Mivel foglakozik a fül-orr-gégészet?

Mivel foglakozik a fül-orr-gégészet?

A fül-orr-gégészet tudománya a garat, a gége, a teljes szájüreg, az ízlelő-, szagló- és hallószervek problémáival foglalkozik. Fül-orr-gégész szakorvost érdemes felkeresnie, amennyiben felső légúti megbetegedése, megfázásos tünetei, fülfájása van; elhúzódó rekedtséget és gyakori köhögést tapasztal; múlni nem akaró halláscsökkenés, fülzúgás vagy szédülés jelentkezik; gyakori és intenzív középfül-gyulladástól szenved; érezhető nyaki nyirokcsomók megjelenését, vagy korábbiak jelenetős növekedését érzi; nyelési nehézségei vannak és állandó gombócérzés lép fel; minden előjel, így például fertőzés vagy megfázás nélkül duzzanat jelentkezik az arcán vagy a nyakán; ismétlődő és gyakori heves orrvérzéssel találkozik; allergiás panaszai vannak, tüsszög; alvászavarral, horkolással küzd.

A fül-orr-gégészeti kivizsgálás

A fül-orr-gégészeti kivizsgálás

A fül-orr-gégészeti szakrendelésünkön a kórelőzmények felvételét követően általános fizikális vizsgálat és mikroszkópos fülvizsgálat történik. Az állapot tisztázása és a lehetséges kórokok felderítése érdekében az alábbi vizsgálatok elvégzésére illetve elrendelésére is sor kerülhet:

  • flexibilis endoszkópia;
  • merev endoszkópia;
  • hallásvizsgálat;
  • szédülésdiagnosztika;
  • alvásvizsgálat/éjszakai légzéskimaradás – apnoe– kivizsgálása;
  • allergia teszt;
  • képalkotó vizsgálat (CT, MR, Ultrahang).

Ha a vizsgálatok során bármilyen problémát, járóbeteg szinten megoldható elváltozást észlelünk, annak kezelését is elvégezzük.

Kapcsolódó vizsgálatok

Szakembereink

Dr. Liktor Bálint fül-orr-gégész szakorvos magyar, angol Orvosunk magyar, angol nyelven beszél. 0+ Pácienseket 0+ éves kortól fogad.
Dr. Borsos Júlia fül-orr-gégész szakorvos magyar, angol Orvosunk magyar, angol nyelven beszél. 18+ Pácienseket 18+ éves kortól fogad.
Dr. Borbényi Olivér fül-orr-gégész szakorvos 18 Pácienseket 18 éves kortól fogad.