A Vaxigrip Tetra vakcina

Kinek a védelmére alkalmas?

A Vaxigrip Tetra vakcina 6 hónapos vagy idősebb gyermekek, felnőttek és várandós nők védelmére alkalmas. Az influenza elleni védőoltás ajánlott felnőtteknek, különösen mindenkinek, aki 65 évét betöltötte és/vagy bármely alapbetegsége ismert: keringési rendszer megbetegedései, anyagcsere rendellenességekben (cukorbetegség), idült légzőszervi betegek, vesebetegeknek, valamint veleszületett vagy szerzetten csökkent immunitásúaknak.

Mikor érdemes beadatni?

Az influenza elleni védőoltást leghelyesebb az influenza szezon kezdete előtt beadatni.

Meddig van védettségem?

A kialakított védettség az adott évre vonatkozó ajánlás szerinti antigén összetételű és a páciens életkorának megfelelő mennyiségű vakcinával évente felújítható.

Ellenjavallatok

Nem adható heveny lázas megbetegedés esetén, és olyan esetekben, amikor feltételezhető, hogy az oltandó, lázas betegség inkubációs periódusában van. Lázas betegség után minimum két héttel adható csak az oltás. Súlyos betegség átvészelése után a felgyógyulást követő legalább 4 hét múlva ajánlott az immunizálás Nem adható a vakcina olyan személyeknek, akiknek a vakcina egy vagy több összetevőjével szembeni allergiája ismert.

Lehetséges mellékhatások

Az oltás beadásának helyén fellépő reakciók (bőrpír, fájdalom, duzzanat, feszítő érzés) kialakulhatnak, melyek általában igen gyorsan elmúlnak. Általános reakciók, mint rossz közérzet, hidegrázás, fej- és végtagfájdalmak, valamint hőemelkedés (időszakosan) előfordulhatnak, általában enyhe lefolyásúak és rövid ideig tartók. Fájdalmas idegizgalom kialakulhat, mint bármely egyéb vakcina alkalmazásakor.

KAPCSOLAT
1123 Budapest,
Alkotás utca 55-61.
+36 1 323 7000
NYITVATARTÁS
  • Hétfő 07:00-20:00
  • Kedd 07:00-20:00
  • Szerda 07:00-20:00
  • Csütörtök 07:00-20:00
  • Péntek 07:00-20:00
  • Szombat 07:00-15:00
HÍRLEVÉL
PARKOLÁS / TÉRKÉP
Parkolási lehetőségek