Dr. Böszörményi-Nagy Géza, PhD

Dr. Böszörményi-Nagy Géza, PhD

urológus szakorvos
Szakemberünk magyar, angol nyelven beszél. Pácienseket 12+ éves kortól fogad.

Bemutatkozás

Orvoscsaládból származom, 1981-ben végeztem el az orvosi egyetemet Debrecenben és kezdtem el dolgozni a DOTE Urológiai Klinikáján. Tevékenységi területem az első években az urológiai megbetegedésben szenvedők, elsősorban az uraemiás betegek perioperatív kezelésére terjedt ki. 1985-ben aneszteziológia és intenzív terápia szakvizsgát tettem. Kezdettől fogva urológusként is dolgoztam, ügyeleti és operatív tevékenységet, oktatást is beleértve.

Érdeklődésem és tevékenységem a 80-as évek közepétől az urológiai UH diagnosztika és UH vezérelt terápiás beavatkozások, majd célzottan az akkor kialakuló endourológia felé irányult. 1986-tól kezdődően évente kb. 3000 urológiai ultrahangvizsgálatot (köztük többszáz intracavitalis vizsgálatot) végeztem. 1989-ben urológiából szereztem szakképesítést.
1983 óta veszek részt a medikusoktatásban, majd később a meginduló idegen nyelvű oktatásban.

Tapasztalataimat 1994-ben kandidátusi értekezés formájában foglaltam össze, 1997-ben lettem az orvostudományok kandidátusa (A felső húgyutak iatrogén elváltozásainak endourológiai diagnosztikája és terápiája. Kandidátusi értekezés).