Pacemaker/ICD ambulancia

Az aritmiás problémák, szívritmuszavarok kezelésének egyik leggyakrabban alkalmazott eszköze a pacemaker, illetve a beültethető defibrillátor (Impantable Cardioverter Defibrillator, ICD). Ambulanciánkon csak a legmagasabb szintű kezelési protokollnak megfelelő eszközöket alkalmazzuk. Az eszközöket, gyors műtéti eljárás során, helyi érzéstelenítéssel ültetik be a bal váll és a mellizom közötti területre. A készülékek, a kezelt problémától, illetve szívbetegségtől függően, egy, kettő vagy három elektródával rendelkezhetnek, melyek a szívüregekbe vezetnek és ezeken keresztül meghatározott módon ingerlik a szívet és észlelik a spontán szívműködést. A pacemakerek rendszerint a lassú pulzusszámmal járó ritmuszavarok kezelésére használatosak. A defibrillátorok, melyek egyben pacemakerként is funkcionálnak, a nagyon gyors, akár a hirtelen szívhalál okául szolgáló ritmuszavarok megszüntetésére is képesek.

Mit jelent a pacemaker/ICD kontrol

Ezek a modern eszközök összetett működésre képesek, és nem csak viselőjük szívét segítik át a nehéz pillanatokon, de rengeteg információt is szolgáltatnak a szívműködéséről. Ezen adatok feldolgozása és elemzése, illetve az eszközök összetettsége okozza, hogy rendszeres kontrollra szorulnak. A rendszeres, fájdalommentes konzultációk keretében külső számítógép segítségével, telemetriás úton olvassuk le a pacemakert/ICD-t, meggyőződünk annak helyes működéséről, és megfelelő információt kapunk a páciens szívműködéséről a készülék által gyűjtött adatok alapján. A vizsgálat a készülék típusától és a talált eredményektől függően 10-25 percet vesz igénybe.

Amennyiben a talált eredmények szükségessé teszik, a készülék leolvasásakor lehetőség van annak átprogramozására, valamint a kezelési terv meghatározására vagy módosítására. A pacemaker/ICD rendszerek egy részénél távmonitorozási technikák is rendelkezésre állnak, melyek segítségével esetlegesen még panaszmentesen, idejekorán észlelhetünk olyan eltéréseket, amik időben kezelve egy nagyobb probléma megelőzését szolgálhatják.

KAPCSOLAT
1123 Budapest,
Alkotás utca 55-61.
+36 1 323 7000
NYITVATARTÁS
  • Hétfő 07:00-20:00
  • Kedd 07:00-20:00
  • Szerda 07:00-20:00
  • Csütörtök 07:00-20:00
  • Péntek 07:00-20:00
HÍRLEVÉL
PARKOLÁS / TÉRKÉP
Parkolási lehetőségek