Áraink

Bőrgyógyászat Budapest

Mi a bőrgyógyászat feladata? Milyen vizsgálatok segítségével diagnosztizálhatóak a bőrelváltozások? Miben tudnak segíteni a bőrgyógyászok?

Mi a bőrgyógyászat feladata?

A bőrgyógyászat vagy dermatológia az orvostudomány azon ága, amely a bőr megbetegedéseivel, azok tünet- és kórok tanával, illetve gyógykezeléseivel foglalkozik, de akörmöket, a hajat, valamint a szemhéjak, az orr és a száj nyálkahártyáját érintő állapotokat is magában foglalja.

Leggyakoribb bőrbetegségek:

Leggyakoribb bőrbetegségek:

Mivel foglalkozik egy bőrgyógyász?

 • A bőr tünetei mögött számos belgyógyászati betegség is állhat, például cukorbetegség(diabetes mellitus),

 • pajzsmirigy alul- és túlműködés,

 • egyéb endokrinológiai zavarok (túlzott szőrnövekedés-hirsutismus, hormonális problémák, mely akár nagyfokú hajhullásban is megnyilvánulhat, viszkető, száraz bőr, mely veseproblémára utalhat),

 • felszívódási zavarok,

 • ételintoleranciák,

 • (pattanásos bőr, ekzémaszerű bőrkiütések)

A fentiek miatt a bőrgyógyászok munkája nagyon fontos és általában három területre osztható, amelyek a következők:

 • Gyógyászati. A bőrgyógyász diagnosztizálhatja és kezelheti a bőrt érintő problémákat. Ide tartoznak például az olyan állapotok, mint a pikkelysömör, a rosacea és a pattanások. A bőrgyógyász olyan tüneteket is azonosíthat a bőrén, amelyek más egészségügyi állapotok jelei lehetnek. Például a viszkető, száraz bőr néha veseproblémákra utalhat.

 • Sebészeti. Sok bőrgyógyász végez kisebb műtéteket, például anyajegyek, szemölcsök eltávolítását vagy bőrbiopsziát. Más bőrgyógyászok kiterjedtebb műtétekre specializálódnak. Ezek az eljárások magukban foglalhatják a jóindulatú ciszták vagy a rosszindulatú bőrelváltozások eltávolítását.

 • Kozmetológiai. A bőrgyógyász olyan bőrproblémákat is kezelhet, amelyek hatással vannak a megjelenésére. Ilyen lehet a hajhullás, a sötét foltok, erek vagy a ráncok. Sok bőrgyógyász olyan kozmetológiai kezelések elvégzésére is szakosodik, mint például a ráncfeltöltés, a kémiai hámlasztás és a lézeres kezelések.

A leggyakoribb bőrbetegségek

 • Acne, pattanásos bőr

 • Allergiás bőrbetegségek (csalánkiütés/urticaria, atópiás dermatitis, contact dermatitis, ekcéma, étel- és gyógyszerallergia). Az allergiás betegek immunrendszere annyira érzékenyen reagálhat bizonyos anyagokra, hogy gyulladás jön létre a szervezetükben. Ezek a gyulladásos folyamatok a szervezetet károsíthatják – ekcéma, csalánkiütés jön létre. A leggyakoribb allergiás reakció az ekcéma, mely lehet akut vagy gyors lefolyású, spontán gyógyulásra hajlamos vagy krónikus.

 • Anyajegyek, jó- és rosszindulatú bőrdaganatok, hámdaganatok, melanoma, bőrfüggelékek – faggyú, verejtékmirigy, szőrzet jó- és rosszindulatú daganatai

 • Autoimmun- vagy egyéb immunológiai kórképek társult bőrtünetei (pillangó alakú bőrpír az arcon), plakkszerű bőrelváltozás (pl. psoriasis), pigmentációs zavarok (pl. vitiligo)

 • Vírusos eredetű bőrelváltozások (vírusos szemölcsök, molluscum contagiosum stb)

 • Gombás bőrbetegségek (körömgomba, bőrgomba)

 • Baktérium fertőzés következtében kialakuló bőrbetegségek (acne, pattanások, furunculusok, impetigo stb)

 • Ekcéma (bőrszárazság, allergia) – száraz, berepedezett, viszkető bőr, apró kis hólyagok (seropapulák), gyulladt, hámló foltok, bőrpír

 • Érbetegségek, bőrvérzések, érgyulladások (vasculitis)

 • Hajhullás, amelynek hátterében szintén állhat bőrbetegség

 • Pikkelysömör (psoriasis)

 • Rosacea

 • Szarusodási zavarok, pigmentzavarok, anyagcsere/endokrinológiai zavarok bőrtünetei

Szűrővizsgálatok, vizsgálatok klinikánk bőrgyógyász magánrendelésein

Szűrővizsgálatok, vizsgálatok klinikánk bőrgyógyász magánrendelésein

 • premalignus elváltozások és melanoma szűrése,

 • dermatoscopos vizsgálat (anyajegyszűrés),

 • jóindulatú bőrgyógyászati elváltozások eltávolítása (electrocauterrel, excochleatio, excisio),

 • fertőző betegségek kezelése (vírusos bőrbetegségek, szemölcsök, molluscum, impetigo, gombás megbetegedések),

 • ekzema csoportba tartozó betegségek diagnosztizálása és kezelése (contact dermatitis diagnosztizálása epicutan teszttel),

 • élelmiszerallergia diagnosztizálása prick-teszttel és speciális IgE vizsgálattal,

 • pikkelysömörös és vitiligos betegek NBUV-B kezelése és gondozása,

 • gyermekbőrgyógyászati esetek kezelése,

 • kisebb esztétikai problémát jelentő bőrelváltozások kezelése (hialuron).

A korszerű szépészeti beavatkozásokhoz Fotona lézer készülék áll rendelkezésre.

 • Akné

 • Seborrhoeas dermatitis

 • Pikkelysömör

 • Hólyagos bőrbetegségek

 • Jó- és rosszindulatú bőrdaganatok

 • Anyajegyek és vírusos növedékek eltávolítása

 • Allergiás bőrbetegségek

Bőrgyógyászati magánrendelés Budapest területén

Magán bőrgyógyászatot, gyermek bőrgyógyászt keres? Budapest legjobb bőrgyógyász szakorvosai várják a Wáberer Medical Centernél! Foglaljon időpontot online felületünkön bőrgyógyászati magánrendelésre könnyen és gyorsan, vagy hívjon bennünket a +36-1-323-7000 telefonszámon, hogy hosszas várakozás nélkül fogadhassuk kiválóan felszerelt budai klinikánkon.

Szakembereink

Dr. Silló Pálma bőrgyógyász-kozmetológus szakorvos, klinikai genetikus szakorvos magyar, angol Orvosunk magyar, angol nyelven beszél. 0+ Pácienseket 0+ éves kortól fogad.
Prof. Dr. Sárdy Miklós Bőrgyógyász, Gyermek bőrgyógyász szakorvos magyar, angol, német Orvosunk magyar, angol, német nyelven beszél. 0+ Pácienseket 0+ éves kortól fogad.
Dr. Wenczl Enikő, PhD bőrgyógyász szakorvos angol, német, francia, spanyol, holland Orvosunk angol, német, francia, spanyol, holland nyelven beszél. 0+ Pácienseket 0+ éves kortól fogad.
Dr. Róbert Lili bőrgyógyász szakorvos magyar, angol, német Orvosunk magyar, angol, német nyelven beszél. 7+ Pácienseket 7+ éves kortól fogad.
Dr. Tihanyi Lilla bőrgyógyász szakorvos magyar, angol Orvosunk magyar, angol nyelven beszél.
Dr. Szarka Bernadett bőrgyógyász szakorvos magyar Orvosunk magyar nyelven beszél. 0+ Pácienseket 0+ éves kortól fogad.
Dr. Pánczél Gitta bőrgyógyász szakorvos, adjunktus magyar, angol Orvosunk magyar, angol nyelven beszél. 3+ Pácienseket 3+ éves kortól fogad.


Áraink

Bőrgyógyászati szakorvosi vizsgálat
37 500 Ft
Bőrgyógyászati kontrollvizsgálat (2 hónapon belül) Kontrollvizsgálat a Wáberer Medical Centerben történő szakorvosi vizsgálatot követő két hónapon belül vehető igénybe.
30 000 Ft
Sebkezelés, varratszedés
12 000 Ft
Anyajegy vizsgálata és rögzítése (1-20 darab) - szakorvosi vizsgálat kiegészítéseként A feltüntetett ár nem tartalmazza a szakorvosi vizsgálat díját.
15 000 Ft
Anyajegy vizsgálata és rögzítése (21-50 darab) - szakorvosi vizsgálat kiegészítéseként A feltüntetett ár nem tartalmazza a szakorvosi vizsgálat díját.
24 000 Ft
Anyajegy vizsgálata és rögzítése (51-100 darab) - szakorvosi vizsgálat kiegészítéseként A feltüntetett ár nem tartalmazza a szakorvosi vizsgálat díját.
Anyajegy vizsgálata és rögzítése (101 darab vagy több) - szakorvosi vizsgálat kiegészítéseként A feltüntetett ár nem tartalmazza a szakorvosi vizsgálat díját.
Idegentest eltávolítás - szakorvosi vizsgálat kiegészítéseként A feltüntetett ár nem tartalmazza a szakorvosi vizsgálat díját.
11 000 Ft
Bőrbiopszia PUNCH tűvel - szakorvosi vizsgálat kiegészítéseként A feltüntetett ár nem tartalmazza a szakorvosi vizsgálat díját.
11 000 Ft
Köröm, körömágy korrekció (benőtt köröm ellátása) - szakorvosi vizsgálat kiegészítéseként A feltüntetett ár nem tartalmazza a szakorvosi vizsgálat díját.
24 000 Ft
Bőrnövedék eltávolítása technikailag egyszerű területről - első darab - szakorvosi vizsgálat kiegészítéseként A feltüntetett ár 1 darab növedék eltávolítására vonatkozik, nem tartalmazza a szakorvosi vizsgálat és az esetleges szövettan díját.
8 000 Ft
Bőrnövedék eltávolítása technikailag bonyolult területről (arc, nyak, hajas fejbőr, genitália, hajlatok) - első darab - szakorvosi vizsgálat kiegészítéseként A feltüntetett ár 1 darab növedék eltávolítására vonatkozik, nem tartalmazza a szakorvosi vizsgálat és az esetleges szövettan díját.
10 000 Ft
Bőr alatti elváltozás eltávolítása (cysta, lipoma, atheroma, basalioma) technikailag egyszerű területről - szakorvosi vizsgálat kiegészítéseként A feltüntetett ár 1 darab elváltozás eltávolítására vonatkozik, nem tartalmazza a szakorvosi vizsgálat és az esetleges szövettan díját.
38 000 Ft
Bőr alatti elváltozás eltávolítása (cysta, lipoma, atheroma, basalioma) technikailag bonyolult területről (arc, nyak, hajas fejbőr, genitália, hajlatok) - szakorvosi vizsgálat kiegészítéseként A feltüntetett ár 1 darab elváltozás eltávolítására vonatkozik, nem tartalmazza a szakorvosi vizsgálat és az esetleges szövettan díját.
45 000 Ft
Anyajegy eltávolítása technikailag bonyolult területről (arc, nyak, hajas fejbőr, genitália, hajlatok) - szakorvosi vizsgálat kiegészítéseként A feltüntetett ár 1 darab anyajegy eltávolítására vonatkozik, nem tartalmazza a szakorvosi vizsgálat és a szövettan díját.
34 000 Ft
Anyajegy eltávolítása technikailag egyszerű területről - szakorvosi vizsgálat kiegészítéseként A feltüntetett ár 1 darab anyajegy eltávolítására vonatkozik, nem tartalmazza a szakorvosi vizsgálat és a szövettan díját.
24 000 Ft
Bőrnövedék eltávolítása technikailag bonyolult területről (arc, nyak, hajas fejbőr, genitália, hajlatok) - második darabtól, darabonként - szakorvosi vizsgálat kiegészítéseként
Bőrnövedék eltávolítása technikailag egyszerű területről - második darabtól, darabonként - szakorvosi vizsgálat kiegészítéseként
Injekció beadása - szakorvosi vizsgálat kiegészítéseként
Keloid kezelés felszíni altatásban
111 500 Ft Telefonos foglalás
Keloid kezelés helyi érzéstelenítésben
Szövettan - Basalioma
Szövettan - Ganglion, lipoma, atheroma, Morton neuroma, dermoid cysta, pilonidális cysta
Szövettan - Malignus bőrtumorok (kivéve basalioma és melanoma)
Szövettan - Melanoma
Szövettan - Naevusok, benignus bőrelváltozások, sipolyok, punch biopsziák
További árak betöltése Bezár


KAPCSOLAT
1123 Budapest,
Alkotás utca 55-61.
+36 1 323 7000
NYITVATARTÁS
 • Hétfő 07:00-20:00
 • Kedd 07:00-20:00
 • Szerda 07:00-20:00
 • Csütörtök 07:00-20:00
 • Péntek 07:00-20:00
 • Szombat 07:00-15:00
HÍRLEVÉL
PARKOLÁS / TÉRKÉP
Parkolási lehetőségek