, a zsemléket beáztatjuk, majd kinyomkodjuk, összekeverjük a tojással, sóval, borssal szerecsendióval fűszerezzük, hozzáadjuk a petrezselyem zöldet, az összekevert masszából kis pogácsákat formázunk és kevés olajon mindkét oldalát megsütjük. Közben a tejszínt és a sajtot felforraljuk, fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval és keményítővel sűrítjük. A sajtmártásra tesszük a pogácsákat és díszítjük sült rukkolával.

Csőben sült töltött kelkáposzta levél, füstölt paprika mártással

Hozzávalók 1 adagra:

Kelkáposzta levél forrázva     1 db

Füstölt tofu                            0,02 dkg

répa                                        0,10 dkg

újhagyma                               0,10 dkg

cukorborsó                             0,10 dkg

brokkoli                                  0,10 dkg

karfiol                                     0,10 dkg

füstölt paprika                        0,01 dkg

vaj                                           0,01 dkg

növényi tejszín                       0,01 dl

reszelt sajt                              egy csipet

joghurt                                   0,01 dl

A forrázott kelkáposztát betöltjük a pirított zöldségekkel és tofuval, feltekerjük, a tetejére joghurtot és reszelt sajtot teszünk. 180 fokon 10-15 percig sütjük. Közben a vajon a füstölt paprikát megfuttatjuk, felöntjük a tejszínnel, fűszerezzük sóval, borssal, kiforraljuk. A mártásra tesszük a megsült kelkáposztát, díszítjük sült póréhagymával.

Vörös lencse curry

Hozzávalók 1 adagra:

Vörös lencse                           0,07 dkg

Kókusztej                                1 ml

Olivaolaj                                 1 teáskanál

Vaj                                          1 reáskanál

Citromlé                                 1 ml

Darabolt paradicsom             100 g

Fokhagyma                             1 gerezd

gyömbér                                 1 csipet

kurkuma                                 1 tk

koriander                                1 tk

római kömény                        1 tk

Mazsola                                  1 tk

A fűszereket olivaolajon megpirítjuk, felöntjük alaplével, beletesszük a vörös lencsét, megfőzzük, kókusztejjel sűrítjük, belefőzzük a paradicsomot és citromlevet. Friss korianderrel díszítjük.

BMI Számláló

A BMI értéked a következő

00.00

Szakembereink

Tárczy Virág dietetikus magyar Orvosunk magyar nyelven beszél. 16+ Pácienseket 16+ éves kortól fogad.
KAPCSOLAT
1123 Budapest,
Alkotás utca 55-61.
+36 1 323 7000
NYITVATARTÁS
  • Hétfő 06:30-20:00
  • Kedd 06:30-20:00
  • Szerda 06:30-20:00
  • Csütörtök 06:30-20:00
  • Péntek 06:30-20:00
  • Szombat 07:00-14:00
  • Június 9. Zárva
  • Július 1. Zárva
HÍRLEVÉL

PARKOLÁS / TÉRKÉP
Parkolási lehetőségek