Gyógytorna

Gyógytorna

A gyógytorna célja a mozgásszervi megbetegedések megelőzése, illetve gyógyítása mozgásterápiával, hiszen a mozgásfunkció helyreállítása csak mozgás segítségével valósítható meg. A gyógytorna a fizioterápia legjelentősebb ága. A helyesen végzett, speciális tornagyakorlatok segítségével, a vérkeringés javításával, az ízületi funkciók fejlesztésével, az izomzat megerősítésével gyorsan és hatékonyan nyerhetjük vissza mozgáskészségünket megelőzve a későbbi súlyosabb betegségeket. A gyógytorna hatásai:

  • a fájdalom csökkentése
  • mozgásterjedelem növelése
  • izomerősítés
  • izomrelaxálás
  • mozgáskoordináció javítása

Első konzultáció, első alkalom felnőtt korosztály esetében: 50 perc Váltóruha, lehetőleg rövid nadrág és trikó vagy atléta, és zokni javasolt cipő nem szükséges.

Kiket várunk gyógytornára?

Kiket várunk gyógytornára?

Újszülötteket szűrésre és tanácsadásra fejlődésneurológiai szempontból. Kisgyermekeket, kamaszokat hanyag tartás, lúdtalp, térd-, csípőfájdalom, vagy sport sérülések kezelésére. Felnőtteket derékfájdalom, porckorong sérv, ízületi fájdalmak kezelése, operáció előtti és utáni rehabilitációra.

Gerinctorna

Gerinctorna

Speciális gyakorlatokból álló, a törzs megtartásáért felelős izmok erősítését, valamint a feszülésre hajlamos, a gerinc mentén lévő izmok megnyújtását szolgáló mozgásforma. Célja az izomerősítés- és nyújtás mellett a gerinc mozgékonyságának és rugalmasságának fenntartása, illetve a különféle gerincfájdalmak csökkentése, megszüntetése, ezáltal a helyes testtartás kialakítása. A kíméletes mozdulatoknak és a pontosan beállított testhelyzeteknek köszönhetően bármely korosztály számára kifejezetten ajánlott. Ahhoz, hogy teljesen biztosak legyünk abban, hogy a megfelelő mozgásirányt találtuk meg és azt a beteg helyesen hajtja végre az önálló gyakorlás során, többszöri kontroll is szükséges lehet. A továbbiakban pedig fontos, hogy a beteg meg tudja előzni a fájdalom újbóli kialakulását.

Kinesio tape

Kinesio tape

Az elasztikus kineziológiai tapasz egy gyógyászati segédeszköz, mely hatékony kiegészítője lehet a különféle terápiás módszereknek. Rugalmas anyag, mely a bőrre speciális technikával felragasztva képes a fájdalmat enyhíteni, a keringést fokozni, a fokozott tónusú izom feszülését csökkenteni, valamint az instabil ízületet stabilizálni. Pamutból és akril ragasztóból készül. Bőrbarát, légáteresztő, így a bőr megfelelő előkészítése után nem okoz bőrirritációt, nem vált ki allergiás reakciót. Természetesen a gyógytorna segíthet az ülő és álló munkát végzőknek abban, hogy a monoton egyhangú pozícióban végzett munka káros hatásait megelőzzék. Ez jelenthet trombózis, nyiroködéma, gerincsérv prevenciót is. Traumás sérüléseket követő felépülésben elengedhetetlen a gyógytornász segítségének az igénybevétele.

Szakembereink

Gonda Sára gyógytornász-fizioterapeuta magyar és angol Orvosunk magyar és angol nyelven beszél. 14 Pácienseket 14 éves kortól fogad.
Szabó Boglárka gyógytornász-fizioterapeuta 6 Pácienseket 6 éves kortól fogad.