Dr. Som Zoltán

Dr. Som Zoltán

belgyógyász, kardiológus szakorvos
Szakemberünk magyar nyelven beszél. Pácienseket 18+ éves kortól fogad.

Önéletrajz

2005-ben végeztem a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen általános orvosként. 2011-ben belgyógyászat, 2014-ben kardiológia szakvizsgált tettem. 2007 óta az Országos Kardiológiai Intézetben dolgozom, 2015 óta adjunktusként.

Fő érdeklődési területem a szívritmuszavarban szenvedő betegek kezelése, de az általános kardiológiai ellátásban és az intenzív osztályos, illetve a fővárosi akut infarktus ügyeleti betegellátásban is részt veszek. 2014-ben az eszközös szívritmuszavar kezelésekből európai liszenszvizsgát tettem. Tevékenységem nagy részét a szívritmuszavarban szenvedő betegek gyógyszeres és eszközös kezelése teszi ki.

2008 óta rendszeresen végzek pacemaker és defibrillátor beültetéseket, valamint szívritmuszavar miatti katéterablációs beavatkozásokat, a rendelkezésre álló legmodernebb eszközökkel és módszerekkel. A beültetett orvostechnikai rendszerek élethossziglan történő rendszeres kontrollt igényelnek, így munkám másik részét a szívritmuszavarban szenvedő, katéterabláción vagy pacemaker illetve defibrillátor beültetésen átesett páciensek járóbetegellátásban történő utánkövetése teszi ki, ezzel a legjobb életminőséget biztosítva ezen páciensek számára.

Tudományos tevékenységem során szintén a szívritmuszavarban szenvedő, katéterabláción illetve pacemaker vagy defibrillátor beültetésen átesett betegek kezelése során szerzett tapasztalataimról, valamint az ilyen jellegű beavatkozásokhoz köthető vizsgálatok eredményeiről számoltam be évről évre a jelentősebb hazai és nemzetközi kongresszusokon. A legmodernebb betegellátás biztosítása céljából külföldi centrumokban volt lehetőségem elsajátítani a legmodernebb műtéttechnikai eljárásokat.

Tagja vagyok a Magyar Kardiológus Társaságnak, az MKT Aritmia és Pacemaker Munkacsoportnak is. Ez utóbbinak elnökségi tagja voltam 2016-2019 között.