Kéz, csukló, alkar könyök

A kar- és kéztörés minden esetben rendkívüli odafigyelést kíván, amelynél a helyreállítás, és a számos apró ízület és ideg megköveteli a kézsebész-specialisták szakértelmét. Azonban a baleseti sérüléseken túl is többféle, gyakori és fájdalmas elváltozást ismerünk, amelyek kezelésére a Wáberer Ortopédiai Centrum specialistái felkészültek.

Online időpontfoglalás Időpontfoglalás: +36 1 323 7000

Talán a legismertebb felső végtagi ortopédiai probléma az úgynevezett tenisz- és golfkönyök. Bár nevében a könyök elváltozását sejteti, valójában az alkar és csukló megerőltetése révén alakul ki. Teniszkönyök esetében a külső könyökdudort és az alkar feszítőizmait érinti az elváltozás, amely nem csak teniszezőket, de nehéz fizikai munkát végzőket, gépírókat és mindenki mást érinthet, akinél gyakori a csuklót hátrafelé mozgató izmok egyoldalú terhelése. A golfkönyök esetében a belső könyökdudor területéről eredő izmok megerőltetéséről van szó. Mindkét probléma erős fájdalommal járhat tárgyak megfogásakor, később pedig akár nyugalmi állapotban is. Konzervatív kezelés kudarca esetén mindkét esetben egyszerű műtéti eljárást javaslunk.

A felkar esetében szintén gyakran előforduló probléma a középső kézideg megbetegedését jelző carpal-tunnel, vagy csuklótáji alagút-szindróma. Főként terhes és változó korban lévő nőket, középkorú és jellemzően reumás betegségben szenvedő férfiakat érint. A csuklócsontok közötti “alagútban” futnak a kézhajlító inak és az úgynevezett medianus ideg. Ha az inak valamilyen ok folytán megduzzadnak, egyszerűen leszorítják ezt fontos ideget, amelynek következtében kéz- és ujjzsibbadás jelentkezik. Ha nem kezelik, előrehaladott állapotban már fájdalommal, sőt a tenyéri izom sorvadásával is járhat. Ezért javasoljuk a Wáberer Ortopédiai Centrum által helyi érzéstelenítésben vagy rövid altatásban végzett rutinműtétjét, amely után néhány héttel teljes panaszmentesség várható.

A Dupuytren-kontraktúra olyan betegség, amely szintén a kezeket és az ujjakat érinti, és elsőként a kézfej bőre alatt kialakuló göbök, csomók megjelenésével kezdődik, de fokozatosan előrehaladva ahhoz vezet, hogy az ujjak a tenyérbe hajlanak, és a páciens képtelenné válik az érintett ujjainak használatára. A problémát a Wáberer Ortopédiai Centrumban szakértőink egynapos műtéti eljárással tudják korrigálni.

KAPCSOLAT
1123 Budapest,
Alkotás utca 55-61.
+36 1 323 7000
NYITVATARTÁS
  • Hétfő 07:00-20:00
  • Kedd 07:00-20:00
  • Szerda 07:00-20:00
  • Csütörtök 07:00-20:00
  • Péntek 07:00-20:00
  • Szombat 07:00-15:00
HÍRLEVÉL
PARKOLÁS / TÉRKÉP
Parkolási lehetőségek