Csípő

A csípőnk az egyik legnagyobb terhelésnek kitett nagyízületünk, így nem csoda, ha az évtizedek során folyamatosan kopik. A csípőfájdalom leggyakoribb oka az ízület sérülése vagy kopása, amely a lágyékhajlatban észlelhető fájdalommal, később mozgásbeszűküléssel jár. Ez jelentősen ronthatja a páciensek életminőségét, és mozgási szabadságát már a korai szakaszban is, amikor a legtöbben a “reggeli bejáratódás” szükségességét tapasztalják a csípőjükben. Az egyre gyakoribb fájdalmak azonban azt is jelzik, hogy ideje szakorvoshoz fordulni.

Online időpontfoglalás Időpontfoglalás: +36 1 323 7000

A csípő előrehaladott kopása esetén az ízület teljesen már nem lehet kinyújtani és forgó mozgásai is erősen korlátozottak.

Specialistáink a beteggel való részletes konzultáció után, már gyakran alapos fizikális vizsgálat során is képesek a különböző csípőízületi problémák felismerésére, azonban a különböző képalkotó eljárások segítségével, így csípőröntgen, CT-, bizonyos esetekben MR-vizsgálatával állapítják meg a pontos diagnózist.

A Wáberer Ortopédiai Centrumban a betegség stádiumától függően szóba jöhetnek konzervatív, porcvédő, gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító gyógyszerekkel történő kezelések, valamint gyógytorna és fizikoterápiás kezelések is. Műtéti beavatkozás esetén csípőízületi lágyrészműtétek vagy csípőprotézis-beültetés is szükséges lehet, amelyet modern műtéti technikákkal, a lehető leggondosabb lágyrészkímélő sebészi beavatkozással, nemzetközileg is igazolt, hosszútávon a legjobb eredményekkel rendelkező protézisekkel és rendkívül gyors rehabilitációval és a leggondosabb vérzés-és fájdalomcsillapítás mellett végzünk.

 

KAPCSOLAT
1123 Budapest,
Alkotás utca 55-61.
+36 1 323 7000
NYITVATARTÁS
  • Hétfő 07:00-20:00
  • Kedd 07:00-20:00
  • Szerda 07:00-20:00
  • Csütörtök 07:00-20:00
  • Péntek 07:00-20:00
  • Szombat 07:00-15:00
HÍRLEVÉL
PARKOLÁS / TÉRKÉP
Parkolási lehetőségek