Nemzetközi Oltóközpont

Nemzetközi Oltóközpont

Nemzetközi Oltóközpontunk gyermekgyógyásza a 0-14 éves és belgyógyász-infektológusa a 14 éves kor feletti páciensek részére személyes szakmai tanácsadást végez a védőoltásokkal kapcsolatban (külföldi utazással összefüggően,de nem utazók számára is). A korhoz kötött, kötelező védőoltások beadását vállaljuk. A védőoltásokat intézetünk biztosítja, azok helyszínen történő beadása (oltási könyvben rögzítve) lehetséges.

A külföldi utazás előtti tanácsadás személyre szabott, mely során figyelembe vesszük az adott személy életkorát, esetleges meglévő betegségeit,rendszeresen szedett gyógyszereit, aktuális állapotát, az utazás célpontját, időtartamát, célját, a korábban megkapott, dokumentált kötelező és nem kötelező védőoltásokat. Az utiterv ismeretében történik az utazással kapcsolatos egészségügyi kockázatfelmérés és javaslattétel a védőoltással vagy gyógyszerrel megelőzhető betegségek vonatkozásában ill. a javasolt védőoltások beadása, gyógyszerek felírása. Az utazó tájékoztatást kap szóban és részletesen írásos tájékoztatók formájában is arról, hogy az utazás helyszínére mit tanácsos magával vinnie, hogyan viselkedjen ill. milyen szabályokat tartson be, hogy külföldről élményekkel gazdagon és egészségesen térhessen haza.

Az utazás előtti tanácsadásnál fontos,hogy 4, de inkább 6 héttel az utazás előtt megtörténjen az orvosi konzultáció, mivel a védőoltások által kiváltott immunitás kialakulásához kb. 2 hét szükséges, és bizonyos védőoltások estében a védettség eléréséhez megfelelő időközök tartásával oltási sort szükséges adni.

Nem külföldi utazással kapcsolatban is szóba jön az oltási tanácsadás és védőoltás adása: a hazánkban is előforduló betegségekkel szembeni védettség biztosítása (influenza, kanyaró, rózsahimlő, bárány- himlő, A- és B-vírusos májgyulladás, gennyes agyhártyagyulladás, kullancs encephalitis vírus okozta agyvelőgyulladás, Pneumococcus fertőzés, torokgyík, tetanusz, szamárköhögés, human papilloma vírus) és bizonyos betegségekkel szembeni védettség meglétének igazolása ellenanyagszint mérésével.

KAPCSOLAT
1123 Budapest,
Alkotás utca 55-61.
+36 1 323 7000
NYITVATARTÁS
  • Hétfő 07:00-20:00
  • Kedd 07:00-20:00
  • Szerda 07:00-20:00
  • Csütörtök 07:00-20:00
  • Péntek 07:00-20:00
HÍRLEVÉL
PARKOLÁS / TÉRKÉP
Parkolási lehetőségek