Mivel foglalkozik a fizikoterápia?

A fizikoterápia a mozgásszervi panaszok kiváló kiegészítő terápiája, mely során fizikai energiát használunk az érintett terület keringésének és anyagcseréjének fokozására.

Mely esetekben alkalmazható a fizikoterápia?

– fájdalomcsillapítás
– gyulladáscsökkentés
– szöveti lazítás
– az izmok állapotának helyreállítására illetve bénult izmok ingerlésére

A különböző kezelési formák egymással, valamint gyógytornával és/vagy manuális szöveti lazítással, masszázzsal is kombinálhatóak elősegítve így a mielőbbi gyógyulást. Alkalmazásuk kúraszerűen történik (10 alkalom, heti 2-3 kezelés).

A fizikoterápia módszerei

Galvánáram, iontoforézis

Elsősorban fájdalomcsillapításra és a keringés javítására alkalmazzuk. Segítségével a bőrön keresztül gyógyszereket is juttathatunk az érintett területre. Helyi hatása a gyulladás csökkenését, a fájdalom enyhülését eredményezi. Sok esetben kiválthatja a gyógyszeres kezelést is.

Interferencia
Diadynamic

Különböző intenzitású impulzuscsomagokat tartalmazó áramforma. Fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatásán túl oldja az izomgörcsöket, idegfájdalmakat.

Ultrahang, szonoforézis

A szövetekre és porcokra gyakorolt jótékony hatása révén elősegíti azok regenerálódását. Kiválóan alkalmas izomfeszülés megszüntetésére de gyakran alkalmazzuk elhúzódó törésgyógyulás esetén is. Segítségével gyógyszer juttatható a szövetekbe, így fokozva a kezelés hatásosságát.

TENS
Szelektív ingeráram

Perifériás idegi bántalmak ,műtétek, sérülések kapcsán kialakult bénulások esetén alkalmazandó kezelési forma mely ritmikus összehúzódásokat generálva állítja helyre az izmok funkcióját.

Lézerterápia

Lézerterápia során a készülék által keltett meghatározott karakterisztikájú fénysugár mélyen behatol a szövetekbe. Serkenti a szervezet öngyógyító folyamatait, csillapítja a fájdalmat és a gyulladást. Hegek, vérömlenyek, véraláfutások esetén is remek kiegészítő eljárás. Lézerzuhanyunk nagyobb területek kezelésére is alkalmas.

Mikor nem javasolt a fizikoterápia?

• terhesség • súlyos szív-érrendszeri megbetegedések • trombózis • fertőző megbetegedések • lázas állapotok • nyílt bőrsérülések, gyulladás • daganatos betegségek

Kapcsolódó vizsgálatok

Egészségügyi szakemberünk:

Farkas Ildikó gyógytornász-fizioterapeuta magyar, angol Orvosunk magyar, angol nyelven beszél. 5+ Pácienseket 5+ éves kortól fogad.

Áraink

Fizikoterápia (egyéni 25 perc)
7 000 Ft
Fizikoterápia - 5 alkalom (egyéni 25 perc)
30 000 Ft
Fizikoterápia - 10 alkalom (egyéni 25 perc)
55 000 Ft
Gyógytorna fizikoterápiával (egyéni, 50 perc)
13 000 Ft
Gyógytorna fizikoterápiával - 5 alkalom (egyéni, 50 perc)
55 000 Ft
Gyógytorna fizikoterápiával - 10 alkalom (egyéni, 50 perc)
100 000 Ft

Rendelési idő

Hétfő:
10:00 - 18:00
Kedd:
08:00 - 15:00
Szerda:
08:00 - 15:00
Csütörtök:
10:00 - 18:00
Péntek:
08:00 - 15:00
Időpontfoglalás +36 1 323 7000