Áraink

Gyomor- és vastagbéltükrözés

Az emésztőrendszeri betegségek, mint például a vastagbél- és a gyomorrák korai felismerés esetén gyógyíthatóak. Az endoszkópos gyomor- és vastagbéltükrözés pedig az egyik módja, hogy időben detektálják ezeket a súlyos megbetegedéseket.

Mire szolgál a gyomor- és vastagbéltükrözés?

Mind a gyomortükrözés (gasztroszkópia), mind a vastagbéltükrözés (kolonoszkópia) endoszkópos eljárások. Az endoszkópia a testüregek vizuális vizsgálatát jelenti hosszú és vékony hajlékony teleszkópok segítségével, amelyek egy videomonitorhoz csatlakoznak. Az eljárást gyomortükrözésnek nevezzük, amikor az endoszkópot a szájon keresztül vezetik be a gyomor vizsgálatára. A kolonoszkópia során pedig a végbélnyíláson keresztül történik a vastagbél és a végbél vizsgálata.

Gyomor- és vastagbéltükrözés Budapesten

A vastagbéltükrözés kiválóan alkalmazható a vastagbélpolipok, -gyulladások, -daganatok diagnosztizálására, de a végbélből és a vastagbélből eredő vérzések, illetve az alhasi fájdalmak okának felderítésére is használható. A vastagbéltükrözés során az endoszkópos hurok segítségével lehetőség van a polipok eltávolítására, így a vastagbélrák kialakulása rendszeres 5 évenkénti vastagbéltükrözéssel csaknem teljesen megelőzhető.

Többnyire a gyomortükrözés, illetve a kolonoszkópia altatásban történik a kellemetlenségek elkerülése miatt. A gasztroszkópia használható szövettani mintavételre, illetve bizonyos állapotok, például gyomorfekélyek, -gyulladások, -polipok, illetve -daganatok diagnosztizálására. A gastroscopia során diagnosztizálható eltéréseket is kilehet szűrni, mint a reflux és az ennek kapcsán látható, szintén rákmegelőző állapotként diagnosztizálható Barret – metaplasiát.” ( Doktornő szerint ez már egy rákmegelőző állapot, mint a polip a vastagbélben.) Ezért ennek diagnosztizálása és kezelése kiemelten fontos, a WMC célcsoportjába tartozó páciensek jelentős számban panaszkodnak reflux szerű tünetekre, túlzott gyomorsav termelésre. A kezeletlen reflux is komoly szövődményket okohat, ezért a reflux diagnosztizálása, kezelése is kiemelten fontos.

A gyomor- és vastagbél tükrözés előtt gasztroenterológiai vizsgálatra kerül sor.

Hogyan zajlik a vastagbéltükrözés altatásban?

A kolonoszkópia az alsó gyomor-bélrendszeri traktus vizsgálatára szolgál. Az endoszkópot a végbélnyíláson keresztül vezetik be, majd felfelé haladva megvizsgálják a végbelet és a teljes vastagbelet. Az eljárás körülbelül 30 percig tart.

A vastagbéltükrözés altatás nélkül is és altatásban is végezhető. Az eljárás fájdalom mentes, inkább csak kellemetlen. A Wáberer Medical Centerben felszínes altatásban végezzük a legtöbb beavatkozást, melynek köszönhetően a páciens mély bódultságba, majd alvó állapotba kerül. Az eljárást követő fél – 1 órán belül teljesen ébren lesz. Nagy előnye, hogy kellemetlen élményektől kímélhetjük meg a pácienst, aki jellemzően hamar visszatérhet napi teendőihez.

A vizsgálat előtti táplálkozást érintő felkészülésről minden esetben részletes felkészítő anyagot küldünk, melyeket szigorúan be kell tartani. A beavatkozás ugyanis akkor végezhető el, ha a bélfalakat sikerül minden szennyződéstől a lehető legjobban megtisztítani.

Gyomortükrözés altatásban és helyi érzéstelenítéssel

A gasztroszkópia a felső tápcsatornát vizsgálja, általában körülbelül 3-15 percig tart, és egy gasztroenterológiára szakosodott orvos végzi. A beavatkozás előtt 6 órát kell koplalni. A pácienst megkérik, hogy feküdjön a bal oldalára, és intravénásan nyugtatót adnak neki vagy elaltatják. Ezután az endoszkópot óvatosan bevezetik a száján keresztül a nyelőcsőbe, a gyomorba és a nyombélbe. A vizsgálat helyi érzéstelenítéssel és altatásban (felszínes altatásban) is fájdalommentes!

A beavatkozás után biztonságos környezetben, szakembereink szoros, majd egyre csökkenő megfigelése alá kerül, annak érdekében, hogy állapotát kövessék egészen jó közérzete visszatéréséig (pulzusa és vérnyomása nem ingadozik, nem szédül, fel tud öltözni, ivott, evett). Átlagosan ez 40-90 percet vesz igénybe.

A beavatkozást végző orvos megfelelő ébrenlét esetén tájékoztatja a beavatkozás eredményeiről, további teendőkről

Ha átfogó gasztroenterológiai vizsgálatra van szüksége, esetleg egy gyomor- és vastagbéltükrözés segítene felderíteni bélproblémáinak okát, keresse fel a Wáberer Medical Center kiváló orvosait! Hívjon bennünket a +36-1-323-7000 telefonszámon, vagy foglaljon online időpontot weboldalunkon egyszerűen és gyorsan!

Vastagbél tükrözés bódításban.Áraink

Gasztroenterológiai szakorvosi vizsgálat
37 500 Ft
Gasztroenterológiai kontrollvizsgálat (2 hónapon belül) Kontrollvizsgálat a Wáberer Medical Centerben történő szakorvosi vizsgálatot követő két hónapon belül vehető igénybe.
30 000 Ft
Hidrogén kilégzési teszt fruktózzal
Hidrogén kilégzési teszt laktózzal
Hidrogén kilégzési teszt laktulózzal
Helicobacter pylori kilégzési teszt
Gasztroenterológiai professzori vizsgálat
40 000 Ft
Gasztroenterológiai professzori kontrollvizsgálat (2 hónapon belül) Kontrollvizsgálat a Wáberer Medical Centerben történő szakorvosi vizsgálatot követő két hónapon belül vehető igénybe.
33 000 Ft
Egészségügyi igazolás kiállítása
Kolonoszkópia (vastagbéltükrözés) altatás nélkül
104 000 Ft Telefonos foglalás
Rektoszigmoidoszkópia
Gasztroszkópia (gyomortükrözés) felületes altatásban
126 000 Ft Telefonos foglalás
Gasztroszkópia (gyomortükrözés) és kolonoszkópia (vastagbéltükrözés) felületes altatásban
204 000 Ft Telefonos foglalás
Rektoszigmoidoszkópia felületes altatásban
131 000 Ft Telefonos foglalás
Kolonoszkópia (vastagbéltükrözés) felületes altatásban
160 000 Ft Telefonos foglalás
Gasztroszkópia (gyomortükrözés) és kolonoszkópia (vastagbéltükrözés)
148 000 Ft Telefonos foglalás
Gasztroszkópia (gyomortükrözés) lokális garatérzéstelenítéssel
Polyp eltávolítása (polypectomia) - első darab (szövettan díját nem tartalmazza)
Polyp eltávolítása (polypectomia) - második darabtól, darabonként (szövettan díját nem tartalmazza)
Szövettan - Gasztroszkópia esetén
Szövettan - Kolonoszkópia esetén
További árak betöltése Bezár

IdőpontfoglalásKAPCSOLAT
1123 Budapest,
Alkotás utca 55-61.
+36 1 323 7000
NYITVATARTÁS
  • Hétfő 07:00-20:00
  • Kedd 07:00-20:00
  • Szerda 07:00-20:00
  • Csütörtök 07:00-20:00
  • Péntek 07:00-20:00
  • Szombat 07:00-15:00
HÍRLEVÉL
PARKOLÁS / TÉRKÉP
Parkolási lehetőségek