ONKOLÓGIAI SZŰRÉSEK

Magyarország legújabb privát nőgyógyászati központját 21. századi diagnosztikai háttérre, hatékony betegirányítási protokollra, és magas szintű, specializált orvosi szaktudásra építettük. Fontos számunkra, hogy a hozzánk fordulók rövid idő alatt pontos diagnózishoz jussanak, és minél előbb a megfelelő specialista segítségével kezdjék el a számukra megfelelő terápiát.

Árajánlat kérés

NŐ. Van, akinek rejtély. Nekünk hivatás.

Kik a leginkább veszélyeztetettek?

A méhnyakrák a 45 év alatti nők második leggyakoribb daganatos megbetegedése.

A méhnyakrák megelőzhető

A méhnyakrák megelőzhető, ehhez azonban korszerű és szakszerű szűrési módszereket kell alkalmazni. 2010-ben egyértelműen bebizonyosodott, hogy a méhnyakrák egy vírus, a Humán Papilloma Vírus (HPV), fertőzéshez köthető. A HPV okozta fertőzés kimutatásra van lehetőség. Gyakoriság – évente?

Hogyan történik a mintavétel

A mintavétel eljárás azonos a hagyományos sejtkenet módszerrel. A vizsgálat fájdalommentes, rövid idő alatt, pontosan elvégezhető. Fontos megjegyezni, hogy a méhnyakszűrés életkor specifikus.

30 éves kor alatt a hagyományos sejtkenet elvégzése javasolt, mert ebben az életkori tartományban ugyan magas a HPV okozta fertőzés, azonban a fertőzéshez köthető rákelőtti állapot kialakulásának a kockázata alacsony. 30 éves kor felett a HPV okozta fertőzéshez köthető rákelőtti állapot kialakulási kockázat emelkedik, ezért a HPV alapú szűrés javasolt. Mivel nem minden HPV fertőzés okoz méhnyakrák előtti állapotot, ezért azoknál a pácienseknél, akiknél HPV fertőzést igazolunk, ugyanazon mintából további diagnosztikai vizsgálatokat végzünk, annak kimutatására, hogy fennáll-e a méhnyakrák kockázata. Ma már van lehetőségünk, a szűrés eredménye által kockázati csoportba tartozó pácienseknél, további korszerű diagnosztikai módszerek (kolposzkópos vizsgálat, biomarker vizsgálat) elvégzésére, amelyekkel a rákelőtti állapotot gyorsan és pontosan ki tudjuk mutatni. Ezáltal pácienseink időben a megfelelő terápiás beavatkozásba tudnak részesülni, megelőzve a valódi méhnyakrák kialakulását.

Időpontfoglalás +36 1 323 7000

A szűrővizsgálat fájdalommentes, rövid idő alatt, pontosan elvégezhető.

A méhtestrák az idősebb korosztály betegségének számított korábban, azonban manapság a betegség egyik típusa a fiatalabb korosztályt is érinti.

Rák előtti állapotban ritkán lehet kiszűrni, azonban rendellenes vérzés, vérzészavar esetén fel kell, hogy merüljön a méhtestrák gondolata. A diagnosztizálására egy egyszerű módszer is rendelkezésre áll, amely nem igényel altatást, kórházi szakellátást, ambulanter is elvégezhető és a megbízhatósága azonos a hagyományos egészségügyi kürettel. Természetesen szükség lehet még a „ gyógykaparás” elvégzésére is, azokban az
esetekben akiknél a vérzés olyan súlyos, amely csak a méhnyálkahártya teljes eltávolításával orvosolható átmenetileg. Ez a beavatkozás is fájdalommentes, rövid bódításban elvégezhető. Az időskori vérzészavar- utolsó menstruációt követően több mint 1 év után jelentkező vérzés- esetén kötelező szövettani mintavételt végezni, mert a beteg gyógyulási esélyét az időben elvégzett
nőgyógyászati műtét határozza meg.

Időpontfoglalás +36 1 323 7000

A beteg gyógyulási esélyét az időben elvégzett nőgyógyászati műtét határozza meg.

A petefészekrák felfedezésekor több, mint 70 %-ban már a kiindulási szerven túlterjedt, előrehaladott állapotban kerül felfedezésre. Ennek ellenére ezen daganat 15 %-a nagyon korai stádiumban, időben, felfedezésre kerülhet. Ebben a csoportban egy öröklődést mutató genetikai hiba áll a háttérben. Ezen betegeknél van lehetőség korszerű szűrővizsgálatok elvégzésére, amelyek akár rák előtti állapotban is ki tudják mutatni a betegséget.

Ezen szűrővizsgálatok fájdalommentesek, gyakorlott vizsgáló kezében alaposak. A petefészekrákból való kigyógyulás egyik meghatározó alapja, hogy korai stádiumban– petefészek állományán belül- kerüljön felfedezésre a betegség. Javasoljuk, a petefészekrák genetikai hibáját magában hordozó páciensek megfelelő szűrővizsgálatának gyakori elvégzését, mert így van esély a betegségből való meggyógyulásra.

Időpontfoglalás +36 1 323 7000

A mai korszerű szűrővizsgálatok akár rák előtti állapotban is ki tudják mutatni a betegséget.

KAPCSOLAT
1123 Budapest,
Alkotás utca 55-61.
+36 1 323 7000
NYITVATARTÁS
  • Hétfő 07:00-20:00
  • Kedd 07:00-20:00
  • Szerda 07:00-20:00
  • Csütörtök 07:00-20:00
  • Péntek 07:00-20:00
  • Szombat 07:00-15:00
HÍRLEVÉL
PARKOLÁS / TÉRKÉP
Parkolási lehetőségek