FIBROSCAN/CAP

FIBROSCAN/CAP

A fibroscan a májbetegségek kivizsgálásának ugyanolyan alapvető része, mint a hasi ultrahang és a részletes laborvizsgálat.
Ezzel a vizsgálattal a máj kötőszövet- és zsírtartalma mérhető: ebben a két kérdésben kiváltható vele a májbiopszia. Olyan krónikus májbetegségeknél alkalmas a májfibrózis mértékének meghatározására, mint a krónikus hepatitis B vagy hepatitis C, az alkoholos vagy gyógyszeres májkárosodás, a zsírmáj vagy éppen az autoimmun hepatitis.
A fibroscan a májcirrózis igazolásához, vagy kizárásához, az állapotromlás vagy -javulás követéséhez is megfelelő.

Egészségközpontunkban egy Budapesten egyedülálló felszereltséggel rendelkező májdiagnosztikai (hepatológia) centrum kapott helyet, az ország elismert szakorvosaival és teljes körű diagnosztikai gépparkkal.

Mikor érdemes elvégezni a vizsgálatot?

Mikor érdemes elvégezni a vizsgálatot?

A vizsgálat gyakorlatilag minden idült diffúz májbetegségnél indokolt, akár a súlyosság fokának felmérése, akár a kezelés hatékonyságának meghatározása miatt.

Egyebek mellett hepatitis B és hepatitis C miatti krónikus májgyulladásnál, alkoholos vagy gyógyszeres májkárosodásnál, zsírmájnál, májcirrózisnál és autoimmun hepatitisnél végzünk fibroscanvizsgálatot.

A vizsgálat nem alkalmas májbetegség okának felderítésére, illetve jó- és rosszindulatú májdaganatok tisztázására. Hogy adott esetben sem fibrózis, sem kóros zsírraktározás nem állapítható meg, még nem bizonyítja, hogy nem áll fenn májbetegség, vagyis a fibroscan vizsgálat nem helyettesíti a részletes szakorvosi vizsgálatot.

Szakembereink

Dr. Tusnádi Anna fertőző betegségek szakorvos,belgyógyász szakorvos, hepatológus, védőoltási tanácsadó magyar, angol Orvosunk magyar, angol nyelven beszél. 14+ Pácienseket 14+ éves kortól fogad.

Kapcsolódó vizsgálatok

KAPCSOLAT
1123 Budapest,
Alkotás utca 55-61.
+36 1 323 7000
NYITVATARTÁS
  • Hétfő 07:00-20:00
  • Kedd 07:00-20:00
  • Szerda 07:00-20:00
  • Csütörtök 07:00-20:00
  • Péntek 07:00-20:00
  • Szombat 07:00-15:00
HÍRLEVÉL
PARKOLÁS / TÉRKÉP
Parkolási lehetőségek