Áraink

GASZTROENTEROLÓGIA magánrendelés

A gasztoenterológia jelentése

A gasztroenterológia speciális belgyógyászati szakterület, amely a gyomor-bélrendszer betegségeivel foglalkozik. Ide tartoznak a nyelőcső, a gyomor, a vékony– és vastagbél, a máj, az epeutak és a hasnyálmirigy betegségei. A leggyakoribb gasztroenterológiai betegségek:

 • gyomorégés (reflux betegség)

 • gyomorfekély

 • gyulladásos bélbetegségek

 • gyomorvérzés

 • gyomorhurut, hasnyálmirigy gyulladás

 • diverticulitis

 • epekövesség

 • epeútgyulladás

 • irritábilis bél szindróma (IBS)

 • fehérjevesztő enteropathia

 • ételérzékenység

 • ételintolerancia

Magán gasztroenterológia Budapesten, a Wáberer Medical Centernél.

A gasztroenterológiai vizsgálat főbb diagnosztikai eszközei

A gasztroenterológiai kivizsgálás részeként képalkotó vizsgálatok alkalmazása is szükségessé válhat: hasi ultrahang, CT, szükség esetén MRI. Az emésztőszervi megbetegedések diagnosztizálására tükrözéses vizsgálatot – vastagbéltükrözést (kolonoszkópia), gyomortükrözést (gasztroszkópia) – végzünk. E vizsgálatok jelentős részét altatásban végezzük el.

Kilégzési tesztek segítségével diagnosztizáljuk a laktóz érzékenységet, a gyomor és nyombélfekélyt okozó Helicobacter pylori fertőzést, a vastagbél baktériumok által okozott kontaminált vékonybél szindrómát (SIBO), illetve a fruktóz felszívódási zavart is. Ételintolerancia vizsgálatoknál az immunválasz következményeként kialakult ételérzékenységeket vizsgáljuk. A szűrést vérből végezzük.

Mi a vastagbéltükrözés, kolonoszkópia?

A vastagbélrák jellegzetessége, hogy sokáig semmilyen tünetet nem okoz. A vastagbélszűrés segítségével könnyen felismerhetővé válik az esetlegesen már kialakult daganat, és ami még fontosabb, felismerhetővé válnak azok az apró nyálkahártya-kinövések (polipok), melyek a vastagbélrák megelőző állapotainak tekinthetőek.

A kolonoszkópia a vastagbél endoszkópos vizsgálati módszere. A vastagbéltükrözés menete a következő:

 • Az eljárás során a végbélnyíláson keresztül egy endoszkópot vezetnek a vastagbélbe, melynek végén egy kamera található.

 • A kamera segítségével jól látható módon vizsgálható a bél nyálkahártyája, valamint kisebb beavatkozások (biopszia, polip eltávolítás) is könnyen elvégezhetők.

 • A vastagbéltükrözés alkalmazható: a vastagbél polipok, gyulladások, daganatok diagnosztizálására, illetve végbél és vastagbél vérzések és alhasi fájdalom okának felderítésére is.

 • A vastagbéltükrözés során a vastagbél polipok endoszkópos hurok segítségével eltávolíthatók és ezáltal a vastagbélrák kialakulása a rendszeres 5 évenkénti vastagbéltükrözéssel csaknem teljesen megelőzhető.

A kolonoszkópia altatásban és altatás nélkül is végezhető. Vastagbéltükrözés előtti éjszaka már nem szabad étkezni, éhség esetén egy kis szőlőcukor, méz elszopogatása javasolt. Bővebb információkért olvassa el a kolonoszkópiavizsgálatról írt blogposztunkat.

H2 kilégzéses vizsgálat

A hidrogén kilégzéses vizsgálattal fájdalommentesen kimutatható a tejcukor érzékenység (laktózintolerancia), a kontaminált vékonybél szindróma (SIBO) és a gyümölcscukor érzékenység (fruktóz intolerancia).

 • A laktóz a tejben előforduló diszacharid, melyet a laktáz nevű enzim alakít át a vékonybélben felszívódó glükózzá és galaktózzá. Ha ez az enzim hiányzik, akkor a szervezet nem tudja átalakítani és hasznosítani a tejből származó cukrot.

 • A kontaminált vékonybél szindróma esetében a vékonybélbe vastagbél-baktériumok jutnak, melyek erjedéses folyamatokat indítanak el, ami által károsodik a bélfal.

 • A fruktóz (gyümölcscukor) egy monoszacharid, mely a bélből történő felszívódást követően egy enzim segítségével (fruktóz-1-foszfát-aldoláz) glükózzá (szőlőcukor) alakul. Ha hiányzik a szervezetből a lebontó enzim, akkor nem jön létre az átalakulás, aminek következtében leesik a vércukor, és olyan toxikus anyagok szabadulnak fel, amelyek károsítják a májat.

A vizsgálat során elfogyasztott tesztfolyadék bomlása során hidrogéngáz keletkezik, amely a véráramba felszívódik, majd a tüdőn keresztül kilégzéskor távozik.

A speciális gasztroenterológiai vizsgálat menete:

Megfelelő előkészítés után a páciens elfogyaszt egy laktóz, fruktóz vagy laktulóz tartalmú tesztfolyadékot. A vizsgálat alatt 180 percen keresztül 20 -30 percenként a kilélegzett levegőt egy – a mérőműszerhez csatlakoztatott – csutorába kell fújni, amely méri a hidrogénszint emelkedését.

A vizsgálat előkészületei:

 • A vizsgálatot megelőző hónapban abba kell hagyni az antibiotikumok és probiotikumok szedését.

 • Endoszkópos beavatkozások és műtétek után legalább 4 hétnek kell eltelnie a H2 vizsgálatig.

 • A vizsgálatot megelőző napon ne fogyasszon tejet, tejterméket, gyümölcsöt, zöldséget, mogyorót és olajos magvat.

 • A vizsgálat előtti napon ne fogyasszon alkoholt, szénsavas italokat és kerülje a dohányzást.

 • A vizsgálat napján csak tiszta vízzel mosson fogat, ne használjon fogkrémet, szájvizet, rágógumit vagy cukorkát, mert ezek az anyagok mind befolyásolják a vizsgálat eredményét.

Helicobacter kilégzés

A Helicobacter pylori baktérium felelős az emésztőrendszeri gyulladások és az azok talaján kialakuló fekélyek nagy részéért, és növeli az emésztőrendszeri tumorok kialakulásának kockázatát is. A gyomornyálkahártya felszíni nyákrétegeiben telepszik meg, nagyon ellenálló, a gyomorsavas közegben jól érzi magát. A baktérium jelenléte gyors és fájdalommentes kilégzéses teszttel kimutatható.

A vizsgálat menete:

 • Szájon át bevehető C-karbamidot kap a páciens tabletta formájában, majd 10 perc várakozást követően egy úgynevezett légzési kártyába fújja a kilélegzett levegőt 1-4 percen keresztül. A vizsgálat befejeztével a kártyát egy mérőkészülékbe helyezzük, amely azonnal kimutatja az eredményt.

A vizsgálat előkészületei:

 • A vizsgálatot megelőző egy hónapban nem ajánlott antibiotikumot vagy bizmut tartalmú gyógyszert szedni.

 • A vizsgálat előtti héten már nem javasolt a savlekötő készítmények szedése.

 • A vizsgálatot megelőző 4 órában már nem szabad étkezni, illetve folyadékból is kizárólag víz ivására van lehetőség.

A vizsgálat során bevett tabletta C14 szén-izotópot tartalmaz, amely a természetben előforduló radioaktív izotóp, megtalálható a levegőben és az emberi szervezetben is. A pácienst csak akkora sugárterhelés éri, amely megegyezik a természetesen jelenlévő környezeti háttérsugárzásból 24 óra alatt szerzett sugárzással.

Ennek ellenére a tesztet nem javasoljuk:

 • Kismamáknak és a szoptatás időszakában

 • 18 éven aluliaknak

 • Gyomorműtéten átesett személyeknek, akiknél a gyomor egy részét vagy egészét eltávolították

 • Bármely hatóanyaggal szembeni túlérzékenység esetén

 • Ha fennáll más gyomorfertőzés kockázata

Tápszonda levezetése

A tápszonda alkalmazásával megelőzhető, illetve kezelhető a daganattal és a daganatellenes kezelésekkel összefüggő alultápláltság (malnutríció). A hiányállapotok elkerülése érdekében ennek segítségével juttatható a szervezetbe a szükséges mennyiségű, összetételű és minőségű táplálék. A szondatáplálás akkor válhat esedékessé, ha a beteg bármilyen okból nem tud a hagyományos úton elegendő tápanyagot enni, illetve az iható tápszerek fogyasztása is akadályba ütközik.

A szondatáplálás elfogadása fizikai és lelki kihívást is jelenthet, ezért fontos megérteni, hogy ha nincs más megoldás, akkor a mesterséges táplálás révén

 • javulhat az általános erőnlét,

 • hatékonyabbá válhatnak a kezelések,

 • a szervezet gyógyulási hajlamára támogató hatással bír,

 • emellett csökkenhet a mellékhatások kockázata, illetve

 • nagyobb lehet az esélye a felépülésnek.

A tápszonda alkalmazásához dietetikai, és gasztroenterológiai konzultáció szükséges. Bizonyos speciális esetekben, amikor otthoni szondás táplálás bevezetésére van szükség, szakembereink a beteg betanításában és gondozásában is aktív segítséget tudnak nyújtani. További előnye, hogy a beteg családi környezetben gyógyulhat. Sikeressége az otthonápolást végző nővértől és a kórházi/szakrendelői team együttműködésén és a beteg képzésén múlik.

A szondatáplálásnak is lehetnek kockázatai, erről szakorvosunk a gasztroenterológiavizsgálat alkalmával teljeskörű tájékoztatást nyújt.

Gasztroenterológia Budapesten, a Wáberer Medical Centerben

Gasztroenterológiai magánrendelés keretében végzünk különböző típusú ételintolerancia-vizsgálatokat, gyomortükrözést (gasztroszkópiát). Foglaljon időpontot kiváló gasztroenterológusainkhoz online, vagy hívjon bennünket a +36-1-323-7000 telefonszámon, hogy hosszas várakozás nélkül fogadhassuk kiválóan felszerelt budai klinikánkon.Áraink

Gasztroenterológiai szakorvosi vizsgálat
37 500 Ft
Gasztroenterológiai kontrollvizsgálat (2 hónapon belül) Kontrollvizsgálat a Wáberer Medical Centerben történő szakorvosi vizsgálatot követő két hónapon belül vehető igénybe.
30 000 Ft
Hidrogén kilégzési teszt fruktózzal
Hidrogén kilégzési teszt laktózzal
Hidrogén kilégzési teszt laktulózzal
Helicobacter pylori kilégzési teszt
Gasztroenterológiai professzori vizsgálat
40 000 Ft
Gasztroenterológiai professzori kontrollvizsgálat (2 hónapon belül) Kontrollvizsgálat a Wáberer Medical Centerben történő szakorvosi vizsgálatot követő két hónapon belül vehető igénybe.
33 000 Ft
Gasztroszkópia (gyomortükrözés) és kolonoszkópia (vastagbéltükrözés) felületes altatásban
192 000 Ft Telefonos foglalás
Gasztroszkópia (gyomortükrözés) és kolonoszkópia (vastagbéltükrözés)
148 000 Ft Telefonos foglalás
Gasztroszkópia (gyomortükrözés) felületes altatásban
126 000 Ft Telefonos foglalás
Gasztroszkópia (gyomortükrözés) lokális garatérzéstelenítéssel
Kolonoszkópia (vastagbéltükrözés) altatás nélkül
104 000 Ft Telefonos foglalás
Kolonoszkópia (vastagbéltükrözés) felületes altatásban
160 000 Ft Telefonos foglalás
Polyp eltávolítása (polypectomia) - első darab (szövettan díját nem tartalmazza)
Polyp eltávolítása (polypectomia) - második darabtól, darabonként (szövettan díját nem tartalmazza)
Rektoszigmoidoszkópia
Rektoszigmoidoszkópia felületes altatásban
131 000 Ft Telefonos foglalás
Szövettan - Gasztroszkópia esetén
Szövettan - Kolonoszkópia esetén
További árak betöltése Bezár


Szakembereink

Prof. Dr. Herszényi László gasztroenterológus, belgyógyász, klinikai onkológus, klinikai farmakológus szakorvos magyar, angol, olasz, román Orvosunk magyar, angol, olasz, román nyelven beszél. 18+ Pácienseket 18+ éves kortól fogad.
Dr. Takács Rita belgyógyász, gasztroenterológus szakorvos 14+ Pácienseket 14+ éves kortól fogad.
Dr. Juhász Márk gasztroenterológus szakorvos angol, német Orvosunk angol, német nyelven beszél. 18+ Pácienseket 18+ éves kortól fogad.
Dr. Fuszek Péter, PhD gasztroenterológus szakorvos magyar, angol Orvosunk magyar, angol nyelven beszél. 16+ Pácienseket 16+ éves kortól fogad.
Dr. Rédei Csaba Kálmán belgyógyász, gasztroenterológus szakorvos magyar, angol Orvosunk magyar, angol nyelven beszél. 16+ Pácienseket 16+ éves kortól fogad.
Dr. Sahin Péter gasztroenterológus szakorvos magyar Orvosunk magyar nyelven beszél. 18+ Pácienseket 18+ éves kortól fogad.
Dr. Madarász Csilla Katalin Gasztroenterológus szakorvos magyar Orvosunk magyar nyelven beszél. 18+ Pácienseket 18+ éves kortól fogad.


Áraink

Gasztroenterológiai szakorvosi vizsgálat
37 500 Ft
Gasztroenterológiai kontrollvizsgálat (2 hónapon belül) Kontrollvizsgálat a Wáberer Medical Centerben történő szakorvosi vizsgálatot követő két hónapon belül vehető igénybe.
30 000 Ft
Hidrogén kilégzési teszt fruktózzal
Hidrogén kilégzési teszt laktózzal
Hidrogén kilégzési teszt laktulózzal
Helicobacter pylori kilégzési teszt
Gasztroenterológiai professzori vizsgálat
40 000 Ft
Gasztroenterológiai professzori kontrollvizsgálat (2 hónapon belül) Kontrollvizsgálat a Wáberer Medical Centerben történő szakorvosi vizsgálatot követő két hónapon belül vehető igénybe.
33 000 Ft
Gasztroszkópia (gyomortükrözés) és kolonoszkópia (vastagbéltükrözés) felületes altatásban
192 000 Ft Telefonos foglalás
Gasztroszkópia (gyomortükrözés) és kolonoszkópia (vastagbéltükrözés)
148 000 Ft Telefonos foglalás
Gasztroszkópia (gyomortükrözés) felületes altatásban
126 000 Ft Telefonos foglalás
Gasztroszkópia (gyomortükrözés) lokális garatérzéstelenítéssel
Kolonoszkópia (vastagbéltükrözés) altatás nélkül
104 000 Ft Telefonos foglalás
Kolonoszkópia (vastagbéltükrözés) felületes altatásban
160 000 Ft Telefonos foglalás
Polyp eltávolítása (polypectomia) - első darab (szövettan díját nem tartalmazza)
Polyp eltávolítása (polypectomia) - második darabtól, darabonként (szövettan díját nem tartalmazza)
Rektoszigmoidoszkópia
Rektoszigmoidoszkópia felületes altatásban
131 000 Ft Telefonos foglalás
Szövettan - Gasztroszkópia esetén
Szövettan - Kolonoszkópia esetén
További árak betöltése Bezár


KAPCSOLAT
1123 Budapest,
Alkotás utca 55-61.
+36 1 323 7000
NYITVATARTÁS
 • Hétfő 07:00-20:00
 • Kedd 07:00-20:00
 • Szerda 07:00-20:00
 • Csütörtök 07:00-20:00
 • Péntek 07:00-20:00
 • Szombat 07:00-15:00
HÍRLEVÉL
PARKOLÁS / TÉRKÉP
Parkolási lehetőségek