Dr. Fülöp Gábor

Dr. Fülöp Gábor

belgyógyász, kardiológus szakorvos
Pácienseket 18+ éves kortól fogad.

Önéletrajz

1995-ben végeztem a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen
1996-1999 között az USA-ban a New York University orvosa voltam
1999-ben amerikai belgyógyászati szakvizsgát tettem – American Board of Internal Medicine
Magyarországra visszaköltözve magyar belgyógyászati, majd kardiológiai szakképesítést szereztem

7 évig a Semmelweis Egyetem Városmajori Kardiológiai Központjában dolgoztam, a Haemodinamikai (Szívkatéteres) Laboratórium laborvezető-helyettese voltam ezen időszak végén. A Semmelweis Egyetem Kardiológiai Tanszékén oktattam a magyar- és angol graduális, illetve nemzetközi angol nyelvű postgraduális kardiológia képzés keretein belül. 2010-től részállásban az Egyesült Királyságban dolgoztam, döntően a Cambridge Egyetem Oktató Kórházában kardiológus szakorvosi – cardiology consultant – munkakörben.

Jelenleg a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet (GOKI) főorvosa vagyok. 2009 óta dolgozom itt a szívkatéteres laborban illetve a fekvő- és járóbeteg részlegen.

Tagságok:

Európai Kardiológus Társaság
General Medical Council of Great Britain
Royal College of Physicians

Mivel fordulhat hozzám?

Szív betegségeinek megelőzésével, diagnosztikájával és kezelésével non-invazív és invazív (katéteres) úton, úgy, mint koszorúér betegség, magasvérnyomás betegség, szívkatéteres beavatkozások, szívinfarctus ellátása, szívinfarctus utáni szekunder prevenció, szívelégtelenség, szívritmuszavarok, szívbillentyű betegségek, szívizombetegség, műbillentyűvel élő betegek kezelése, szívműtétek indikációjának felállítása, kontrollja, műtétek előtti kardiológiai vélemény.

Az alábbi tünetek hátterében állhat szívbetegség: mellkasi fájdalom, ritmuszavar, lábdagadás, fulladás, csökkent terhelhetőség, megszédülés, eszméletvesztés, szapora és/vagy szabálytalan szívverés, szívdobogásérzés, azonban lehet tünetmentes is egy szívbeteg. A szív-érrendszeri betegségek vezető halálokok a daganatos betegségek mellett. Rendszeres kardiológiai szűrővizsgálatokkal feltárhatók a szívbetegség rizikótényezői és ezzel a betegség progressziója lassítható, kialakulása megelőzhető lehet.
Javaslom az évenkénti szűrővizsgálat elvégzését a Waberer Medical Centerben. A megelőzés, időben történő beavatkozás életet menthet.