Áraink
Női meddőség gyakorisága

Női meddőség gyakorisága

Meddőségről akkor beszélünk, ha 35 éves kor előtt 1 év rendszeres szexuális együttlét ellenére nem következik be a kívánt teherbe esés. 35 éves kor felett 4 hónapos együttlét sikertelensége esetén elkezdjük a kivizsgálást. A meddőség napjainkban fokozódik, és 30-40 %-ban női eredetű, míg 20-30 %-ban férfi eredetű, és 40 %-ban minkét félben találunk eltérést.

A női meddőség okai

Hormonális eltérések

Az ok ezekben az esetekben, hogy a peteérés nem jön létre, így a megtermékenyülés sem lehetséges. A hibát belső elválasztású mirigyeinkben- hypothalamus, agyalapi mirigy, petefészek, pajzsmirigy, mellékvesekéreg szintjén keressük. Ezen szervek hibáira vérvizsgálattal és képalkotó eljárásokkal (Koponya MRI, Kismedencei CT) találhatunk rá. A megoldás gyógyszeres kezeléssel vagy műtéttel (petefészek cysta eltávolítás) megoldható. Ennek a csoportnak egy speciális formája a Policystas ovarium szindróma (PCOS). Ebben a betegségben a nő szervezete túl sok androgén hormont termel, ezzel gátolva a peteérést. Komplex endokrin betegségről van szó, mert a peteérés elmaradása mellett cukoranyagcsere zavara is fennáll. Ezek a betegek gyakran látens cukorbetegek, amelyet csak terheléses cukorvizsgálattal tudunk kimutatni. A betegség hormonkezeléssel és/vagy sebészi úton is kezelhető.

Szervi eltérések

Ide tartoznak a hüvely, a méh és a petevezetők veleszületett eltérései (a szervek elégtelen kifejlődése vagy az alaki deformitásai), amelyek többnyire műtéti úton kezelhetők. A szerzett alaki eltérések közül leggyakoribb a petevezető átjárhatatlansága, amelynek hátterében állhat korábban lezajlott gyulladás, korábbi méhen kívüli terhesség, vagy endometriosis. Ennek vizsgálata ambulanter elvégezhető, amely során a méh üregét speciális folyadékkal töltjük fel és megfigyeljük a folyadék petevezetőkön keresztüli kiáramlását. Ennek a vizsgálatnak a neve HyCoSy, amely fájdalmatlan és nem jár együtt sem sugárterheléssel, sem altatási kockázattal.

A másik gyakori ok, amely középkorban lévő nőknél hasi fájdalmat, rendellenes vérzést is okoz, a méh jóindulatú daganata, myomája. A myoma elhelyezkedése, nagysága, száma határozza meg a műtéti megoldás formáját.

Korábban gyógyszeres kezelésre is volt lehetőség, azonban a készítmény mellékhatásai miatt egyelőre felfüggesztésre került. A műtétnél minden esetben a méh megtartására törekszünk, szabályos méhűr képzése mellett. A méhüregtükrözéstől a laparoscopos myomagöb eltávolításon keresztül a nyitott műtettel kivitelezhető komplex méhújdonképződésig, bármely műtét típus elérhető. Célunk embrió befogadására és kiviselésére alkalmas anya méh elérése.

Férfi partner vizsgálata

A férfi partner vizsgálata is rendkivül fontos, hiszen mind addig nem végezhetünk a nőknél beavatkozással járó vizsgálatokat, míg a férfinál nem zártuk ki a meddőséget. Ennek során a külső nemi szervek vizsgálata és az ondó vizsgálata történik meg. Fontos például az egy ejakuláció során távozó ondó mennyisége, pH-ja, a benne fellelhető hímivarsejtek mennyisége, alakja, a mozgó sejtek száma.

Partnerünk

A további vizsgálatok és beavatkozások elvégzésére a szlovákai Reprofit Klinikával kötött együttműködés keretein belül van lehetőség. A teherbeesési nehézségekkel küzdő párokat magyarul beszélő munkatársak is segítik.

 

Szakembereink

Dr. Börzsönyi Balázs, PhD szülész-nőgyógyász szakorvos magyar Orvosunk magyar nyelven beszél. 18+ Pácienseket 18+ éves kortól fogad.
Dr. Adj. Fábián Tamás nőgyógyászati daganatsebész szakorvos, szülész-nőgyógyász szakorvos magyar, angol Orvosunk magyar, angol nyelven beszél. 18+ Pácienseket 18+ éves kortól fogad.
Dr. Gomány Zsuzsanna szülész-nőgyógyász szakorvos, genetikus szakorvos magyar, angol Orvosunk magyar, angol nyelven beszél. 14+ Pácienseket 14+ éves kortól fogad.
Dr. Koiss Róbert, PhD. nőgyógyász-onkológus szakorvos, HPV specialista magyar, angol Orvosunk magyar, angol nyelven beszél. 21+ Pácienseket 21+ éves kortól fogad.
Dr. Singh Margit PhD szülész-nőgyógyász szakorvos, sebész szakorvos magyar, angol Orvosunk magyar, angol nyelven beszél. 14+ Pácienseket 14+ éves kortól fogad.
Dr. Abkarovics Géza szülész-nőgyógyász, urogynekológus szakorvos magyar, angol, norvég, orosz, ukrán Orvosunk magyar, angol, norvég, orosz, ukrán nyelven beszél. 15+ Pácienseket 15+ éves kortól fogad.
Dr. Horváth Szilárd szülész-nőgyógyász szakorvos magyar Orvosunk magyar nyelven beszél. 16+ Pácienseket 16+ éves kortól fogad.


Áraink

Nőgyógyászati szakorvosi vizsgálat
37 500 Ft
Nőgyógyászati kontrollvizsgálat (2 hónapon belül) Kontrollvizsgálat a Wáberer Medical Centerben történő szakorvosi vizsgálatot követő két hónapon belül vehető igénybe.
30 000 Ft
Terhesgondozás
37 500 Ft
Vizeletinkontinencia szakorvosi vizsgálat
49 000 Ft
Petevezeték átjárhatósági vizsgálat (hycosy) A hycosy vizsgálatot korábbi leletek birtokában, a ciklus 8-10. napja között célszerű elvégezni. A hycosy vizsgálatot korábbi leletek birtokában, a ciklus 8-10. napja között célszerű elvégezni.
90 000 Ft
Termékenységi/meddőségi konzultáció
58 000 Ft
Tüszőmérés ultrahanggal (folliculometria)
12 000 Ft
Nőgyógyászati szűrővizsgálat hüvelyi ultrahanggal és citológiával
42 500 Ft
Vizeletinkontinencia kontrollvizsgálat (2 hónapon belül) Kontrollvizsgálat a Wáberer Medical Centerben történő szakorvosi vizsgálatot követő két hónapon belül vehető igénybe.
30 000 Ft
Spirál (IUD) csere - szakorvosi vizsgálat kiegészítéseként A feltüntetett ár nem tartalmazza a szakorvosi vizsgálat és az eszköz díját.
43 000 Ft
Spirál (IUD) felhelyezése - szakorvosi vizsgálat kiegészítéseként A feltüntetett ár nem tartalmazza a szakorvosi vizsgálat és az eszköz díját.
32 000 Ft
Spirál (IUD) levétele - szakorvosi vizsgálat kiegészítéseként A feltüntetett ár nem tartalmazza a szakorvosi vizsgálat díját.
22 000 Ft
Termékenységi/meddőségi kontroll konzultáció (2 hónapon belül) Kontrollvizsgálat a Wáberer Medical Centerben történő szakorvosi vizsgálatot követő két hónapon belül vehető igénybe.
40 000 Ft
Robotasszisztált nőgyógyászati műtét előtti konzultáció
49 000 Ft
Kismedencei szakorvosi vizsgálat
49 000 Ft
Kismedencei kontrollvizsgálat (2 hónapon belül) Kontrollvizsgálat a Wáberer Medical Centerben történő szakorvosi vizsgálatot követő két hónapon belül vehető igénybe.
28 000 Ft
Egészségügyi igazolás kiállítása
2-es (genitalis ulcus) panel
3-as (vaginitis, vaginosis) panel
4-es (cervicitis, urethritis) panel
Baktériumtenyésztés és rezisztencia vizsgálat (aerob)
Citológia mintavétel - szakorvosi vizsgálat kiegészítéseként
Endorette (méhtestrák) mintavétel - szakorvosi vizsgálat kiegészítéseként
Full spectrum HPV
Magaskockázatú HPV szűrés - szakorvosi vizsgálat kiegészítéseként
Szövettan - Cervix, vagina punch biopszia vagy endometrium Endorette, Pipelle mintavétel
Tájékozodó hüvelyi ultrahang - meddőségi konzultáció kiegészítéseként
Tüszőmérés ultrahanggal (folliculometria) 4 alkalmas bérlet
Védőoltás beadása - szakorvosi vizsgálat kiegészítéseként
További árak betöltése Bezár

IdőpontfoglalásKAPCSOLAT
1123 Budapest,
Alkotás utca 55-61.
+36 1 323 7000
NYITVATARTÁS
  • Hétfő 07:00-20:00
  • Kedd 07:00-20:00
  • Szerda 07:00-20:00
  • Csütörtök 07:00-20:00
  • Péntek 07:00-20:00
  • Szombat 07:00-15:00
HÍRLEVÉL
PARKOLÁS / TÉRKÉP
Parkolási lehetőségek