Áraink
Urogynecológia

Urogynecológia

Az urogynecológia (nőgyógyászati urológia) a női vizelet- és székletrendszer kezelésével foglalkozó szakterület. Az e területhez tartozó egészségügyi problémák kezelésének magasszintű ellátása teljeskörű gondoskodást igényel. A Wáberer Medical Center a terület összetettségéhez illő tisztességes ellátásához szükséges minden eszközével rendelkezik. Ezek alól hiányt nem képezhet a tapasztalt szakorvos, képalkotó diagnosztika, alternatív és műtéti gyógymódokhoz szükséges legmodernebb eszközök, műtét előtti kezelések, rehabilitációs lehetőségek, gyógytornászok és fizioterápia.

Hogyan működik a húgyhólyag?

Ahogy a húgyhólyag lassan megtelik vizelettel, a hólyagfali izomzat ellazul és kitágul, hogy egyre nagyobb mennyiséget fogadhasson be. Amikor tágulékonyságának határához ér, vizelési ingert érzünk. Az agy a hólyagizomzatot összehúzódásra, a húgycsőben lévő záróizmot pedig ellazulásra utasítja. Így a vizelet akadálytalanul és maradéktalanul kiürülhet. A hólyagot elégséges folyadékbevitel mellett napi 5-7 alkalommal kell kiürítenünk, és egy-egy éjjeli vizelés is normálisnak számít.

A húgycső és a hólyag alapját a medencefenéki izmok képezik, melyek hasi nyomásnövekedésre (mozgásra, köhögésre – bármilyen aktivitásra, mikor a hasizom megfeszül) megfeszülnek és így segítenek megelőzni az akaratlan vizeletvesztést. Ezen izmok gyengesége vagy a hólyagnyaki felfüggesztést biztosító struktúrák sérülése akaratlan vizeletvesztéshez, stressz inkontinenciához vezet.

A terheléses vizeletvesztés lehetséges okai
 • genetikai hajlam,
 • terhesség,
 • szülés,
 • menopauza,
 • túlsúly,
 • krónikus köhögéssel járó betegségek,
 • nehéz tárgyak gyakori emelése,
 • székrekedés

Hogyan zajlik egy urogynecológiai vizsgálat?

Dr. Abkarovics Géza szülész-nőgyógyász és urogynecológus doktor szakorvosi rendelésén diagnosztizálja Önt, és egyénre szabott megoldási lehetőségeket kínál.

Vizsgálati módszerek

 1. Gyakran vizelési napló vezetésére van szükség, mellyel a folyadékfogyasztási szokásairól és a vizeletürítések gyakoriságáról, valamint a húgyhólyag kapacitásáról szerezhetünk bővebb információt.
 2. Ultrahangos vizsgálattal szükség lehet a vizelést követően hólyagban maradó vizeletmennyiség meghatározására
 3. Emellett a vizsgálattal más a panaszok hátterében álló okra is fény derülhet.
 4. Vizeletvizsgálatra szintén szükség lehet, hogy kizárhassuk a húgyúti fertőzés gyanúját.

*Az urogynecológiai szakorvosi rendelésre érdemes üres hólyaggal érkezni.

A vizsgálatok eredményének megismerését követően a Doktor Úr pontos terápiás algoritmust tud ajánlani.

Kezelési lehetőségek

A vizeletvesztést, mint rendellenes állapotot egyes típusai és előrehaladottsága szerint gyógyíthatjuk. A panaszok enyhítésére és megszűntetésére több alternatív módszer létezik, azonban jó tudni, hogy a stressz inkontinencia esetén a legtöbbször műtéti eljárás hozhat kielégítő minőségbeli változást. Az Ön kezelőorvosa az ön számára legoptimálisabb terápiát fogja javasolni.

Életmódbeli változtatások

Első sorban általános életmódváltás javasolt: megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztása (napi 1.5-2 l), túlsúly esetén a testtömeg csökkentése, a dohányzással való végleges felhagyás. Székrekedés esetén székletlazítók használata is sokat segíthet.

Medencefenék torna

Vizeletvesztési panaszok esetén mindig javasolt a medencefenéki izmok erősítése medencefenék tornával. Ez javíthat a vizeletvesztéses panaszain, amennyiben rendszeresen végzik a gyakorlatokat, minimum 3-6 hónapon keresztül. A torna hatásosságának fokozása érdekében javasolt a témában gyakorlott gyógytornász vagy fizioterapeuta felkeresése, mely a Wáberer Medical Centerben is elérhető.

Vizelettartást segítő segédeszközök

Elérhetőek olyan eszközök, melyek használata javíthatja a panaszokat. Ezek közül van, amelyiket csak fizikai aktivitás előtt kell behelyezni, és van olyan (mint a hüvelyi pesszáriumok), melyeket folyamatosan lehet hordani.

Injekciós kezelés

Olyan párnaképző anyagok beinjektálásával, mint a zsír és kollagén.

Műtéti lehetőségek  

Mind közül azonban a leghatásosabb módszer sok esetben az olyan műtétek bizonyulnak, mint húgycső alá helyezett szalag implantáció (szintetikus vagy ritkábban autológ anyagból).

Szakembereink

Dr. Abkarovics Géza szülész-nőgyógyász, urogynekológus szakorvos magyar, angol, norvég, orosz, ukrán Orvosunk magyar, angol, norvég, orosz, ukrán nyelven beszél. 15+ Pácienseket 15+ éves kortól fogad.


Áraink

Nőgyógyászati szakorvosi vizsgálat
37 500 Ft
Nőgyógyászati kontrollvizsgálat (2 hónapon belül) Kontrollvizsgálat a Wáberer Medical Centerben történő szakorvosi vizsgálatot követő két hónapon belül vehető igénybe.
30 000 Ft
Terhesgondozás
37 500 Ft
Vizeletinkontinencia szakorvosi vizsgálat
49 000 Ft
Petevezeték átjárhatósági vizsgálat (hycosy) A hycosy vizsgálatot korábbi leletek birtokában, a ciklus 8-10. napja között célszerű elvégezni. A hycosy vizsgálatot korábbi leletek birtokában, a ciklus 8-10. napja között célszerű elvégezni.
90 000 Ft
Termékenységi/meddőségi konzultáció
58 000 Ft
Tüszőmérés ultrahanggal (folliculometria)
12 000 Ft
Nőgyógyászati szűrővizsgálat hüvelyi ultrahanggal és citológiával
42 500 Ft
HPV (humán papillómavírus) elleni 9 komponensű védőoltás (GARDASIL 9) A védőoltás díja nem tartalmazza a védőoltás beadását megelőző szakorvosi konzultációt, melynek díja 10.000 Ft.
51 000 Ft
Vizeletinkontinencia kontrollvizsgálat (2 hónapon belül) Kontrollvizsgálat a Wáberer Medical Centerben történő szakorvosi vizsgálatot követő két hónapon belül vehető igénybe.
30 000 Ft
Spirál (IUD) csere - szakorvosi vizsgálat kiegészítéseként A feltüntetett ár nem tartalmazza a szakorvosi vizsgálat és az eszköz díját.
43 000 Ft
Spirál (IUD) felhelyezése - szakorvosi vizsgálat kiegészítéseként A feltüntetett ár nem tartalmazza a szakorvosi vizsgálat és az eszköz díját.
32 000 Ft
Spirál (IUD) levétele - szakorvosi vizsgálat kiegészítéseként A feltüntetett ár nem tartalmazza a szakorvosi vizsgálat díját.
22 000 Ft
Termékenységi/meddőségi kontroll konzultáció (2 hónapon belül) Kontrollvizsgálat a Wáberer Medical Centerben történő szakorvosi vizsgálatot követő két hónapon belül vehető igénybe.
40 000 Ft
Robotasszisztált nőgyógyászati műtét előtti konzultáció
49 000 Ft
Kismedencei szakorvosi vizsgálat
49 000 Ft
Kismedencei kontrollvizsgálat (2 hónapon belül) Kontrollvizsgálat a Wáberer Medical Centerben történő szakorvosi vizsgálatot követő két hónapon belül vehető igénybe.
28 000 Ft
2-es (genitalis ulcus) panel
3-as (vaginitis, vaginosis) panel
4-es (cervicitis, urethritis) panel
Baktériumtenyésztés és rezisztencia vizsgálat (aerob)
Citológia mintavétel - szakorvosi vizsgálat kiegészítéseként
Endorette (méhtestrák) mintavétel - szakorvosi vizsgálat kiegészítéseként
Full spectrum HPV
Magaskockázatú HPV szűrés - szakorvosi vizsgálat kiegészítéseként
Szövettan - Cervix, vagina punch biopszia vagy endometrium Endorette, Pipelle mintavétel
Tájékozodó hüvelyi ultrahang - meddőségi konzultáció kiegészítéseként
Tüszőmérés ultrahanggal (folliculometria) 4 alkalmas bérlet
Védőoltás beadása - szakorvosi vizsgálat kiegészítéseként
További árak betöltése Bezár

IdőpontfoglalásKAPCSOLAT
1123 Budapest,
Alkotás utca 55-61.
+36 1 323 7000
NYITVATARTÁS
 • Hétfő 07:00-20:00
 • Kedd 07:00-20:00
 • Szerda 07:00-20:00
 • Csütörtök 07:00-20:00
 • Péntek 07:00-20:00
 • Szombat 07:00-15:00
HÍRLEVÉL
PARKOLÁS / TÉRKÉP
Parkolási lehetőségek