Áraink
Pajzsmirigysebészet

Pajzsmirigysebészet

A pajzsmirigy a nyak középvonalában, gége magasságában elhelyezkedő pillangó formájú belső elválasztású mirigy, hormontermelő szerv. Hátsó felszínén találhatóak a mellékpajzsmirigyek, amelyek szintén hormontermelő szerepet látnak el. Ezen hormonok serkentik az anyagcserét, a szövetek növekedését, elősegítik az agy fejlődését, illetve növelik a glükóz és aminosav szállítást.  

Endoszkópos pajzsmirigy műtét

A Wáberer Medical Centerben szakorvosunk szájon át történő endoszkópos pajzsmirigy műtétet végez, ha a páciens alkalmas rá. Ez a módszer minden külső vágást nélkülöz, és a lehetőségek közül ez az eljárás hagyja a legnagyobb százalékban sértetlenül a hangszálakat.  

A műtétekre minden esetben sebészi körülmények között, altatásban kerül sor. 

A pajzsmirigy műtétek során, a nyakon jól látható és nehezen takarható heg keletkezik, mely a betegek életminőségét hosszú távon befolyásolhatja. Az elmúlt két évtizedben számtalan, úgynevezett minimál invazív műtéti eljárást dolgoztak ki, amelyek méretben csökkentették, vagy kevésbé látható területre helyezték a pajzsmirigy műtétek hegeit. A módszerek sokszínűsége azt jelzi, hogy egyik eljárás sem tudta megfelelően biztosítani az elvárt gyógyulási és kozmetikai eredményt. A természetes testnyílásokon keresztül végzett műtétek látható heg nélküli gyógyulást eredményeznek. A szájüregi behatolásból kidolgozott műtétek közül a szájon keresztüli pajzsmirigy eltávolítás (angolul TOETVA -Transoral Endoscopic Thyroidectomy Vestibular Approach) bizonyult a legbiztonságosabb és legjobb eredményt adó műtéti eljárásnak. Alkalmazása a kisebb méretű cisztás pajzsmirigylebenyek, göbös lebenyek, kisebb méretű kedvező kórjóslatú pajzsmirigy rák (papilláris carcinoma), valamint a mellékpajzsmirigy jóindulatú daganata (adenoma) esetén lehetséges. 

A műtét utáni kettő hét legfontosabb teendői
  • Infekció elkerülése: A sebet felszívódó fonallal zárjuk, így nem szükséges varratszedés. A seb a műtét utáni második-harmadik naptól már zuhanyoztatható, illetve steril fedőkötéssel ellátható. 
  • Terhelés elkerülése: erős préselés, lehajolás, nehéz tárgy emelése.
  • Gyógyszeres kezelés megkezdése: Teljes pajzsmirigy eltávolítás után a endokrinológus segítségével a pontos dózis beállított hormon gyógyszeres pótlás megkezdése szükséges. A kálcium szint ellenőrzése a műtét utáni napon esedékes, annak függvényében javasolja kezelőorvos a vitamin szájon át történő szedését. 
Mennyi időt vesz igénybe a felépülés?

Műtétet követő 2-3. napon a páciens hazatérhet, viszont néhány hétig fontos a fizikai kímélet, majd fokozatos mozgás és kiegyensúlyozott életmód ajánlott a mielőbbi felépülés érdekében, ennek betartásával 1-2 hetet követően visszatérhet normál életviteléhez. 

A bőrseb gyógyulása (amennyiben nem endoszkópos eljárást alkalmazunk) 7-10 napig tart, a varratszedés is ekkor lesz esedékes. 

Teljes panaszmentesség 3-4 hét alatt várható, ekkor már aktív sportolás is végezhető. 

Szakembereink

Dr. Lévay Bernadett sebész, plasztikai sebész, klinikai onkológus, EBOPRAS, FEBS magyar, angol, olasz, német Orvosunk magyar, angol, olasz, német nyelven beszél. 16+ Pácienseket 16+ éves kortól fogad.
Dr. Sántha Beáta fül-orr-gégész, fej, nyak sebész, audiológus, arc, állcsont, szájsebész magyar, német Orvosunk magyar, német nyelven beszél. 0+ Pácienseket 0+ éves kortól fogad.


Áraink

Pajzsmirigysebészeti szakorvosi vizsgálat
37 500 Ft
Pajzsmirigysebészeti kontrollvizsgálat (2 hónapon belül) Kontrollvizsgálat a Wáberer Medical Centerben történő szakorvosi vizsgálatot követő két hónapon belül vehető igénybe.
30 000 Ft
Mellékpajzsmirigy eltávolítása (parathyroidectomia) egyoldali műtét
950 000 Ft Telefonos foglalás
Mellékpajzsmirigy eltávolítása (parathyroidectomia) kétoldali műtét
1 100 000 Ft Telefonos foglalás
Pajzsmirigylebeny eltávolítása (lobectomia) műtét
950 000 Ft Telefonos foglalás
Pajzsmirigy teljes eltávolítása (thyroidectomia) műtét
1 100 000 Ft Telefonos foglalás

IdőpontfoglalásKAPCSOLAT
1123 Budapest,
Alkotás utca 55-61.
+36 1 323 7000
NYITVATARTÁS
  • Hétfő 07:00-20:00
  • Kedd 07:00-20:00
  • Szerda 07:00-20:00
  • Csütörtök 07:00-20:00
  • Péntek 07:00-20:00
  • Szombat 07:00-15:00
HÍRLEVÉL
PARKOLÁS / TÉRKÉP
Parkolási lehetőségek