Pacemaker/ICD ambulancia

Az aritmiás problémák, szívritmuszavarok kezelésének egyik leggyakrabban alkalmazott eszköze a pacemaker, illetve a beültethető defibrillátor (Impantable Cardioverter Defibrillator, ICD). Ambulanciánkon csak a legmagasabb szintű kezelési protokollnak megfelelő eszközöket alkalmazzuk. Az eszközöket, gyors műtéti eljárás során, helyi érzéstelenítéssel ültetik be a bal váll és a mellizom közötti területre. A készülékek, a kezelt problémától, illetve szívbetegségtől függően, egy, kettő vagy három elektródával rendelkezhetnek, melyek a szívüregekbe vezetnek és ezeken keresztül meghatározott módon ingerlik a szívet és észlelik a spontán szívműködést. A pacemakerek rendszerint a lassú pulzusszámmal járó ritmuszavarok kezelésére használatosak. A defibrillátorok, melyek egyben pacemakerként is funkcionálnak, a nagyon gyors, akár a hirtelen szívhalál okául szolgáló ritmuszavarok megszüntetésére is képesek.

Mit jelent a pacemaker/ICD kontrol

Ezek a modern eszközök összetett működésre képesek, és nem csak viselőjük szívét segítik át a nehéz pillanatokon, de rengeteg információt is szolgáltatnak a szívműködéséről. Ezen adatok feldolgozása és elemzése, illetve az eszközök összetettsége okozza, hogy rendszeres kontrollra szorulnak. A rendszeres, fájdalommentes konzultációk keretében külső számítógép segítségével, telemetriás úton olvassuk le a pacemakert/ICD-t, meggyőződünk annak helyes működéséről, és megfelelő információt kapunk a páciens szívműködéséről a készülék által gyűjtött adatok alapján. A vizsgálat a készülék típusától és a talált eredményektől függően 10-25 percet vesz igénybe.

Amennyiben a talált eredmények szükségessé teszik, a készülék leolvasásakor lehetőség van annak átprogramozására, valamint a kezelési terv meghatározására vagy módosítására. A pacemaker/ICD rendszerek egy részénél távmonitorozási technikák is rendelkezésre állnak, melyek segítségével esetlegesen még panaszmentesen, idejekorán észlelhetünk olyan eltéréseket, amik időben kezelve egy nagyobb probléma megelőzését szolgálhatják.

A pacemaker/ICD ambulanciát azért hoztuk létre, hogy a pacemakerrel, defibrillátorral élő páciensek egészségi állapotát is követhessük, készülékeiket kontrollálhassuk és szükséges esetén újra programozzuk.

KAPCSOLAT
1123 Budapest,
Alkotás utca 55-61.
+36 1 323 7000
NYITVATARTÁS
  • Hétfő 07:00-20:00
  • Kedd 07:00-20:00
  • Szerda 07:00-20:00
  • Csütörtök 07:00-20:00
  • Péntek 07:00-20:00
  • Szombat 07:00-15:00
HÍRLEVÉL
PARKOLÁS / TÉRKÉP
Parkolási lehetőségek