FIBROSCAN/CAP

FIBROSCAN/CAP

A fibroscan a májbetegségek kivizsgálásának ugyanolyan alapvető része, mint a hasi ultrahang és a részletes laborvizsgálat.
Ezzel a vizsgálattal a máj kötőszövet- és zsírtartalma mérhető: ebben a két kérdésben kiváltható vele a májbiopszia. Olyan krónikus májbetegségeknél alkalmas a májfibrózis mértékének meghatározására, mint a krónikus hepatitis B vagy hepatitis C, az alkoholos vagy gyógyszeres májkárosodás, a zsírmáj vagy éppen az autoimmun hepatitis.
A fibroscan a májcirrózis igazolásához, vagy kizárásához, az állapotromlás vagy -javulás követéséhez is megfelelő.

Egészségközpontunkban egy Budapesten egyedülálló felszereltséggel rendelkező májdiagnosztikai (hepatológia) centrum kapott helyet, az ország elismert szakorvosaival és teljes körű diagnosztikai gépparkkal.

Mikor érdemes elvégezni a vizsgálatot?

Mikor érdemes elvégezni a vizsgálatot?

A vizsgálat gyakorlatilag minden idült diffúz májbetegségnél indokolt, akár a súlyosság fokának felmérése, akár a kezelés hatékonyságának meghatározása miatt.

Egyebek mellett hepatitis B és hepatitis C miatti krónikus májgyulladásnál, alkoholos vagy gyógyszeres májkárosodásnál, zsírmájnál, májcirrózisnál és autoimmun hepatitisnél végzünk fibroscanvizsgálatot.

A vizsgálat nem alkalmas májbetegség okának felderítésére, illetve jó- és rosszindulatú májdaganatok tisztázására. Hogy adott esetben sem fibrózis, sem kóros zsírraktározás nem állapítható meg, még nem bizonyítja, hogy nem áll fenn májbetegség, vagyis a fibroscan vizsgálat nem helyettesíti a részletes szakorvosi vizsgálatot.

Kapcsolódó vizsgálatok

Szakembereink

Dr. Tusnádi Anna fertőző betegségek szakorvos,belgyógyászat szakorvos,hepatológus,védőoltási tanácsadó magyar, angol Orvosunk magyar, angol nyelven beszél. 14+ Pácienseket 14+ éves kortól fogad.

Áraink

Fibroscan vizsgálat (a májszerkezet és a máj zsírtartalmának ultrahangos vizsgálata) szakorvosi vizsgálattal, azonnali lelettel
29 000 Ft
Fibroscan vizsgálat (a májszerkezet és a máj zsírtartalmának ultrahangos vizsgálata) szakorvosi vizsgálattal angol nyelven
36 000 Ft
Hepatológiai szakorvosi vizsgálat
26 000 Ft
Hepatológiai szakorvosi kontroll vizsgálat
18 000 Ft
Beutaló írása képalkotó diagnosztikára (a szakorvosi konzultáció részeként külön díja nincs)
3 000 Ft
Receptírás (a szakorvosi konzultáció részeként külön díja nincs)
5 000 Ft

Rendelési idő

Hétfő
8:00 - 16:00
Kedd
8:00 - 14:00
Szerda
8:00 - 12:00
Csütörtök
16:00 - 20:00
Péntek
8:00 - 14:00
Időpontfoglalás +36 1 323 7000