VÉRZÉSZAVAR

Magyarország legújabb privát nőgyógyászati központját 21. századi diagnosztikai háttérre, hatékony betegirányítási protokollra, és magas szintű, specializált orvosi szaktudásra építettük. Fontos számunkra, hogy a hozzánk fordulók rövid idő alatt pontos diagnózishoz jussanak, és minél előbb a megfelelő specialista segítségével kezdjék el a számukra megfelelő terápiát.

Online időpontfoglalás Időpontfoglalás: +36 1 323 7000

Árajánlat kérés

NŐ. Van, akinek rejtély. Nekünk hivatás

Rendellenes vérzés

A vérzészavar, abnormális méhvérzés, a fogamzóképes korú nők gyakori problémája. Az állapot rontja a beteg életminőségét, fizikai és lelki eltérést okozva.

A nőgyógyászati betegségek közel egyharmadát teszi ki fogamzóképes korban, míg 70%-ot is meghaladja postmenopausában. A vérzészavar tünetegyütteséhez a rendellenes méh vérzés mellett gyakran társul az erős alhasi, deréktáji fájdalom. Mikor is beszélünk rendellenes vérzésről?

A női menstruációs ciklus 21-38 nap között zajlik le, és a vérzés időtartama általában 5 nap. A vérzés jelentős része az első 3 napban távozik. Rendellenes vérzésnek az ettől mind időtartamban, mind mennyiségben eltérő vérzést nevezzük. A vérzészavar eredete kor specifikus. Fiatal életkorban rendszerint hormonális működészavar áll a háttérben, míg az életkor előre haladtával a méh szerkezeti zavarai kerülnek előtérbe.

Terápia

Rendkívül fontos a pontos és alapos kivizsgálás a helyes terápia megválasztása céljából.

Az eredet meghatározásához a fájdalommentes fizikális vizsgálaton kívül szükség van képalkotó ( UH, CT, MRI) eljárásokra és laborvizsgálatokra. Ezek egyike sem jár fájdalommal. Ha nem anatómia vagy szerkezeti ok áll a háttérben, akkor, elsősorban gyógyszeres kezelés mellett döntünk, míg szerkezeti eltérés esetén annak műtéti megoldását javasoljuk. A műtéti beavatkozás az eltérés nagyságától, elhelyezkedésétől függően ambulanter megoldástól egészen az altatásban elvégzett méhkivételig terjedhet. Természetesen a minimál invazív műtéti beavatkozásokat preferáljuk. Gyakran elégséges a rövid altatásban elvégzett méhüregtükrözés, hysteroscopia, amely során az izolált polyp eltávolítást vagy az egész méhnyálkahártya eltávolítást el tudjuk végezni.

A vérzészavar gyakori oka a méh jóindulatú izomcsomója (myoma), amely szintén megkisebbíthető méhtükrözés során, illetve kulcslyuk sebészet (laparoscopia) során a méh megőrzése mellett eltávolítható. A vérzészavar megszűntetése az oki terápián múlik. Amennyiben az okot megtaláljuk és megfelelően kezeljük a beteg elégedettsége lesz a jutalmunk.

Időpontfoglalás +36 1 323 7000

Fiatal életkorban rendszerint hormonális működészavar áll a háttérben, míg az életkor előre haladtával a méh szerkezeti zavarai kerülnek előtérbe.

KAPCSOLAT
1123 Budapest,
Alkotás utca 55-61.
+36 1 323 7000
NYITVATARTÁS
  • Hétfő 07:00-20:00
  • Kedd 07:00-20:00
  • Szerda 07:00-20:00
  • Csütörtök 07:00-20:00
  • Péntek 07:00-20:00
  • Szombat 07:00-15:00
HÍRLEVÉL
PARKOLÁS / TÉRKÉP
Parkolási lehetőségek