Burjánzó hegek és hegdaganatok („keloidok”) kezelése új módszerrel

A módszer lényege

A módszer lényege

Néhány éve egy új, a korábbiaknál hatékonyabb hegkezelési módszer jelent meg, mely mostantól prof. dr. Sárdy Miklósnál a Wáberer Medical Centerben is elérhető. A daganatként burjánzó, ún. keloidos hegek kezelésére szolgál elsősorban, de más, ún. hypertrophiás hegek terápiájára is alkalmazható. A kezelés lényege a heg beinjekciózása kétféle gyógyszer keverékével, melyek közül az egyik (5-fluorouracil) sejtosztódás gátló, a másik (triamcinolon) pedig a heg kötőszöveti állománya fő rostjainak, az ún. kollagén rostoknak a kóros mennyiségben való felszaporodását gátolja. Az új módszer nagyobb hatékonysága pedig sokkal gyorsabb és biztosabb javulást, továbbá kevesebb kezelést (és ezzel járó fájdalmat, költséget) jelent.

Megelőzés

Megelőzés

A módszer megelőzésként is alkalmazható, olyan esetekben, amikor már ismert a keloid hajlam, azonban a műtét elkerülhetetlen.

Alkalmazás

Sikeres kezeléshez az injekciózás többszöri ismétlésére van szükség, általában 2-5 alkalommal. Az ismétlések számát az adott szervezet reakciókészségén túl a kezelendő hegek mérete is befolyásolja. A várható kezelés számról az első konzultáció alkalmával orvosa fogja Önt informálni. Ekkor kerül az is megbeszélésre, hogy optimális-e a kezelés az Ön esetében, vagy inkább más módszert lenne célszerű választani. Bizonyos esetekben célszerűbb lehet például előbb hegkimetszést végezni, s utána a keloid vagy hypertrophiás heg újraképződését megelőzni.

Eredmény

Eredmény

A nagyobb hatékonyság kedvező kozmetikai eredménnyel jár, azonban ezzel a kezelési módszerrel sem érhető el az, hogy nyomtalanul tűnjenek el a hegek. Az viszont elérhető, hogy a heg ne növekedjen tovább, ne emelkedjen ki erősen a bőr szintjéből, illetve ne legyen fájdalmas, viszkető, gyulladt. Kicsi és friss hegek gyorsabban és tökéletesebben reagálnak, mint a nagyok és több éve fennállók.

Amennyiben szeretne ezzel az új módszerrel kapcsolatban konzultációt, kérjen időpontot prof. dr. Sárdy Miklóshoz!

KAPCSOLAT
1123 Budapest,
Alkotás utca 55-61.
+36 1 323 7000
NYITVATARTÁS
  • Hétfő 07:00-20:00
  • Kedd 07:00-20:00
  • Szerda 07:00-20:00
  • Csütörtök 07:00-20:00
  • Péntek 07:00-20:00
  • Szombat 07:00-15:00
HÍRLEVÉL
PARKOLÁS / TÉRKÉP
Parkolási lehetőségek